Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Sneller werken met Delve, je persoonlijke dashboard | Wortell

Kennis
4-12-2020

In Office 365 staan al je documenten en gegevens verspreid opgeslagen in OneDrive, in een Team of Group of op SharePoint. Droom je van een persoonlijke assistent die snel informatie voor jou kan terugvinden in je hele werkomgeving, onafhankelijk van de locatie waar die info staat? Die persoonlijke assistent heb je al: Office Delve.

Maak een favorietenverzameling

Om nog sneller en productiever om te gaan met informatie, kun je in Delve ook een persoonlijk dashboard creëren. Daar verzamel je de informatie voor jou belangrijk is in ‘borden’ en ‘favorieten’. Als je bijvoorbeeld een interessant document vindt, kun je het als favoriet toevoegen aan je persoonlijke dashboard. Dat doe je heel eenvoudig door te klikken op het bladwijzerpictogram in de linkerbenedenhoek. Zo zie je in een oogopslag al je favoriete documenten in een handig overzicht. Ook goed om te weten: dit zijn jouw persoonlijke favorieten. Wat jij daarin stopt, heeft dus geen invloed op wat je collega's kunnen zien.

Sneller samenwerken

Een alternatief voor je favorietenverzameling is om documenten of andere bestanden toe te voegen aan een zogenaamd bord. Ook op die manier vind je ze later snel terug. Je kunt in Delve borden bekijken, er documenten aan toevoegen of eruit verwijderen. Het verschil met je persoonlijke favorieten is dat borden wel toegankelijk zijn voor iedereen in je organisatie die daartoe gemachtigd is. Daardoor is het een handige manier om informatie te delen. Je kunt bijvoorbeeld alle documenten over een project groeperen in een bord dat toegankelijk is voor het hele projectteam.

Handige toegangsweg

En vergeet niet: al die informatie die je verzamelt in borden of favorieten staat in feite op allerlei verschillende locaties binnen Office 365 opgeslagen, maar daar merk je in de praktijk niets van. Je krijgt altijd even snel toegang tot de volledige inhoud van je dashboard, om het even waar die informatie vandaan komt – je eigen OneDrive, de OneDrive van iemand anders, een Team, Group of SharePoint.

 

Benieuwd naar andere tips en tricks die je werk gemakkelijker zullen maken? Bekijk ons blogoverzicht.
Nood aan advies op maat? Schrijf je in voor één van onze workshops.