Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Wortell is Baanbrekende Werkgever: zo zetten we in op het welzijn van onze werknemers

Het is zover: Wortell (voorheen Synergics) mag zich sinds kort ‘baanbrekende werkgever’ noemen! Zo ondertekenden we het charter rond werk en mobiliteit. Dit gaat uit van De Lijn, Jobat en Antwerp Management School, en kadert binnen werknemerswelzijn. En aangezien wij al volledig hun visie toepassen in de praktijk, zetten we er met veel plezier onze schouders onder. Maar om welke werknemersbelangen gaat het nu precies? Hieronder een woordje uitleg.
 

Minder verplaatsingen dankzij telewerken

Door de coronacrisis is telewerk niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Bij Wortell vergde deze shift aan de start van de lockdown niet zo’n grote aanpassing: thuiswerk maakt al een lange tijd deel uit van ons DNA. Logisch, het is onze kernactiviteit. Zo is flexibel werken een essentieel onderdeel van de transformatie naar de Cloud. En ‘practice what you preach’ nemen we heel serieus!

Maar dat is natuurlijk niet de enige reden. Telewerk kan de stress van medewerkers aanzienlijk verminderen. Weg met de files, wachttijden en vertragingen die het traditionele woon-werkverkeer met zich meebrengt. Dat verhoogt niet alleen het welzijn, maar komt ook de productiviteit en de geleverde kwaliteit ten goede. Hoewel er op dit vlak nog werk aan de winkel is, willen we bij Wortell zo ook de werk-privébalans verbeteren.

Mensgericht en hybride werken

Wortell kiest voluit voor plaats- en tijdsonafhankelijk werken, waarmee we ook zelf volledig inzetten op hybride werken. Dat kan perfect bij 99% van onze processen. Iedereen kiest dus zelf waar en wanneer hij of zij het beste werkt. Met de vrijheid om privé en werk met elkaar te integreren, waar wenselijk en mogelijk. Daarnaast besteden we veel tijd en aandacht aan het bevorderen van een positieve, collegiale sfeer. Ook vanop afstand. Verder houden we voortdurend de vinger aan de pols bij onze medewerkers.

Het welbevinden van klant en organisatie is uiteraard onze belangrijkste doelstelling en onze mensgerichte aanpak moet binnen elke context centraal staan. Toch geloven we niet dat deze doelstelling enkel behaald kan worden door kantooraanwezigheid en sterk afgelijnde werkuren. Vertrouwen, de mogelijkheid om autonoom te kunnen werken en focus op output zullen hoe dan ook zorgen voor betere resultaten.

Slimmer en groener onderweg

Ons streven naar een optimale werkorganisatie beïnvloedt uiteraard ook het mobiliteitsgedrag binnen Wortell. Zo zorgt de flexibilisering van werken voor een verandering van bepaalde patronen. De reisinspanningen nemen af. Het ‘nieuwe werken’ maakt bepaalde verplaatsingen nu eenmaal minder noodzakelijk. Ook biedt het mogelijkheden om files te mijden door buiten de spits te reizen. Makkelijk van punt A naar B gaan, dat is het enige wat telt!

Om die reden lanceerde Wortell begin 2021 het mobiliteitsbudget. Elke medewerker met een bedrijfswagen of het recht op een bedrijfswagen kan dit voordeel inwisselen voor een gelijkwaardig bedrag. Dat kan besteed worden aan een milieuvriendelijke auto en/of andere duurzame mobiliteitsopties. Ieder kan zijn of haar woon-werk traject afleggen naar wens én zelfs bepaalde middelen combineren.

Meer over Werken bij Wortell

Blogpost / 22-4-2021

Wortell is multivoudig Microsoft Golden Competency Partner

Wortell behaalde intussen maar liefst veertien Competencies binnen het partnership met Microsoft; 12 gouden en 2 zilveren. Maar wat houdt dat nu preci...
Vacature

Open sollicitatie

Ben jij een IT professional en ben je bekend met Microsoft? Dan komen wij graag met je in gesprek.
Vacature

Systeembeheerder

Samen met je team ben jij verantwoordelijk voor het globale beheer van IT-omgevingen van de klant.
Vacature

Office 365 Developer

Als Office 365 Developer bij Wortell werk je dagelijks samen met gekwalificeerde Developers die graag kennis met je delen.