Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.
Sales

Business Development Manager

Medior Level Gent, Officenter en/of thuis 40 uur

Als Business Development Manager binnen Wortell ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitwerking van business opportuniteiten. Als adviseur en partner van onze (potentiële) klanten begeleid jij de klant zo correct mogelijk in hun zoektocht naar de meest geschikte IT-oplossing voor hun organisatie. Jouw doel is om de goede samenwerking met onze klanten te verstevigen en hen langdurig aan ons te binden. Je adviseert over hun businessvraagstukken, houdt het overzicht en brengt de klant, mede door de waardeproposities van Wortell, naar een hoger niveau.

Ook intern vertegenwoordig je jouw klanten bij Wortell. Je weet het juiste team samen te stellen om zo gezamenlijk de doelen van zowel Wortell als de klant te behalen. Natuurlijk doe je dit niet alleen. Je werkt hierbij nauw samen met inside sales, marketing, projectmanagers en het solution sales team.

Klik op de bollen voor meer informatie

Wat is jouw takenpakket?

Relatiebeheer
New business
Contract beheer
Strategie
Relatiebeheer

Je bouwt een sterk netwerk op waarbij je zowel de externe markt kan overtuigen van onze diensten, alsook intern nauw samenwerkt met je collega's om het aanbod naar onze prospecten en klanten continu te verbeteren en een geïntegreerde aanpak te garanderen. 

New business

Je zoekt op een proactieve manier naar opportuniteiten op de markt. Dit doe je door telefonische afspraken te maken, op prospectie te gaan en te netwerken. Op die manier beweeg je je continu in deze markt en bouw je nauwe partnerships uit. Jouw prospecten en klanten ga je vervolgens nationaal bezoeken en je peilt uitgebreid naar hun behoeften. Aan de hand van demo's en presentaties overtuig je jouw prospecten van onze producten, service en aanpak. 

Contract beheer

Jij staat in voor de volledige verkoopcyclus bij de klant, van prospectie tot afsluiten van contract. Je stelt adviezen op en werkt ze uit in offertes, en schrijft mee aan RFP's en bijbehorende managementsamenvattingen. Nadien wordt jouw contract overgenomen door de Service Delivery Manager. 

Strategie

Samen met de marketingafdeling werk je commerciële strategieën uit. Je vertaalt je commerciële objectieven in een concreet prospectieplan en houdt je acties en successen bij in het CRM-systeem. 

We zoeken een geboren Worteller

Wat maakt van jou een topper?

  • Je behaalde een bachelor- of masterdiploma in een commerciële richting zoals Sales, Marketing, Communicatie,...;
  • Je blikt terug op minstens vijf jaar B2B saleservaring, ervaring in de publieke sector en/of ICT dienstensector is daarbij een plus;
  • Je bent geïnteresseerd in IT en gelooft in digitale oplossingen;
  • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Frans. Engels is een plus;
  • Je hebt een neus voor opportuniteiten en bent bedreven in netwerking;
  • Je bent een geboren communicator en onderhandelaar, en vecht voor maximale resultaten voor zowel jezelf als de organisatie.
Klik op de gekleurde agenda items voor meer uitleg

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

Maandag 09:00-10:00: Sales Huddle
Maandag 10:00-12:00: Intern overleg bij klant
Maandag 12:00-13:00: Lunch
Maandag 13:00-14:00: Marketing & Sales meeting
Dinsdag 11:00-12:00: Digitaal klantenbezoek
Dinsdag 12:00-13:00: Lunch
Dinsdag 13:00-14:00: Reistijd
Dinsdag 16:00-17:00: Reistijd
Woensdag 09:00-10:00: Sales Huddle
Woensdag 12:00-13:00: Lunch
Woensdag 14:00-15:00: Klantoverleg
Woensdag 15:00-17:00: Sales rapport
Donderdag 10:00-12:00: Digitaal klantenbezoek
Donderdag 12:00-13:00: Lunch
Donderdag 13:00-14:00: Focusstijd - Niet storen
Donderdag 15:00-17:00: Sectormeeting Zorg
Vrijdag 09:00-10:00: Sales Huddle
Vrijdag 10:00-11:00: CRM update
Vrijdag 12:00-13:00: Lunch
Vrijdag 13:00-14:00: Nabellen event
Vrijdag 16:00-17:00: Administratie

Jouw hart klopt sneller van Microsoft technologie! Je bent het gewend om in complexe omgevingen te werken. Lastige vraagstukken vertaal je moeiteloos naar logische, technische oplossingen. Je bent communicatief sterk en legt makkelijk contact, met klanten én collega’s.

Je komt terecht in een informele, gezellige en zelfsturende organisatie. Je mag veel van ons. Hier krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen én door te groeien. Die ruimte is er omdat wij in onze organisatie zelf het roer in handen hebben. Kennis delen we. Bij Wortell krijg je alle tools om het maximale uit jezelf te halen!

Kortom

“Je gaat zo'n straffe dingen doen, dat anderen jouw voorbeeld willen volgen - zalig gewoon!”

Solliciteer direct!

Sollicitatieproces

1

Even bellen

Wij willen je beter leren kennen. In dit gesprek horen wij graag wat jou getriggerd heeft om bij Wortell te solliciteren op deze vacature. Ook is het een mooi moment op jouw initiële vragen te beantwoorden.

2

Kennismaking

We nodigen je graag uit voor een kennismakingsgesprek op één van onze kantoren of online. Een van onze recruiters zal je eerste gesprekspartner zijn en jouw contactpersoon gedurende het proces. We vertellen je graag meer over Wortell en zijn ook heel benieuwd naar wat jij zoekt in een nieuwe uitdaging.
3

Vervolggesprek

Goed gevoel? Mooi, dan nemen we de volgende stap. In het vervolggesprek spreek je enkele collega's uit het team. Zij zullen je meer vertellen over de afdeling en welke verantwoordelijkheden komen kijken bij deze rol.

4

Samenwerkingsvoorstel

Is er een match langs beide kanten? Dan bieden wij je graag een samenwerkingsvoorstel aan. Wij stellen het beste aanbod wat wij jou kunnen bieden samen, om op deze manier aan jouw wensen te voldoen als werkgever.

5

Contract tekenen

Ga je akkoord met het voorstel? Dan is het tijd om de kurk van de fles te schieten en je contract te tekenen! Wij gaan je klaarstomen voor onze onboarding en wensen je alvast veel plezier als nieuwe Worteller!

Vragen over deze vacature?

Neem contact met ons op!
David Mooradun Recruiter