Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Power aan het onderwijs: hoe kunnen we tijd besparen op administratieve processen?

Het Power Platform in het onderwijs

Het Power Platform is misschien wel een van Microsoft's best bewaarde geheimen. Het is een verzameling low-code tools waarmee je zonder technische kennis heel snel zelf applicaties kunt maken om werkprocessen te automatiseren. Met één klik meerdere breakout rooms aanmaken om een grote groep studenten overzichtelijk te verdelen, of het automatisch boeken van vrije ruimtes, bijvoorbeeld. Meer dan ooit zien we dat leerkrachten tijd te kort komen om elke student voldoende individuele aandacht te geven.

Met het Power Platform kunnen onderwijsinstellingen en leerkrachten repetitieve taken uit handen geven om zich meer te focussen op de taken waar het onderwijs écht om draait: leren en lesgeven.

Dit klinkt allemaal veelbelovend, maar wat kan het Power Platform nu exact betekenen voor jouw onderwijsinstelling? Het Power Platform bestaat uit vier verschillende tools: PowerApps voor het maken van apps, Power Automate voor het automatiseren van processen, Power BI voor het inzichtelijk maken van data, en het recent toegevoegde Power Virtual Agents voor het maken van chatbots.  

Er zijn een aantal scenario's waarbij het inzetten van een enkele tool, of zelfs het combineren van meerdere tools, goed van pas kan komen. Want het Power Platform kan moeiteloos met 400+ andere veelgebruikte applicaties gekoppeld worden. Denk aan Teams, Canvas, GitHub, Outlook, enz. Hieronder lichten we er een aantal toe.

Efficiëntie bij het verbeteren van taken en toetsen

Momenteel bestaat dit proces van verbeteren uit veel handmatige handelingen. Vaak wordt er nog veel geprint, om dan op papier met de hand en per student elke vraag of opdracht na te kijken. Vervolgens wordt alles weer gescand om het aan de student te kunnen terugbezorgen. Stel je nu eens voor dat je dit hele proces, van het openen van het ingediende document tot het geven van feedback en het uiteindelijke quoteren, kunt centraliseren in één tool! Je kunt zelfs de planning van het bekijken van documenten door individuele studenten automatiseren – dat is er nog een efficiënte tijdbesparing bovenop.

Bots voor onderwijs

Praten met een chatbot - kan dat ook in het onderwijs? Ja hoor! “Waar staat de cursusomschrijving?” of: “Moeten we dat kennen voor het examen?”. Leerkrachten worden overspoeld door terugkerende vragen, en hebben steeds minder tijd om hetzelfde antwoord te blijven herhalen. Chatbots lossen dit probleem op door de antwoorden klaar te hebben op de meestgestelde vragen.  Benieuwd hoe je hier zelf mee aan de slag kunt gaan? 

Administratieve processen

Elke onderwijsinstelling heeft natuurlijk te maken met administratieve processen, zo ook Britse universiteit Oxford. Zij hebben PowerApps gebruikt om deze repetitieve taken te automatiseren. Zo wijzen ze tegenwoordig automatisch ID-kaarten en e-mailaccounts toe aan nieuwe studenten. En daar bleef het niet bij: ondertussen hebben ze op die manier ook het afhandelen van studiegeld-  en financieringsaanvragen volledig geautomatiseerd. Zo besparen zij elk jaar flink wat tijd – tijd die ze nu kunnen besteden aan het innoveren van hun onderwijs.

Kortom, er zijn eindeloos veel mogelijkheden om de verschillende oplossingen van het Power Platform in te zetten in het onderwijs. Is jouw instelling hier al mee aan de slag gegaan?

Meer over Power Platform

Ga naar Het belang van spelregels voor het Power Platform: een gids voor succesvolle implementatie
Blogpost / 2-2-2024

Het belang van spelregels voor het Power Platform: een gids voor succesvolle implementatie

Het Power Platform heeft de manier waarop organisaties zakendoen getransformeerd door gebruikers in staat te stellen krachtige apps te maken zonder ui...
Ga naar Azure AD inzetten bij Power Platform diensten voor geautomatiseerd workflows
Blogpost / 1-2-2024

Azure AD inzetten bij Power Platform diensten voor geautomatiseerd workflows

Azure Active Directory (Azure AD) is de identiteits- en toegangsbeheerdienst van Microsoft in de cloud. Elke medewerker heeft zijn gegevens die verwer...
Ga naar Ontmoet Nathalie Leenders: Jouw Expert in Power Platform Consultancy
Blogpost / 30-1-2024

Ontmoet Nathalie Leenders: Jouw Expert in Power Platform Consultancy

Als consultant bied ik een breed scala aan diensten aan, variërend van het verzorgen van trainingen en workshops tot het ontwikkelen van oplossin...
Ga naar Hybride werken en het Microsoft Power Platform: de eindeloze mogelijkheden van Book
Blogpost / 12-1-2022

Hybride werken en het Microsoft Power Platform: de eindeloze mogelijkheden van Book

Door de pandemie is hybride werken geïntegreerd in het moderne bedrijfsleven. Wereldwijd zijn organisaties dan ook heel druk bezig om de nie...
Ga naar Hoe kunnen ziekenhuizen Microsoft Power Apps inzetten om de efficiëntie te verhogen?
Blogpost / 25-1-2022

Hoe kunnen ziekenhuizen Microsoft Power Apps inzetten om de efficiëntie te verhogen?

Momenteel vergen processen binnen ziekenhuizen nog veel handmatige acties. Microsoft Power Apps kan je hiermee helpen. Daarmee kun je processen op een...