Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Een veilige digitale werkplek dankzij de Cloud

Kennis
10-12-2020

Veel ondernemingen kampen met het tempo waarop technologie vandaag evolueert en verliezen daarom vaak de veiligheid van hun organisatie uit het oog. Maar ransomware, hacks en spyware, kortom, cybercriminaliteit is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven en wint steeds meer aan terrein. Onderzoek wijst zelfs uit dat 53% van de Belgische bedrijven in 2018 geconfronteerd werden met cybercriminaliteit, terwijl slechts weinigen zich als een doelwit inschatten. Door deze misvatting blijven organisaties structureel te weinig investeren in hun security, of gaan ze dit pas doen op het moment dat het te laat is.

Belang van data

Daarnaast neemt ook het belang van data sterk toe waardoor het goed beveiligen van je informatie (nog) crucialer wordt. Organisaties beschikken namelijk over alsmaar meer data, die op alsmaar meer verschillende locaties en toestellen geraadpleegd, gedownload en opgeslagen worden. Dit is dankzij de evolutie van organisaties naar een digitale werkplek, alleen vraagt deze vrijheid voor je medewerkers tegelijk wel om extra beveiliging om zo het risico op een data breach, of een data inbreuk, te verkleinen.

Er zijn met andere woorden heel wat nieuwe, online dreigingen sinds de opmars van het digitaal bedrijfsleven die uit zijn op het ontwrichten van de hele organisatie. De security binnen je organisatie is bovendien geen eenzijdige maar een gedeelde verantwoordelijkheid, zowel interne als externe stakeholders van je organisatie spelen een belangrijke rol in het behoud van de veiligheid.

Wat werkt, wat werkt niet en tegen welke prijs?

Daarnaast gelden er heel wat vooroordelen als het aankomt op wat veilig en onveilig is. Zo zouden servers onmiddellijk te hacken zijn, en de Cloud onbetrouwbaar zijn. Het is belangrijk je te realiseren dat absolute veiligheid niet bestaat. Dat wil niet zeggen dat je online veiligheid een verloren zaak is. Vaak kan je je security makkelijk optimaliseren met kleine verbeteringen zonder een grote meerkost, gewoon omdat je reeds beschikt over deze optimalisaties maar ze nog niet benut.

Waarom veilig ondernemen?

Een goede beveiliging geeft je vertrouwen en vormt bijgevolg een springplank naar een veilige en productieve toekomst voor je organisatie. Vanwege de veelzijdige aanvalstechnieken van cybercriminelen, dien je je organisatie te beschermen op alle mogelijke niveaus. Pas dan stel je je organisatie in staat zorgeloos te ondernemen in een tijdperk van stijgende cybercriminaliteit en data inbreuken.
 

Benieuwd naar andere tips en tricks die je werk gemakkelijker zullen maken? Contact ons vooral.