Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Voldoet jouw organisatie aan de cybersecurity eisen anno 2022?

Kennis
19-1-2022

Een record aantal cyberaanvallen

Ook 2021 stond in het teken van COVID19. Belgische organisaties vielen opnieuw terug op thuiswerk, en de digitalisering ontwikkelde zich razendsnel verder. Ondanks de vele voordelen die online (samen)werken biedt, lopen organisatie ook grote risico’s als ze dat op een onveilige manier doen. Want afgelopen twee jaar vond er ook een record aantal cyberaanvallen plaats.

Zo werd Belnet - het internetnetwerk van de Belgische overheid - het doelwit van een grote cyberaanval. Belgische organisaties staan op de kaart bij hackers en lijken een makkelijk slachtoffer. In 2022 is het dus nóg belangrijker geworden om hackers buiten de deur te houden. En dat vraagt om het zetten van de juiste stappen.

Livestream

Het Nationale Cybersecurity Debat

Op dinsdag 7 juni brengen we toonaangevende cybersecurity experts uit België én Nederland samen om te discussiëren over maatschappelijk relevante cybersecurity kwesties. En jij kan vanop afstand mee je stem uitbrengen! Niet te missen dus.

Ontdek snel de sprekers en de stellingen waarover gedebatteerd zal worden.

De traditionele beveiligingsaanpak volstaat niet langer

Ook bij Wortell klopten in 2021 steeds meer organisaties aan die onder aanval lagen en directe hulp nodig hadden. Een belangrijke oorzaak van de security problemen is dat veel bedrijven nog steeds kiezen voor een traditionele beveiligingsaanpak. Ze focussen dan op netwerkbeveiliging (terwijl steeds meer organisaties werken vanuit de cloud). Daarnaast zien we dat veel organisaties een gefragmenteerde visie op security hebben. Toestellen, data en applicaties zijn los van elkaar beveiligd. Deze afzonderlijke oplossingen bieden geen antwoord op het cybergeweld waar we momenteel mee worden geconfronteerd.

Hoe moderne beveiligsoplossingen helpen tegen moderne cyberaanvallen

Steeds meer organisaties benutten de voordelen van cloud oplossingen. Vooral sinds de uitbraak van de coronapandemie heeft het gebruik van tools voor samenwerken op afstand een enorme vlucht genomen. Dit is goed nieuws voor hackers: dat biedt hen extra voordeuren. Deze deuren bevinden zich niet langer in het netwerk, maar ergens in de cloud. Wil je je IT omgeving goed beveiligen, dan moet je kunnen vaststellen wie toegang heeft gekregen tot data. Was het een medewerker of een hacker? Dat lukt niet meer door camera’s in het netwerk op te hangen. Want thuiswerkers gebruiken hun eigen netwerk. Deze nieuwe situatie vereist geen gefragementeerde, maar een holistische security aanpak die uit drie cruciale onderdelen bestaat: moderne beveiligingstechnologie, de menselijke factor en heldere processen.

We vertellen je graag meer over de moderne cybersecurity aanpak in ons gratis webinar op 22 februari 2022. Kom vrijblijvend luisteren!

On-demand webinar

De Moderne Cybersecurity aanpak: bescherm jouw organisatie tegen cybergeweld anno 2022

Vraag dit webinar gratis op en herbekijk hoe je met een geïntegreerde, holistische security aanpak wél de juiste beveiligingsmaatregelen kunt treffen.