Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Productiever thuiswerken met Microsoft Teams | Wortell

Webinars & events

Benieuwd hoe je Microsoft Teams kunt inzetten om thuiswerken te faciliteren? Op regelmatige basis organiseren we webinars om antwoord te bieden op exact die vraag. Van “Hoe begin ik als organisatie met telewerken via Microsoft Teams?” tot “Hoe migreer ik Office 365 met Microsoft Teams?”, onze webinars en events geven antwoord op jouw veelgestelde vragen. Neem deel aan één van onze toekomstige webinars, of herbekijk een voorgaande sessie.

On-demand webinar: How we keep you current and secure with Microsoft 365

Info: Met je organisatie up-to-date en veilig werken met behulp van Microsoft 365? In dit on-demand webinar delen we tips & tricks over hoe de tools van Microsoft je security maturiteit een boost kunnen geven. Daarbij op het vizier: automatisatie en een meer flexibel beheer van je hybride infrastructuur. (Engelstalige sessie)

Host: Jurgen van Eynde 

Download het webinar

Resultaten marktonderzoek: 'Hoe ervaart de Belg telewerken?'

Info: De overschakeling naar telewerk was voor veel werkgevers en medewerkers een serieuze uitdaging. Wat is de ervaring van Belgische organisaties? Wat blijken de grootste voor- en nadelen van telewerk te zijn? Zijn we thuis echt productiever, of juist niet? Vragen waarop we inzicht kregen via ons marktonderzoek.

Het lijkt intussen dat telewerk ook na corona een blijver is. Maar hoe gaan Belgische ondernemingen dit organiseren? Welke lessen kunnen we meenemen naar de toekomst van het hybride werken? En hoeveel dagen per week wil de gemiddelde medewerker liefst van thuis werken? 

Host: Hans De Donder (Wortell) & Attentia

Datum: dinsdag 1 december om 11u

Hybride samenwerken, een volgende stap in de digitale transformatie van je organisatie

Info: Gebaseerd op de resultaten uit ons marktonderzoek en onze ervaring bij klanten, stelden we heel wat 'goesting' vast om van telewerken een blijvende manier van werken te maken, weliswaar in een hybride vorm waar een mooie balans ligt tussen werken vanop kantoor en telewerken. Maar hoe bestendig je zo'n nieuwe werkvorm? 

Dit keer gaan we in op hoe hybride (samen)werken dé volgende stap kan zijn in de digitale transformatie van je organisatie. We zoomen in op het belang van een Microsoft Teams governance, schetsten de mogelijkheden om je communicatie en telefonie te centraliseren in een intelligent systeem en vertellen hoe je heel wat processen kan automatiseren

Hosts: Sien De Pauw, Graciela Zaera & Frank Vanhamel
Gast: Roche Mahomedradja (Avepoint)

Datum: dinsdag 9 maart om 14u30

Herbekijken

Nuttige informatie

Heb je telewerken pas geïntroduceerd in jouw organisatie? Of heeft jouw organisatie al een sterk beleid rond thuiswerk? In beide gevallen kan Microsoft Teams jouw telewerkproces naar een hoger niveau tillen. Daarom bieden we jou een pak gratis lectuur rond thuiswerken met Microsoft Teams aan. Check alvast enkele must-reads hieronder.

Wat is hybrid working?

Wanneer de lockdown versoepeld wordt en thuiswerken geen verplichting meer zal zijn, hoe ga je dan om met de wens van werknemers om hybride te werken? Een nieuwe werkvorm lijkt het alvast, maar heb jij al bepaald wat hybrid working voor jouw organisatie kan betekenen? Lees 't gauw en kom alle ins en outs te weten.

Hoe de betrokkenheid van je werknemers verhogen bij thuiswerk?

Telewerken kende door corona een versnelde evolutie. Medewerkers betrokken houden vanop afstand, is geen evidentie. Toch kan je op heel wat manieren thuiswerken bestendigen. Je leest ze hier in onze blog!

Bouw een sterke Microsoft Teams governance uit voor jouw organisatie

Dit eBook biedt een overzicht voor een goed beleid bij het gebruik van Microsoft Teams. Wat zijn de best practices wanneer je deze tool binnen jouw organisatie hanteert? We geven je quick start tips die meteen je basis vormen.

 

Ons aanbod

Wil je Microsoft Teams in jouw organisatie introduceren om het telewerken te vergemakkelijken? Dan staan onze experts klaar om jou bij dat proces te helpen. Ze kennen Microsoft Teams immers als hun broekzak. Check hieronder ons aanbod aan diensten en workshops rond thuiswerken met Microsoft Teams.

(Ohja: wist je al dat Microsoft recent ook een crisiscommunicatie-app lanceerde? Ook voor meer informatie hierover kun je bij ons terecht!)

Bijleren in onze Academy

Leer virtueel van thuis! Onze business en IT experten ontwikkelden heel wat talenten en staan klaar om hun kennis, technologische vaardigheden en ervaring met jou te delen. Benieuwd welke trainingen we voor je hebben klaarstaan?

Teams+ pakket

Jouw organisatie van vandaag al klaarstomen voor de wereld van morgen? En je processen stroomlijnen met één slimme en veilige werkplek? Haal meer uit Microsoft Teams dankzij Teams+, onze driedelige workshopreeks.

Ontdek Teams+

Productiviteitsworkshops

Telewerken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wil je dit optimaal doen en productief thuiswerken? Dan zijn deze workshops voor jouw organisatie zeker de moeite waard!

Ontdek de workshops

Veelgestelde vragen

Hoe werk je productief vanuit thuis?

We horen regelmatig verontruste stemmen van bedrijfsleiders, die bang zijn dat hun werknemers minder productief werk zouden leveren wanneer ze thuiswerken. Niets is minder waar! Met de juiste tools en mindset, werk je thuis minstens even productief, of zelfs productiever, dan op kantoor. Meer informatie over optimaal thuiswerken, en hoe je die productiviteit kunt stimuleren, hebben we gebundeld in een hoop blogs en webinars:

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is een tool die mobiel werken, vergaderen en het opvolgen van projecten een pak eenvoudiger maakt. De mogelijkheden binnen MS Teams zijn legio: je kunt samen aan documenten werken, informatie delen in kanalen, virtueel vergaderen en notuleren in hetzelfde notieblok... Zowat elk profiel in jouw organisatie zal meerwaarde vinden in Microsoft Teams. We hebben er zelfs een blog over geschreven.

Maakt Microsoft Teams telewerken écht makkelijker?

Absoluut! Je kunt Microsoft Teams zonder schroom een productiviteitsplatform voor telewerkers noemen. De meeste van onze klanten gebruikt MS Teams als een hub voor teamwerk. Door je interne communicatie te verschuiven naar Microsoft Teams kun je zelfs vanuit je woonkamer gericht en gekanaliseerd communiceren met collega's. Zo komt je boodschap telkens terecht bij de juiste persoon. En dat is nog maar één van de vele productiviteitsvoordelen van MS Teams. De rest lees je op onze blog.

Kun je Microsoft Teams eenvoudig implementeren?

Wanneer je Microsoft Teams voor het eerst implementeert, zul je vast versteld staan van het arsenaal aan mogelijkheden die de tool biedt. Dat kan dan even intimiderend lijken, maar laat je absoluut niet ontmoedigen. Met een doordachte implementatiestrategie kom je al een heel stuk verder. Ben je bang dat je de tool niet volledig onder de knie zult krijgen? Dan hebben we een brede waaier aan webinars klaarstaan, vol tips en tricks over Microsoft Teams.

Heb je hulp nodig? Contacteer ons vrijblijvend!