Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Technologie voor kids

'Worden wat je wil'

Bij Wortell zetten we mensen in hun kracht met behulp van technologie. Dat is onze missie. Daarom hebben wij speciaal een kinderboek geschreven. Met het kinderboek ‘Sammie en Ninja gaan op avontuur’ zetten we kinderen in hun kracht om te fantaseren over wat zij later met technologie kunnen bereiken. Op deze pagina lees je alles over de avonturen van Sammie en Ninja en ontdek je onze tips & tricks om op jonge leeftijd met technologie te starten.

Over Sammie en Ninja

Sammie en haar beste vriend Ninja beleven samen de leukste avonturen. Wanneer hun vriendjes in de problemen komen, staan Sammie en Ninja klaar om hen te helpen. Tijdens deze avonturen zijn er hobbels op de weg. Gelukkig is er technologie! Een schatkist aan nieuwe uitvindingen waar je de wereld steeds een beetje beter mee kan maken. Welke technologie zou jij als je later groot bent willen gebruiken om vriendjes en vriendinnetjes te helpen?

Gratis download

Download de Sammie en Ninja kleurplaten

Haal alle stiften, kleurpotloden en knutselgerei uit de kast.

Een tech-rolmodel voor meisjes

Jongens en meisjes willen later vaak juf, dokter of brandweerman worden. In het (voorlees)boekje Sammie en Ninja gaan op avontuur zien jonge kinderen dat ze de wereld ook mooier kunnen maken met technologie. Sammie is een meisje van 5 jaar. Hierdoor kunnen meisjes gemakkelijker fantaseren over hoe ze later de wereld met technologie een beetje beter kunnen maken. Hoewel het aantal techbanen groeit, scoort België laag als het gaat om het percentage vrouwen in techniek en ICT. De inzet van Sammie als tech-rolmodel kan het enthousiasme voor meisjes in deze sector verhogen.

Later als ik groot ben.. 

In 'de Baas van Morgen' nemen kinderen voor een dag de touwtjes in handen bij een organisatie. Favour en Miriam zijn in deze aflevering de baas bij Wortell Nederland. Zij willen graag weten wat ICT nu precies is én wat werken met computers zo leuk maakt. Kijk je mee?

Aanbevelingen technologie voor kids

Ook hebben wij uitgezocht welke app leuk is voor jouw kleintje om spelenderwijs kennis te maken met coderen. CodeSpark Akademi is een app waarin kinderen vanaf 4 jaar de basis van computerprogrammering leren door middel van interactieve leeractiviteiten, zoals: puzzels, games en creatieve projecten. Deze app laat ouders de regie in handen houden, waardoor je precies ziet waar kinderen mee bezig zijn. Let wel, de app is betaald, maar biedt een 7-dagen gratis trial aan.