Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

After the hack: de podcast over true cybercrime

Kennis
Frans Oudendorp
9-6-2022

Gehackt en wat nu? Dat hoor je tijdens de meeslepende podcastreeks After the Hack. In circa tien afleveringen neemt Frans Oudendorp (Wortell Nederland) je mee in alle facetten van de wereld van cybercrime. Spits jij je oren als het gaat over cybercrime?

Verwacht geen droge interviews, maar echte verhalen die met aandacht zijn vormgegeven. Luister naar tips van slachtoffers en experts over hoe je technisch en organisatorisch reageert en anticipeert op het onvermijdelijke; een hack. Frans gaat de diepte in over geruchtmakende en actuele hacks. Abonneer je nu via je favoriete podcastapp. Alvast een voorproefje? Bekijk de teaser hieronder.

Aflevering 1 - Gehackt en wat nu? Slachtoffer aan het woord

Elke aflevering start kort vanuit hackersperspectief: wat drijft een hacker en hoe professioneel gaan ze te werk? Centraal staat in deze aflevering het gesprek met de directeur en IT-manager van een grote Nederlandse organisatie die onlangs werd gehackt. Hoe kwamen ze erachter, wat doet de hack met medewerkers en wat nu?

Aflevering  2 – Het Incident Response Team in actie  

In de tweede aflevering bespreken we de eerste stappen die je moet zetten als je organisatie is gehackt. Het Incident Response Team krijgt een melding, maar wat moet dit team doen om de gevolgen te beperken? Welk proces moet een organisatie opstarten? En hoe communiceer je met een organisatie die geen toegang meer heeft tot haar systemen?

Tips voor een weerbare organisatie 

Een hack kan je faillissement betekenen, daarom vertellen we in After the Hack hoe je digitale inbraak voorkomt. Dat is niet alleen een kwestie van techniek. Je krijgt tips waarmee je het cyberbewustzijn verhoogt en je organisatie weerbaarder maakt. Met deze kennis sta je sterker en weet je beter te handelen wanneer jouw organisatie onder vuur ligt.

Wat kan je nog meer verwachten? 

In de afleveringen die hierop volgen spreken we met diverse gasten. We gaan op zoek naar vragen en antwoorden die spelen wanneer jouw organisatie gehackt wordt. Hoe communiceer je met stakeholders, betaal je ransomware en hoe zorg je ervoor dat jouw dienstverlening zo snel mogelijk weer op gang wordt gebracht? Uiteraard komen ook de nieuwste cybersecuritytrends en ontwikkelingen aan bod. Wil jij alle ins en outs van cybersecurity op een leuke manier te weten komen? Abonneer je dan nu op After the Hack via www.wortell.nl/afterthehack.

On-demand

Het Nationale Cybersecurity Debat

Op 7 juni gingen cybersecurity experts met elkaar in discussie over actuele maatschappelijke cybersecurity kwesties. Herbekijk het event!