Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Alles over Microsoft Teams beveiliging

Samenwerkingstools zoals Microsoft Teams waren nog nooit zo populair. Veel organisaties gebruiken ze om snel en efficiënt te communiceren, gegevens uit te wisselen en productiever te werken. Maar hoe zorg je ervoor dat dit niet ten koste gaat van de beveiliging? Teams Governance is het antwoord!  

Waarom beveiliging binnen Microsoft Teams?  

Misschien lijken security maatregelen voor Microsoft Teams slechts een nice-to-have. Of het kan zijn dat je vertrouwt in het gezonde verstand van je medewerkers. Hoe dan ook zijn er enkele onmiskenbare redenen om werk te maken van beveiliging in je Microsoft Teams omgeving:  

  • Afschermen van vertrouwelijke gegevens: Teams wordt vaak gebruikt om vertrouwelijke informatie of zelfs klantgegevens te delen. Met beveiligingsmaatregelen zoals gegevensversleuteling en toegangsbeheer blijven data toegankelijk voor gemachtigde personen.  

  • Voorkomen van gegevensverlies: een datalek is sneller gebeurd dan je denkt, en de gevolgen voor jouw organisatie kunnen ernstig zijn. Imagoschade en boetes voor het niet naleven van de regelgeving voorkomen? Oplossingen zoals Microsoft Purview kunnen binnen Teams worden ingezet voor gegevensverliespreventie (DLP). Hoe? Door je inzicht te geven in je volledige datalandschap!  

  • Blijvende bescherming tegen cyberdreigingen: cyberaanvallen worden steeds vernuftiger. Daarom moet je je Teams-omgeving voldoende beschermen tegen malware, phishing-aanvallen en andere inbreuken. Microsoft Teams biedt ingebouwde beveiligingsfuncties en integratie met beveiligingstools, zoals Microsoft Defender for Office 365. Zo worden bedreigingen tijdig gedetecteerd en geblokkeerd.  

Next level beveiliging

Managed Detection and Response

Wij bieden jou een veilige werkomgeving.

Goede governance, de sleutel tot succes  

Als parapluterm omvat governance het definiëren en implementeren van richtlijnen, beleid en processen binnen je Microsoft 365-omgeving. Door de veelzijdigheid van de toepassing, is het meer dan logisch om specifiek voor Teams een governance-beleid uit te werken. Zo kun je gebruikers- en toegangsrechten beheren, de activiteiten binnen Teams monitoren en rapporten genereren.  

Een ander essentieel maar vaak over het hoofd gezien aspect van governance is het creëren van bewustwording onder medewerkers over het veilige gebruik van Teams. Door hen goed op te leiden en bewust te maken van beveiligingsrichtlijnen, kun je de menselijke factor en incidenten verminderen. 

Een waterdichte Teams-omgeving dankzij Wortell  

Laat je je bijstaan door de experts van Wortell, dan is Teams governance een fluitje van een cent. Samen met jou bepalen we de een reeks richtlijnen en afspraken, verankeren we je governance-beleid in je organisatie, voeren we automatische controles uit op het naleven ervan, reiken we je inzichten aan in het gebruik van Teams én bieden we je permanente ondersteuning.  

Binnen deze aanpak investeren we ook in het grondig opleiden van je medewerkers. Door middel van workshops en regelmatige communicatie zorgen we voor meer bewustzijn en een hogere betrokkenheid bij je Teams Governance-beleid.  

Benieuwd hoe je jouw Teams omgeving veilig houdt?

Meer weten over de beveiliging van je Microsoft Teams-omgeving aan de hand van governance? Contacteer ons hier voor een vrijblijvend gesprek!  

Meer over Microsoft Teams

Ga naar Persoonlijk en efficiënt communiceren? Kies voor telefonie via Teams
Blogpost / 4-7-2023

Persoonlijk en efficiënt communiceren? Kies voor telefonie via Teams

Hoe digitaal we ook werken, persoonlijk contact blijft van onschatbare waarde. En met technologische oplossingen van onder meer Microsoft krijgt belle...
Ga naar Externen bellen via Teams? Teams Calling is calling!
Blogpost / 4-7-2023

Externen bellen via Teams? Teams Calling is calling!

Microsoft Teams is ongelofelijk veelzijdig. Het dient niet alleen als platform voor interne communicatie, telefonie en samenwerking, ook kan je extern...
Ga naar Hoe kan interne communicatie jouw hele organisatie helpen?
Blogpost / 27-10-2022

Hoe kan interne communicatie jouw hele organisatie helpen?

Dankzij een sterke interne communicatiestrategie zijn je werknemers beter geïnformeerd. Maar wist je ook dat het een invloed kan hebben op rekrut...
Ga naar Governance bij hybride werken: 5 tips voor soepel en veilig samenwerken met Microsoft Teams
Blogpost / 25-2-2022

Governance bij hybride werken: 5 tips voor soepel en veilig samenwerken met Microsoft Teams

De tijd waarin thuiswerken een optie was, is voorbij. Bedrijven over de hele wereld maken het een vast onderdeel van hun beleid. Zo werd Microsoft Tea...
Ga naar Continue Teams Governance: 6 goede ideeën die je op weg helpen
Blogpost / 10-2-2022

Continue Teams Governance: 6 goede ideeën die je op weg helpen

Het gebruik van Microsoft Teams is sinds de pandemie in een stroomversnelling geraakt. Binnen veel organisaties is de applicatie halsoverkop geïm...
Ga naar Versterk je digitale HR dankzij het Microsoft PowerPlatform
Blogpost / 1-6-2021

Versterk je digitale HR dankzij het Microsoft PowerPlatform

Lees hoe het Microsoft PowerPlatform je HR digitalisering versterkt en ondersteunt met meer efficiëntie, datacentralisatie en klantentevredenheid...
Ga naar Hoe optimaliseer je je IT voor hybride werken met Microsoft 365?
Blogpost / 26-5-2021

Hoe optimaliseer je je IT voor hybride werken met Microsoft 365?

Klaar om hybride samen te werken? Dat doe je onder andere met intelligente communicatie gebaseerd op Teams Calling en Meetings.
Wortell-insider-risk-microsoft-ggd Ga naar Hoe zorg je voor een vlotte telefonische bereikbaarheid bij thuiswerk? Zes Microsoft Teams tips.
Blogpost / 14-10-2021

Hoe zorg je voor een vlotte telefonische bereikbaarheid bij thuiswerk? Zes Microsoft Teams tips.

Vandaag ondervinden veel professionals nog de logistieke uitdagingen van de noodgedwongen shift naar thuiswerk. De telefonische bereikbaarheid van je...
Ga naar Hoe creëer je een consistente meeting ervaring voor zowel thuis- als kantoorwerkers? 5 tips.
Blogpost / 20-10-2021

Hoe creëer je een consistente meeting ervaring voor zowel thuis- als kantoorwerkers? 5 tips.

Hoe zorg je voor een feilloze meeting ervaring in de hybride wereld? In Microsoft Teams Rooms schuilt de oplossing.
Ga naar Meeting rooms as a service? Zo helpt het je organisatie van a tot z.
Blogpost / 26-10-2021

Meeting rooms as a service? Zo helpt het je organisatie van a tot z.

De nieuwe en meer digitale manier van werken vraagt om een aangepaste vergaderinfrastructuur. De rol van facility managers verandert, en door de vele...
6 nieuwe functies in Teams om productiever te werken | Wortell Ga naar 6 nieuwe functies in Teams om productiever te werken | Wortell
Blogpost / 3-1-2023

6 nieuwe functies in Teams om productiever te werken | Wortell

Microsoft lanceerde voor haar samenwerkingshub Teams weer heel wat nieuwe functies die je nog productiever laten werken. De top 6 verzamelden we.
Word meester in hybride vergaderen en stel je vergaderpubliek centraal Ga naar Word meester in hybride vergaderen en stel je vergaderpubliek centraal
Blogpost / 27-1-2021

Word meester in hybride vergaderen en stel je vergaderpubliek centraal

Videoconferenties en online vergaderen; een hybride werkcultuur die we moeten vastgrijpen zonder onze humane verbondenheid uit het oog te verliezen.
Ga naar 5 tips voor een kwaliteitsvolle videovergadering
Blogpost / 11-1-2021

5 tips voor een kwaliteitsvolle videovergadering

We vergaderen veel en nog meer sinds we telewerken. Maar zijn je meetings ook voldoende productief? Ga voor kwaliteit met de tips in deze blog.