Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Case | Attentia - Differentiatie via Hybride Cloud | Wortell

Kennis
4-12-2020

Attentia speelt op de evolutie van SaaS tools in HR in, via de samenwerking met Wortell. De hybride oplossing die Wortell daarbij aanbiedt - de combinatie van Windows Azure en Windows Azure Pack - laat Attentia toe optimaal te beantwoorden aan de nieuwe behoeften van de klanten.

In het hoofdkantoor van Attentia staat Roel Vermeersch aan het hoofd van het PPQ-team (Product, Process & Quality). Het team telt negentien medewerkers en staat in voor de ontwikkeling van efficiënte processen en kwalitatief hoogstaande en innovatieve HR-producten. “Dat vraagt inzicht in de markt”, zegt Roel Vermeersch. Attentia volgt de ontwikkelingen in de markt dan ook op de voet.

Attentia begrijpt de behoeften van zijn klanten - en de evolutie die de behoeften doormaken. Dat uit zich in een strategie met producten en diensten die zich op een langetermijnrelatie met die klanten richt. De taken van het PPQ-team omvatten onder meer marktsegmentatie en de ontwikkeling van een waardestrategie voor de diverse producten. Op basis van de concrete behoeften van de klant ontwikkelt Attentia softwareoplossingen.

Een servicedesk staat in voor de ondersteuning van de gebruikers van die toepassingen: zowel klanten als de interne payroll administrators van Attentia.

De oplossing van Wortell

Het aanbieden van tools via SaaS is in de HR-branche al een hele tijd ingeburgerd. Relatief nieuw is wel dat klanten inzien dat de veiligheid van hun data makkelijker te garanderen is bij een externe ICT-partner. “Dat klopt”, zegt Roel Vermeersch.

Attentia speelt op die evolutie in, via de samenwerking met Wortell. De hybride oplossing die Wortell daarbij aanbiedt - de combinatie van Windows Azure en Windows Azure Pack - laat Attentia toe optimaal te beantwoorden aan de nieuwe behoeften van de klanten.

Onze klanten laten veiligheid van hun data liever aan professionals over. Ze hebben vaak meer vertrouwen in een partner dan in hun eigen ICT-afdeling.

“Vandaag zien we een sterke stijging in de vraag naar mobiele toepassingen. Managers willen met hun smartphone onder meer vakantie-aanvragen kunnen goedkeuren. Dat soort toepassingen heeft een enorm impact op de benodigde infrastructuur, want het zijn niet langer alleen de HR-medewerkers die de software gebruiken. Het gebruik van onze private cloud op basis van Windows Azure Pack laat ons toe snel en makkelijk te schalen - en zo eventuele piekmomenten in het gebruik op te vangen.”

Profiel

Attentia ondersteunt bedrijven en zelfstandigen bij hun personeels- en organisatiebeleid. Het bedrijf telt ongeveer 750 medewerkers en is goed voor een omzet van 65 miljoen euro. Meer dan 17.000 kleine, middelgrote en grote ondernemingen en 14.000 zelfstandigen kiezen voor Attentia.

Bezoek de website →