Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Als bedrijf budget besparen dankzij de Cloud | Blog | Wortell

Kennis
4-12-2020

Organisaties kiezen steeds vaker voor Cloud computing in plaats van de traditionele IT-infrastructuur. Niet zo vreemd aangezien de Cloud heel wat voordelen te bieden heeft. De Cloud zorgt namelijk voor een veilige en wendbare manier van werken en geeft jouw medewerkers de nodige tools om hun productiviteit behoorlijk te verhogen.

Er is nog een andere reden waarom Cloud computing aan populariteit wint, en dat is een stevige besparing op de IT-uitgaven van jouw organisatie. In deze blog geven we je graag een overzicht van de verschillende manieren waarop je kan besparen met de Cloud.

Van kapitaaluitgaven naar operationele kosten

Werken met de Cloud betekent dat jouw IT-investeringen verschuiven van kapitaaluitgaven naar meer operationele kosten. De Cloud provider zorgt tenslotte voor alle hard- en software. Jouw organisatie hoeft dus niet langer in te staan voor de aankoop en het beheer van de hele IT-infrastructuur. Daarnaast neemt je Cloud provider eveneens het onderhoud van de apparatuur op zich. Jouw organisatie betaalt enkel een maandelijks bedrag voor het gebruik van de Cloud-omgeving en Cloud services.

Lagere verbruikskosten

Een volledig uitgebouwde interne IT-omgeving kost niet alleen handenvol geld inzake aankoop, beheer en onderhoud, maar heeft ook een ernstige impact op je verbruikskosten. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid energie zo’n IT-infrastructuur kost als je het in-house voorziet en dat terwijl de servers binnen je organisatie niet altijd ten volle benut worden.

Met de Cloud verbruik je niet alleen minder stroom, het is een stuk efficiënter dan een interne IT-omgeving. Je gebruikt enkel de opslagruimte en tools waarvoor je betaalt en vice versa. Zo bespaar je met de Cloud heel wat onnodige kosten uit.

Schaalbaarheid en betalen wat je gebruikt

We haalden het al even aan, met de Cloud betaalt jouw organisatie enkel en alleen voor de hard- en software waarvan je gebruik maakt. Dit maakt het ook mogelijk om de IT-infrastructuur eenvoudig aan te passen aan de steeds veranderlijke noden van je organisatie, zonder forse investeringen te moeten doen.

Voor KMO’s biedt de Cloud het bijzondere voordeel dat ze mee kunnen met hun grotere concurrenten. De Cloud provider geeft hen immers de mogelijkheid gebruik te maken van de meest recente technologieën en tools zonder daarbij voor immense kosten in te staan.

Verhoogde productiviteit

In tegenstelling tot de interne IT-omgeving geeft Cloud computing jouw werknemers de kans om voortdurend actief en productief te zijn. Hiermee bedoelen we niet alleen de mogelijkheid om te werken vanop om het even welke locatie en om het even welk toestel, maar ook de vrijwel constante beschikbaarheid van de Cloud. Je Cloud provider zorgt tenslotte voor het preventieve onderhoud van de Cloud-omgeving en garandeert daardoor een verhoogde uptime. Geen vervelende storingen of defecten die een vlotte werking van je organisatie in gevaar kan brengen.

Daarnaast verliezen je medewerkers ook geen kostbare tijd aan de implementatie van nieuwe software of tools. Deze verhoogde productiviteit resulteert dan ook in een positief effect op het kostenplaatje van je organisatie. Het bekende motto luidt niet voor niets: ‘time is money’!

Verminderde personeelskosten

Het beheer en onderhoud van een interne IT-omgeving vraagt heel wat aandacht. Om ervoor te zorgen dat alles vlot blijft werken, heeft je organisatie de nodige IT-medewerkers nodig. Het voorzien van deze IT-specialisten, draagt bij tot hogere bedrijfsuitgaven.

Wanneer jouw organisatie kiest voor werken met de Cloud, kan je heel wat besparen op deze uitgaven. De Cloud provider staat immers in voor de dagelijkse zorgen van de Cloud-omgeving. Dit betekent dat je jouw IT-team kan inperken en kan inzetten voor taken die dichter aanleunen bij je core business.

Kort op de bal beslissen

De Cloud biedt jou tot slot ook de kans om te besparen op je uitgaven door je de mogelijkheid te geven om kort op de bal te spelen en te beslissen inzake rekenkracht en opslagruimte. Je hoeft deze inschattingen niet langer op voorhand te maken waardoor je je kosten beduidend kan verminderen en niet meer hoeft te betalen voor ongebruikte capaciteit.

Naast het verhogen van de productiviteit binnen jouw organisatie kan je met de Cloud dus ook flink wat kosten besparen. Zo kan je jouw bedrijfsbudgetten beter organiseren en inzetten voor innovatieve en toekomstgerichte projecten.