Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Waarom wij voor Lenovo hardware kiezen | Blog | Wortell

Kennis
4-12-2020

In november 2015 kondigde Lenovo een partnerschap aan met Nutanix om een nieuwe lijn hypergeconvergeerde toepassingen te ontwikkelen en op de markt te brengen. Deze toepassingen zijn bestemd voor organisaties die de flexibiliteit en schaalbaarheid van publieke Clouds in hun eigen datacenter willen inbouwen.

De oplossingen met de Nutanix Xtreme Computing Platform (XCP)-software zijn al verkrijgbaar in drie verschillende versies:

 • Lenovo Converged HX3500: Geschikt voor kleinere virtualisatieworkloads en bepaalde omgevingen met externe kantoren/filialen
 • Lenovo Converged HX5500: Geschikt voor grote gegevensworkloads zoals Hadoop en Splunk, naast herstel na rampen
 • Lenovo Converged HX7500: Bestemd voor grote databaseworkloads en I/O-intensieve workloads zoals SQL en Oracle RAC

Toepassingen en jouw voordelen

 • Toegevoegde waarde door XClarity 
  Met de nieuwe middelenbeheersoftware van Lenovo kunnen IT-managers een aantal taken op lager niveau automatiseren, zoals het zoeken naar hardware, de hardwarevoorraadstatus en firmware-updates. Dankzij deze functionaliteit en een besturingsinterface met dashboard moeten IT-medewerkers minder tijd besteden aan het beheren van hun IT en kunnen ze meer tijd besteden aan innovatie en het ondersteunen van het bedrijf 

 • Integratie met Acropolis 
  De hoeveelheid gegevens die deze hypergeconvergeerde systemen verwerken, wordt steeds groter. De rol van de hypervisor wordt daardoor ook steeds belangrijker. De nieuwe lijn hypergeconvergeerde toepassingen van Lenovo kan naadloos worden geïntegreerd met Acropolis, een open source-toepassing op basis van KVM en ingebouwd in het Nutanix Xtreme Computing Platform. Dankzij het gebruik van Acropolis hoeven eindgebruikers geen andere hypervisors te gebruiken indien zij dit niet willen.

Daarnaast biedt het partnerschap tussen Lenovo en Nutanix ook enkele potentieel interessante eigenschappen waardoor dit zich onderscheidt van andere partnerschappen in de hypergeconvergeerde markt:

 • Sterker partnerschap
  Een partnerschap op de hypergeconvergeerde markt is geen nieuw fenomeen. Lenovo en Nutanix hebben zelfs nog andere partnerschappen. Dit partnerschap gaat echter verder dan eenvoudige doorverkoop en verpakking. Deze twee bedrijven werken op elk niveau nauw samen, zoals bij de ontwikkeling, marktintroductie en ondersteuning.

 • Ondersteuning van Lenovo & Nutanix
  Voor klanten omvatten de voordelen van dit partnerschap het hoge ondersteuningsniveau dat voor deze producten wordt geboden. Lenovo zal instaan voor de ondersteuning op laag en middelhoog niveau, gekoppeld aan een begeleide overdracht aan een Nutanix software-expert indien ondersteuning op hoog niveau is vereist.

 • Reputatie op lange termijn
  Dankzij dit partnerschap werkt een van de leidende hypergeconvergeerde software-oplossingen samen met een van de grootste leveranciers van x86-servers ter wereld. Bovendien zijn de servers van Lenovo gebouwd op System x, dat ontelbare keren werd ingezet in gegevenscenters waar kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid de hoogste prioriteit hebben. Zo hebben klanten meer vertrouwen in de potentiële kwaliteit van de producten. De geschiedenis van beide bedrijven moet een geruststelling zijn voor klanten die zich zorgen maken over een investering op lange termijn.
   

Klik hier