Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Datagedreven werken: waarom is het vandaag cruciaal?

Kennis
IQ Smart Data Platform.
Data Driven
1-3-2022

Datagedreven werken’ is een term die je alsmaar vaker tegenkomt. Begrijpelijk, want vandaag de dag is het voor iedere organisatie een noodzaak. Het is moeilijker dan ooit om je te onderscheiden van andere partijen. Dat lukt niet meer met producten alléén. Je moet een uitstekende, gepersonaliseerde dienstverlening aanbieden. Dit betekent dat je maar beter slim omgaat met data. 

Dat doe je niet door simpelweg zoveel mogelijk data bij elkaar te sprokkelen. Je moet data op een logische manier verzamelen, opslaan en categoriseren. Alleen zó kun je diepgaande analyses uitvoeren en verbanden blootleggen. Waarom is dat zo belangrijk?

Inzicht en grip door data

Als organisatie wil je je bedrijfsprocessen optimaliseren en de kosten beheersen. Om dat te kunnen doen, moet je grip hebben op interne en externe factoren. Uit de stapel data die je dagelijks te verwerken krijgt, dien je de informatie te filteren die relevant is voor jouw organisatie. Wanneer je inzicht hebt in de cijfers én de betekenis daarvan, kan je beslissen hoe je op bepaalde situaties en ontwikkelingen gaat reageren. 

Maar dat is niet zo makkelijk. De huidige dataprocessen zijn behoorlijk traag. En dat hoeft eigenlijk niet meer zo te zijn. De tijd is rijp om slim met data om te gaan, want de benodigde technologie ís er. De cloud haalt veel drempels weg, omdat hier van nature een data-ontsluiting in zit. Data worden uitgewisseld tussen applicaties, systemen en mensen, waardoor het ketenproces een stuk simpeler en kostenefficiënter wordt.

Een rondje datagedreven racen?

Stel je eens een race circuit voor. Samen met de coureur kruip je achter het stuur en duw je op het gaspedaal. Terwijl de auto over het circuit vliegt, heb je inzicht in de bandentemperatuur en -druk, de motordruk, G-krachten en de rondetijden. Je kijkt naar de real time informatie en combineert deze in je hoofd met je eigen ervaring. Op basis daarvan neem je datagedreven beslissingen

Racen is razendsnel keuzes maken. Als je de vele opties stuk voor stuk gaat onderzoeken, kun je pas een beslissing nemen over het te volgen parcours wanneer de andere coureurs met pensioen zijn. Wil je morgen starten, dan moet je alle belangrijke data snel samenbrengen in één overzicht. 

Hetzelfde geldt voor je organisatie. Je wilt nú handelen op basis van data — niet over een jaar. Daarom heb je een platform nodig dat direct inzicht geeft in relevante data. Benieuwd hoe dit werkt?

Meer informatie?

Smart Data Platform

Wil jij werken met kwalitatieve data en realtime inzichten die je één waarheid bieden? Heb je een schaalbare oplossing nodig die meegroeit met je organisatie? Wil je van data een basis maken voor accurate voorspellingen? Omarm het platformdenken!

Wortell helpt je een slim data platform op te zetten.

Gratis webinar

De Moderne IT Organisatie: Business IT

Een essentieel onderdeel van Business IT binnen moderne organisaties is datagedreven werken. Daar is echter meer voor nodig dan enkel de juiste technologie. Laat je inspireren in ons gratis webinar.