Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Is de Cloud veilig? Ontdek Cloud Security

Kennis
4-12-2020

Cloud security is een factor die vaak nog cloudadoptie verhindert, maar deze reden is niet altijd gegrond. Veel hangt ook af van de provider, zoals dit bij veel zaken wel het geval is.

Als voorstander van de Cloud brengen we met dit artikel graag wat genuanceerde argumenten waarom de Cloud wél een veilige haven is voor jouw organisatie.

Wortell is een vooraanstaande Microsoft partner. Dit geeft ons het voordeel dat we onze infrastructuur kunnen baseren op de veilige basis die Azure heet. Microsoft investeert jaarlijks meer dan een miljard dollar in cybersecurity, inclusief het Azure-platform. Zo hoef jij als ondernemer (iets) minder wakker te liggen van de veiligheid van jouw infrastructuur.

Hoe is mijn data beveiligd?

Wanneer je als bedrijf overschakelt naar de Cloud, dan geef je de gegevens voor een stuk uit handen. Je moet er dan ook op vertrouwen dat je cloud provider zorgvuldig met de data omspringt. Azure telt honderden datacenters in meer dan 50 regio's. Deze grote centra hebben uitgebreide, meerlaagse beveiligingen om ervoor te zorgen dat onbevoegde gebruikers geen fysieke toegang tot jouw data kunnen krijgen.

Op gebied van software krijgt je een permanente opvolging van de veiligheid in combinatie met de meest recente technologie om je bedrijfsgegevens veilig te bewaren. Dat betekent dat gegevens beter bewaakt worden in de Cloud dan wanneer je ze zelf zou beveiligen in je lokale infrastructuur.

Hoewel Azure altijd een betrouwbare en veilige basis biedt, is beveiliging en de opvolging daarvan altijd een gezamelijke verantwoordelijkheid. Je kan hierover meer lezen in onze Security blog , waar de dieper in gaan hoe Wortell er voor zorgt dat jouw organisatie altijd beschermd is. Zowel van binnenuit als van buitenaf.

Bedreigingen van buitenaf

Kies je voor de Cloud, dan vinden we het bij Wortell belangrijk om je ook te adviseren op het vlak van veiligheid. Zo zullen we jou bijvoorbeeld aanraden om al je gegevens in de cloud te encrypteren zodat ze voor buitenstaanders onleesbaar zijn.

We gebruiken alle beveiligingsopties van Azure en beschermen je organisatie tegen bedreigingen van buitenaf.

Ben je nog niet helemaal overtuigd en zoek je nog redenen om over te schakelen op de cloud, klik dan hier.