Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Tips | Diamodellen gebruiken in PowerPoint | Wortell

Kennis
4-12-2020

Wanneer je een professioneel ogende PowerPoint-presentatie maakt, dan wil je de lay-out ervan ook kunnen gebruiken in een nieuwe presentatie. Om dat te kunnen doen, maak je best een diamodel aan. Een diamodel bevat verschillende dia's die vaak eenzelfde stijl hebben wat betreft achtergrond, kleur of lettertypes, maar wel op een andere manier zijn ingedeeld. Elke presentatie bevat ten minste één diamodel. Het grote voordeel ervan is dat je stijlwijzigingen kunt aanbrengen in elke dia van je presentatie door gewoon het diamodel te wijzigen.

Hoe maak je een diamodel?

Open een lege presentatie, ga naar het tabblad Beeld en klik in de groep Modelweergaven op Diamodel. Nu krijg je een leeg diamodel te zien met de bijbehorende standaardindelingen.

Via het menu bovenaan kun je het diamodel en de dia-indeling aanpassen, een thema kiezen, de achtergrondinstellingen veranderen en de diagrootte instellen.

diamodellen-powerpoint-01

Je kunt ook diamodellen of dia-indelingen dupliceren, toevoegen of verwijderen. Klik met de rechtermuisknop op een diamodel of dia-indeling en bevestig de actie die je wenst uit te voeren.

diamodellen-powerpoint-02Van zodra je tevreden bent over een diamodel, kun je in de menubalk klikken op Modelweergave sluiten.

Klik op het tabblad Bestand op Opslaan als en sla het bestand op als een PowerPointsjabloon.

Hoe gebruik je een diamodel?

Wanneer je vervolgens het sjabloon in een nieuwe presentatie wilt gebruiken, open je zowel een lege presentatie als de presentatie met het sjabloon. Ga naar het tabblad Beeld in de presentatie met het sjabloon dat je wilt kopiëren en klik in de groep Modelweergaven op Diamodel.

Klik in het linkermenu met de rechtermuisknop op het diamodel dat je wilt kopiëren en klik vervolgens op Kopiëren.

Ga naar het tabblad Beeld, klik in de groep Venster op Ander venster en selecteer de presentatie waarin je het diamodel wilt plakken.

Ga naar het tabblad Beeld in de presentatie waarin je het diamodel wilt plakken en klik in de groep Modelweergaven op Diamodel.

Klik met de rechtermuisknop op het lege diamodel en klik vervolgens op Plakken.

Klik op Modelweergave sluiten en je kunt aan de slag met het diamodel.

 

 

Benieuwd naar andere tips en tricks die je werk gemakkelijker zullen maken? Bekijk ons blogoverzicht.
Nood aan advies op maat? Schrijf je in voor één van onze workshops.