Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Tips | Een lettertype toevoegen in Office | Wortell

Kennis
4-12-2020

Als je echt je eigen stempel wil drukken op een tekst in Office, kun je nieuwe lettertypes downloaden en installeren. Deze zijn dan vrij te gebruiken in mails, Word-documenten, PowerPoint-presentaties, enzovoort. In deze blog leggen we kort uit hoe je een nieuwe schriftuur toevoegt aan het arsenaal voor al je Office-toepassingen.

Waar vind ik een nieuw lettertype?

Lettertypes worden geleverd als bestanden en op internet zijn tal van sites te vinden waar je ze gratis kunt downloaden, zoals DaFont dafont.com. Je kunt ook lettertypebestanden vanaf een cd, dvd of het netwerk van je organisatie importeren. Zowel TrueType- (met de extensie “.ttf”) als OpenType-lettertypen (eindigend op “.otf”) werken beide prima. Let er wel op dat je de bron vertrouwt en dat het lettertype niet beschermd is door auteursrecht. Op DaFont kunt je dit makkelijk opnemen in de zoekinstellingen.

lettertype-toevoegen-01

Een lettertype toevoegen

Download de lettertypebestanden. Deze worden vaak geleverd in gecomprimeerde zipmappen. In één zipmap kun je verschillende variaties op hetzelfde lettertype aantreffen, zoals 'light' en 'heavy'.
Als de lettertypebestanden zijn gecomprimeerd, pak je ze uit door met de rechtermuisknop op de zipmap te klikken en vervolgens te klikken op Alles uitpakken...

lettertype-toevoegen-02

Nu worden de beschikbare TrueType- en de OpenType-lettertypebestanden weergegeven. Klik met de rechtermuisknop op de gewenste lettertypen en klik opInstalleren.

lettertype-toevoegen-03Als wordt gevraagd of je het programma toestemming wilt geven om wijzigingen aan te brengen op uw computer en je de bron van het lettertype vertrouwt, klik dan op Ja. De nieuwe lettertypes worden weergegeven in de lijst met lettertypen in Word en andere Office-programma's. Meer informatie met betrekking tot het beheren van je lettertypes vind je hier.

 

Benieuwd naar andere tips en tricks die je werk gemakkelijker zullen maken? Bekijk ons blogoverzicht.
Nood aan advies op maat? Schrijf je in voor één van onze workshops.