Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Externen bellen via Teams? Teams Calling is calling!

Kennis
Video-conferencing
Telefonie Microsoft Teams
4-7-2023
Microsoft Teams is ongelofelijk veelzijdig. Het dient niet alleen als platform voor interne communicatie, telefonie en samenwerking, ook kan je externen opbellen via Teams. En dat allemaal dankzij Teams Calling! Ontdek hoe je met externen kan bellen via Microsoft Teams. Verken de details en geheimen in onze blogpost.

Hoe kan je externen bellen via Teams?  

Er zijn twee methodes om iemand buiten je organisatie te bellen met Microsoft Teams. Eén manier is een Team creëren voor de samenwerking met de externe partij. Dit werkt enkel als de andere gebruiker ook met Teams werkt. Je voert eenvoudigweg zijn e-mailadres in de chatfunctie, waardoor je meteen een chatvenster krijgt met de optie om te bellen. Let wel: standaard is het niet mogelijk om externen zomaar toe te voegen aan je bedrijfsomgeving. De IT-beheerder in je organisatie moet eerst de gasttoegang inschakelen.   

De tweede manier is het uitbreiden van je Teams-omgeving met telefoonfuncties, ook wel Teams Calling genoemd. Handig als de andere persoon geen Teams-gebruiker is, of wanneer je hier niet zeker van bent. Je kunt dan externen opbellen op hun mobiele of vaste nummer. Quasi hetzelfde als een telefoongesprek via je smartphone, dus! Maar niet helemaal.  

Waarom externen dan bellen via Teams en niet via je gsm?  

Wil je regelmatig leveranciers, partners of andere belanghebbenden buiten de organisatie bereiken, dan is Teams Calling onmisbaar. De mogelijkheden beperken zich niet tot externen bellen via Teams. Samenwerken in je organisatie en daarbuiten wordt naar een hoger niveau getild:  

  • Gecentraliseerde communicatie: aangezien alle communicatietools op één locatie zijn samengebracht, hoef je niet te wisselen tussen verschillende applicaties of apparaten om te bellen, te chatten of te vergaderen. Dit bespaart tijd en verbetert de workflow. 

  • Optimale bereikbaarheid: dankzij de optie om externen te bellen via Teams kun je snel en efficiënt reageren op klantvragen of -problemen, ongeacht waar zij zich bevinden. 

  • Schaalbaar: Teams biedt de mogelijkheid om het aantal gebruikers eenvoudig aan te passen volgens de behoeften van je organisatie. Je vertrouwde omgeving groeit of krimpt met je mee!  

Handig, toch? Intern of extern: iedereen werkt slimmer! 

Benieuwd naar de mogelijkheden van Teams Calling?

Download de productbrochure en lees alles over bellen met externen via Microsoft Teams.

Externen bellen via Teams Calling van Wortell  

Wil je probleemloos bellen met externen via Teams Calling van Wortell, dan mag je rekenen op een onderbouwde aanpak.  

Ons plan van aanpak 

Eerst nemen we de huidige situatie onder de loep: hoeveel gebruikers zijn er, wat zijn de groepsstructuren en hoe ziet de werkplek eruit? We noemen dit initiële proces 'Start Calling'. Op basis daarvan stellen we een voorstel samen dat uitlegt hoe de oplossing functioneert binnen Teams. Ook de vervolgstappen voor de migratie lichten we toe.  

Na de migratie is de telefonie geïntegreerd in Microsoft Teams en wordt de telefooncentrale geleverd door Microsoft 365. Binnen deze dienstverlening blijven we 24/7 bereikbaar voor je medewerkers en technische ondersteuning. Ook bezorgen we je maandelijkse rapporten over de prestaties van Teams Voice. En wat met internationale oproepen? Ook daar hebben we een voordelige oplossing voor!  

Ontdek alles over Teams Calling

Benieuwd hoe eenvoudig het nu écht is om externen te bellen via Teams Calling? Bij Wortell kun je deze dienst volledig gratis uitproberen. Informeer vandaag nog naar de opties! 

Meer over Telefonie, Microsoft Teams

Ga naar Alles over Microsoft Teams beveiliging
Blogpost / 4-7-2023

Alles over Microsoft Teams beveiliging

Samenwerkingstools zoals Microsoft Teams waren nog nooit zo populair. Veel organisaties gebruiken ze om snel en efficiënt te communiceren, gegeve...
Ga naar Persoonlijk en efficiënt communiceren? Kies voor telefonie via Teams
Blogpost / 4-7-2023

Persoonlijk en efficiënt communiceren? Kies voor telefonie via Teams

Hoe digitaal we ook werken, persoonlijk contact blijft van onschatbare waarde. En met technologische oplossingen van onder meer Microsoft krijgt belle...
Ga naar Hoe kan interne communicatie jouw hele organisatie helpen?
Blogpost / 27-10-2022

Hoe kan interne communicatie jouw hele organisatie helpen?

Dankzij een sterke interne communicatiestrategie zijn je werknemers beter geïnformeerd. Maar wist je ook dat het een invloed kan hebben op rekrut...
Ga naar Governance bij hybride werken: 5 tips voor soepel en veilig samenwerken met Microsoft Teams
Blogpost / 25-2-2022

Governance bij hybride werken: 5 tips voor soepel en veilig samenwerken met Microsoft Teams

De tijd waarin thuiswerken een optie was, is voorbij. Bedrijven over de hele wereld maken het een vast onderdeel van hun beleid. Zo werd Microsoft Tea...
Ga naar Continue Teams Governance: 6 goede ideeën die je op weg helpen
Blogpost / 10-2-2022

Continue Teams Governance: 6 goede ideeën die je op weg helpen

Het gebruik van Microsoft Teams is sinds de pandemie in een stroomversnelling geraakt. Binnen veel organisaties is de applicatie halsoverkop geïm...
Ga naar Versterk je digitale HR dankzij het Microsoft PowerPlatform
Blogpost / 1-6-2021

Versterk je digitale HR dankzij het Microsoft PowerPlatform

Lees hoe het Microsoft PowerPlatform je HR digitalisering versterkt en ondersteunt met meer efficiëntie, datacentralisatie en klantentevredenheid...
Ga naar Hoe optimaliseer je je IT voor hybride werken met Microsoft 365?
Blogpost / 26-5-2021

Hoe optimaliseer je je IT voor hybride werken met Microsoft 365?

Klaar om hybride samen te werken? Dat doe je onder andere met intelligente communicatie gebaseerd op Teams Calling en Meetings.
Ga naar Hoe optimaliseer je je IT voor hybride werken met Microsoft 365?
Blogpost / 26-5-2021

Hoe optimaliseer je je IT voor hybride werken met Microsoft 365?

Klaar om hybride samen te werken? Dat doe je onder andere met intelligente communicatie gebaseerd op Teams Calling en Meetings.
Wortell-insider-risk-microsoft-ggd Ga naar Hoe zorg je voor een vlotte telefonische bereikbaarheid bij thuiswerk? Zes Microsoft Teams tips.
Blogpost / 14-10-2021

Hoe zorg je voor een vlotte telefonische bereikbaarheid bij thuiswerk? Zes Microsoft Teams tips.

Vandaag ondervinden veel professionals nog de logistieke uitdagingen van de noodgedwongen shift naar thuiswerk. De telefonische bereikbaarheid van je...
Wortell-insider-risk-microsoft-ggd Ga naar Hoe zorg je voor een vlotte telefonische bereikbaarheid bij thuiswerk? Zes Microsoft Teams tips.
Blogpost / 14-10-2021

Hoe zorg je voor een vlotte telefonische bereikbaarheid bij thuiswerk? Zes Microsoft Teams tips.

Vandaag ondervinden veel professionals nog de logistieke uitdagingen van de noodgedwongen shift naar thuiswerk. De telefonische bereikbaarheid van je...
Ga naar Hoe creëer je een consistente meeting ervaring voor zowel thuis- als kantoorwerkers? 5 tips.
Blogpost / 20-10-2021

Hoe creëer je een consistente meeting ervaring voor zowel thuis- als kantoorwerkers? 5 tips.

Hoe zorg je voor een feilloze meeting ervaring in de hybride wereld? In Microsoft Teams Rooms schuilt de oplossing.
Ga naar Meeting rooms as a service? Zo helpt het je organisatie van a tot z.
Blogpost / 26-10-2021

Meeting rooms as a service? Zo helpt het je organisatie van a tot z.

De nieuwe en meer digitale manier van werken vraagt om een aangepaste vergaderinfrastructuur. De rol van facility managers verandert, en door de vele...
6 nieuwe functies in Teams om productiever te werken | Wortell Ga naar 6 nieuwe functies in Teams om productiever te werken | Wortell
Blogpost / 3-1-2023

6 nieuwe functies in Teams om productiever te werken | Wortell

Microsoft lanceerde voor haar samenwerkingshub Teams weer heel wat nieuwe functies die je nog productiever laten werken. De top 6 verzamelden we.
Word meester in hybride vergaderen en stel je vergaderpubliek centraal Ga naar Word meester in hybride vergaderen en stel je vergaderpubliek centraal
Blogpost / 27-1-2021

Word meester in hybride vergaderen en stel je vergaderpubliek centraal

Videoconferenties en online vergaderen; een hybride werkcultuur die we moeten vastgrijpen zonder onze humane verbondenheid uit het oog te verliezen.
Ga naar 5 tips voor een kwaliteitsvolle videovergadering
Blogpost / 11-1-2021

5 tips voor een kwaliteitsvolle videovergadering

We vergaderen veel en nog meer sinds we telewerken. Maar zijn je meetings ook voldoende productief? Ga voor kwaliteit met de tips in deze blog.