Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Wortell is multivoudig Microsoft Golden Competency Partner

Kennis
22-4-2021

Stapje extra.

Iedereen in de Microsoft wereld kent de Microsoft Gold Partner status wel. Hoewel dit natuurlijk een goede maatstaf is voor de behaalde kennis en kunde, is dit inmiddels gemeengoed geworden. Iedere Microsoft Partner heeft wel minimaal één van deze statussen. Om nog meer onderscheid te maken heeft Microsoft de zogenoemde Advanced Specializations in het leven geroepen. In tegenstelling tot de Gold Partner status, vindt bij de Advanced Specializations een uitgebreide audit plaats door een onafhankelijk bureau, te weten Information Security Systems International (ISSI). 

 

Advanced Specializations: 

Meetings and Meeting Rooms for Microsoft Teams

Adoption and Change management

Identity and Access management

Microsoft Windows Virtual Desktop

Teamwork Deployment

Threat Protection

Windows Server & SQL Server Migration to Microsoft Azure

Calling for Microsoft Teams

Dat lees je goed: we strikten onlangs het twaalfde Golden Competency binnen ons partnership met Microsoft! Ook mogen we trots twee Silver Competencies aan ons palmares toevoegen. Maar wat betekent dat concreet?

Microsoft's Gold & Silver Competencies in een notendop

Als aanbieder van Microsoft oplossingen kom je in aanmerking voor drie certificeringen: het gewone, Silver of Gold partnership. Voor Microsoft zijn deze certificeringen gelijk aan een reeks competenties die specifieke vaardigheden aantonen.

Een Silver Competency bewijst dat een partner the extra mile levert voor een welbepaalde oplossing. Én dat die een uitvoerig proces heeft doorlopen om de certificering te bemachtigen. Gold Competency reikt nog verder dan Silver en vertegenwoordigt het hoogste certificeringsniveau dat een Microsoft Partner kan hebben.

Vind hier het officiële certificaat van Wortell’ Golden Competencies binnen het Microsoft partnership.

Hoe word je een Gold Microsoft Partner, net als wij?

Om een Microsoft Silver of Gold Competency te verwerven, dien je als partner binnen de bepaalde competency categorie een aanzienlijke expertise voor te leggen.

Eerst en vooral kom je pas in aanmerking als een minimum aantal werknemers binnen het bedrijf deze competentie bezit. Dat wordt gecontroleerd met verschillende examens.

Vervolgens geldt dezelfde regel voor het voorleggen van klantenreferenties binnen de competentiecategorie. Per competentie moet er een minimum aantal succesvolle klanten cases voorgelegd worden.

Tot slot blijven alle medewerkers onderworpen aan trainings en technische assessments. Zo garandeert Microsoft telkens dat alle Silver & Golden Competency partners beschikken over de nieuwste kennis.

Welke tien Gold Competencies heeft Wortell intussen verkregen?

In totaal hebben we maar liefst 12 Gold Competencies en 2 Silver Competencies. Hieronder vind je het volledige lijstje terug!

Silver

 1. Data Analytics
  Deze competentie toont onze technische expertise aan op vlak van business intelligence oplossingen, het linken van databronnen, dat modellering en -visualisatie. Ontdek hier het fijne van deze competentie.
 2. Data Security
  Deze competentie schuift Wortell naar voor als geschikte partner voor het ontwikkelen van informatiebeveiligingsoplossingen. In een tijdperk van cyberfraude zijn die onmisbaar geworden!

Gold

 1. Cloud Platform
  Deze competentie duidt op het deskundig vermogen om klanten hun infrastructuur te moderniseren en hun data en applicaties te migreren naar de Cloud. Lees hier meer over deze competentie.
 2. Cloud Productivity
  Deze competentie biedt technische expertise in de meest complete set van commerciële productiviteitsaanbiedingen die momenteel op de markt zijn. Lees hier meer over deze competentie.
 3. Collaborations & Content
  Deze competentie stelt de partner in staat SharePoint oplossingen te leveren die de klant (financiële) voordelen oplevert vanwege een versterkte interne én externe samenwerking. Lees hier meer over deze competentie.
 4. Enterprise Mobility Management
  Partners met deze competentie onderscheiden zich als expert in krachtige en veilige mobiliteitsbeheeroplossingen voor bedrijven. Ze helpen klanten omgaan met belangrijke compliance issues en de opkomende security bedreigingen. Lees hier meer over deze competentie.
 5. Windows & Devices
  Partners met deze competentie zijn expert in het halen van alle voordelen uit de geavanceerde beveiligingsopties die alleen beschikbaar zijn in Windows 10. Daarnaast bieden ze advies en services om klanten te helpen het beste te halen uit hun Windows 10 hardware-investeringen. Lees hier meer over deze competentie.
 6. Datacenter
  Met deze competentie onderscheidt de partner zich als leverancier van een serviceprovider voor Private Cloud, Management en Virtualization Deployment. Daarnaast zijn ze expert in het transformeren van datacenters in flexibele, schaalbare en kosteneffectieve oplossingen. Lees hier meer over deze competentie.
 7. Messaging
  Deze competentie toont aan dat je als partner heel wat expertise hebt opgebouwd in Exchange en Exchange online producten waarbij je je klanten de nodige tools aanreikt om vlot samen te kunnen werken. De details over deze competentie vind je hier.
 8. Application Development
  Deze competentie benadrukt onze expertise in het leveren van ontwikkelingsservices op een enterprise-proven platform. Lees hier meer over deze competentie.
 9. Small & Midmarket Cloud Solutions
  Met deze competentie stel je kleine tot middelgrote organisaties in staat te werken waar en wanneer ze willen met oog voor de best-in-class productiviteit en veiligheid. Meer informatie over deze competentie vind je hier.
 10. Data Platform
  Deze competentie stelt ons in staat klanten te helpen bij het gebruik van big data en analyses op locatie, in de Cloud of in een Hybride omgeving. Meer over deze competentie en zijn vereisten vind je hier.
 11. Application Integration
  Deze competentie toont aan dat we bedrijven kunnen ondersteunen bij de integratie van applicaties en gegevens. Zodat ze efficiënter kunnen werken en betere bedrijfsresultaten kunnen behalen. Meer over deze competentie en de vereisten vind je hier.
 12. Project & Portfolio Management
  Met de competentie Project Portfolio Management helpen we klanten bij het ontwerpen, bouwen en implementeren van Project Management oplossingen gebaseerd op Project for the web van het Microsoft Power Platform.

Toegegeven: het behalen van competenties binnen het ecosysteem van Microsoft Partners is een hele prestatie, maar niet buitengewoon. Vooral de combinatie van bepaalde competenties waaronder Cloud (Cloud Platform & Cloud Productivity) en Security (Enterprise Mobility Management) maakt Wortell een onderscheidende Microsoft partner! Tot slot verkreeg Wortell ook als eerste partner in België de Advanced Specialization in Adoptie en Change Management