Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Hoe ga je om met de warmte van je laptop? 3 uitstekende tips:

Kennis
26-6-2023

Warmte is meestal fijn, tenzij die van onze laptop komt. Tijd om eens na te denken over de hitte die onze laptops genereren, dus! Wist je dat oververhitting kan leiden tot prestatieproblemen en zelfs schade aan je toestel? Met deze 3 fantastische tips houd je de warmte van je laptop onder controle!  

3 Tips om je laptop veilig te gebruiken bij warm weer

  1. Laat je laptop nooit achter in een hete auto of in direct zonlicht

    Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het is zo belangrijk om je laptop niet in een hete auto achter te laten. Kun je niet anders, dan plaats je het toestel beter onder een stoel of in de kofferbak. In elk geval wil je niet dat het wordt blootgesteld aan direct zonlicht. De reden: hoge temperaturen kunnen de interne componenten van je laptop beschadigen. En ook je batterijcapaciteit kan er flink door achteruitgaan! Soms volstaan enkele minuten al om het ding naar de vaantjes te helpen. Sowieso is het een goed idee om je laptop altijd bij je te houden. Tenzij je een geschikte opbergplaats vindt, liefst op een koele en schaduwrijke plek.
     
  2. Voorkom extreme temperatuurwisselingen
    Van plan om je laptop mee te nemen van de auto naar een frisse kantooromgeving? Probeer zulke omstandigheden te vermijden. Want plotse, extreme temperatuurwisselingen zorgen ervoor dat de verschillende componenten van je laptop uitzetten of net krimpen. Op termijn kan de ventilator stuk gaan, waardoor er koelingproblemen optreden. Het beste wat je kunt doen, is je laptop geleidelijk aan laten wennen aan nieuwe omgevingen met verschillende temperaturen. Laat je toestel bijvoorbeeld eventjes op kamertemperatuur komen alvorens je het gebruikt.  
     
  3. Plaats je laptop altijd op een hard oppervlak  
    Soms is het fijn om lekker comfortabel in je bed of zetel te laptoppen. Maar ook dat is niet zonder risico. Zachte oppervlakken zoals tapijten, kussens en zelfs gewoon je knieën kunnen de ventilatieopening van je apparaat blokkeren. Gevolg: de warmte ontsnapt nauwelijks. Zo raakt je laptop oververhit, en verslechteren de prestaties. Om die reden werk je dus beter op een harde, vlakke ondergrond. Een bureau of tafel blijft de beste optie! Merk je toch dat je laptop snel opwarmt, dan kun je een laptopkoeler overwegen. Dit apparaat plaats je onder je laptop, en verbetert de luchtcirculatie van je laptop. Met deze tips kunnen jij en je medewerkers weer een eind verder.

Meer tips?

Meer weten over hoe je de levensduur van je laptops kunt verlengen en zelfs je volledige werkplek slimmer kunt maken? Ontdek dan de Work-oplossingen van Wortell, voor een geautomatiseerde en toekomstbestendige werkomgeving!