Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Hoe kunnen ziekenhuizen Microsoft Power Apps inzetten om de efficiëntie te verhogen?

Kennis Power Platform
Sander van Kooten
25-1-2022

Momenteel vergen processen binnen ziekenhuizen nog veel handmatige acties. Microsoft Power Apps kan je hiermee helpen. Daarmee kun je processen op een makkelijke manier automatiseren en versimpelen. Resultaat: een grote winst in tijd en efficiëntie.

Ondertussen hebben ziekenhuizen hun eerste stappen in automatisering gezet door Microsoft Power Apps te omarmen. Maar zoals wel vaker met nieuwe technologie, worden nog niet alle mogelijkheden optimaal benut. Zonde, want net zij zouden veel baat hebben bij soepelere processen! Wat zijn de mogelijkheden van Power Apps? En wat kan het gebruik van Powerapps een ziekenhuis opleveren?

Power Apps: zó automatiseer je processen

Met Power Apps kun je veel alledaagse bedrijfsprocessen automatiseren: van verlofaanvragen tot bezoekersregistratie. Maar ook voor meer gecompliceerde processen biedt Power Apps een uitkomst. Je zou bijvoorbeeld een app kunnen ontwikkelen waarmee een verpleger een foto kan nemen van de wonde van een patiënt om deze met één klik door te sturen naar een arts. Als de arts van achter zijn scherm ziet dat de verpleger niets aan de wonde hoeft te doen, dan zet die een vinkje. Zowel arts als verpleger kan hierdoor een stuk sneller en efficiënter werken.

Ook de onboarding van nieuwe medewerkers kun je automatiseren met Power Apps. Een voorbeeld: je neemt een uitzendkracht in dienst die een telefoon, een laptop en een werkaccount nodig heeft. Vandaag gaan de HR-afdeling en de manager van de nieuwe medewerker hiermee aan de slag. Een uitgebreid proces waar vele werkuren in kruipen. Wist je dat al die handelingen óók zouden kunnen worden uitgevoerd in een app die je zonder technische kennis kan ontwikkelen met Power Apps?  Ook het afmelden van uitzendkrachten kun je daarin integreren, zodat je alles meteen administratief, netjes afsluit wanneer mensen uit dienst gaan.

Laat ons tot slot een actueel voorbeeld bespreken. Stel, je wil medewerkers systematisch op corona testen. In dat geval heb je een website nodig om dit proces op logistiek niveau te coördineren. Daarnaast moet iemand ook de nieuwe afspraken verwerken. En natuurlijk moet je alle resultaten opvolgen. Als je dit allemaal handmatig doet, kost dat vele werkuren. Dat kun je je in deze tijd niet veroorloven. Met Power Apps zet je snel en eenvoudig een app in elkaar om alle handelingen te verzamelen. En wanneer de app eenmaal draait, kun je deze continu bijsturen en aanpassen door er kleine functionaliteiten aan toe te voegen!

Kleine apps, groot effect

Het Microsoft Power Platform helpt je om processen te automatiseren met handige, overzichtelijke applicaties. Een ellenlange lijst in Excel kun je bijvoorbeeld vervangen door een simpele mobiele applicatie, die je zelf bouwt met behulp van Power Apps. Wat win jij daar nu bij? We zetten een aantal voordelen voor je op een rij!

 • Gebruik je verschillende toepassingen voor een bepaald proces? Binnen Power Apps kun je alles in één vereenvoudigd overzicht weergeven, terwijl de bewuste toepassingen op de achtergrond gewoon blijven draaien. Dat is makkelijker voor de gebruiker én voor de procesbeheerder.
   
 • Moet je bepaalde zaken opvolgen, zoals een onderzoeksresultaat of een testuitslag? Met Power Apps kun je bijvoorbeeld instellen dat mensen met een negatieve uitslag automatisch een mail ontvangen, zonder dat jij hen handmatig uit een Excel bestand moet filteren. Dit kan je zo'n 3 uur werk per dag besparen!
   
 • Worden je artsen afgemat door 'back to back' meetings in Microsoft Teams? Ontwikkel een app die ervoor zorgt dat er automatisch een pauze van 10 minuten tussen opeenvolgende meetings zit. Zo moeten artsen zich geen zorgen te maken over de planning en hebben zij altijd een adempauze tussen twee meetings.
   
 • Werken mensen inefficiënt omdat ze tegen bepaalde taken opzien? Ook dat kost tijd en geld. Als je een gebruiksvriendelijke app ter beschikking stelt binnen een team of op een werkplek, wordt het uitvoeren van bepaalde taken veel laagdrempeliger. Dat verhoogt de efficiëntie én het bespaart je kosten.
   
 • Heb je soms te maken met invoerfouten of andere menselijke vergissingen? Ook dan kan Powerapps je een handje helpen. Door een proces te automatiseren, verklein je de foutmarge aanzienlijk.
Brochure

Power Platform Kickstart

Wil jij snel aan de slag met Power Apps en Power Automate? Dan is onze Kickstart oplossing iets voor jou.