Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Versterk je digitale HR dankzij het Microsoft PowerPlatform

Bij  Wortell geloven we in het principe van ‘Citizen Development’. Dat betekent dat jij als bedrijf mee aan het stuur zit van je digitale projecten. In cocreatie met ons bouw je oplossingen. Hoe we dat naar de praktijk vertalen? In dit artikel nemen we je mee in de wereld van HR en digitalisering. Concreet leggen we je uit hoe het Microsoft Power Platform je helpt om strategische uitkomsten zoals efficiëntie, datacentralisatie en klantentevredenheid te realiseren.

Wat is de meerwaarde van het Microsoft Power Platform? 

HR dekt een hele lading, en beschouwen we als een proces van a tot z. Want de publicatie van een vacature wordt steeds voorafgegaan door een interne aanvraag om ze open te zetten.

Om te vermijden dat nieuwe profielen gezocht worden zonder budgettaire goedkeuring kan Microsoft Power Automate als een van de Power Platform componenten ingezet worden. Dat levert een duidelijke tijdwinst en meer efficiëntie op.

Eenmaal de vacature een ’go’ heeft gekregen, wordt ze vrijgegeven. De zoektocht naar de geschikte kandidaat kan beginnen! Gegevens van de kandidaat, notities van de interviewgesprekken en verloningsgegevens worden dankzij Microsoft PowerApps bewaard in de cloud.  

Ook hier zorgt de datacentralisatie voor een ongelooflijke efficiëntiewinst. HR managers en rekruteerders hebben overal en 24/7 toegang tot de meest recente gegevens.

Microsoft Power Automate: de lijm tussen de verschillende applicaties 

Het kandidaatopvolgingssysteem garandeert een vlekkeloze interne opvolging van alle sollicitaties. Data is centraal toegankelijk, en elke HR medewerker kan gericht aan de slag met de informatie.

Hoe kunnen we nu ook de klantentevredenheid van de kandidaten verhogen? Hierbij wordt niet enkel het interne HR proces in kaart gebracht maar kijken we ook naar de externe touchpoints met de kandidaten.

Als de lijm tussen de applicaties zorgt Microsoft Power Automate er bijvoorbeeld voor dat alle kandidaten sms-meldingen ontvangen. Zo is iedereen perfect op de hoogte van het proces.

Microsoft Teams: de centrale plaats voor goedkeuringen 

Yes, de geschikte kandidaat werd gevonden dankzij de verschillende contactmomenten en gesprekken! De rekruteerder stelt een contractvoorstel op in het kandidaatopvolgingssysteem en stuurt dat automatisch door. Een achterliggende Microsoft Power Automate workflow treedt in werking, en de betrokken managers en HR collega’s krijgen een melding in Microsoft Teams.

In het goedkeuringsgedeelte worden alle goed te keuren procesflows opgenomen. Geen papieren documenten of veelvuldige e-mailverkeer, dus!

Dankzij deze gecentraliseerde goedkeuringen aanpak blijft elke HR manager efficiënt aan het werk. En dat binnen de vertrouwde Microsoft Teams omgeving! Die laatste fungeert als samenwerkingsplek waarin alle applicaties en goedkeuringen worden samengevoegd.

Microsoft Power BI: waardevolle data inzichten

Dankzij de Microsoft Power BI component krijg je duidelijke data inzichten. Zo kan je als organisatie eerder een proactief rekruteringsbeleid invoeren (en dus niet geen reactief). Ook kan je beter plannen, waardoor de rekruteerder zich gericht kan focussen op het wervingsproces.

In onderstaande grafiek zie je bijvoorbeeld dat voor de maanden maart en juni er 4 nieuwe profielen gevraagd worden. Voor de lopende vacatures krijgt de HR manager ook een duidelijk beeld van de instroom van het aantal kandidaten. En dat samen met de status waarin ze zich bevinden.


Bovenstaand rekruteringsdashboard is dan ook dé tool voor HR managers tijdens bijvoorbeeld gesprekken met het hoger management.  

Groei op eigen tempo 

Zo zie je maar: met het Microsoft Power Platform kan je als organisatie groeien volgens jouw beschikbare tijd en budget. Het platform laat toe dat je een of meerdere business scenario’s kunt aanpakken en optimaliseren. Beschouw het als één grote Lego-doos waarin je samen met ons je oplossing kunt modelleren.

Liever niet starten met een leeg blad? Geen zorgen, bij Wortell hebben we voor jou vaste solution sets ontwikkeld! Daar kan je je eigen manier van werken of HR aanpak verder vormgeven.

Via ons OptimizePro traject helpen we je graag met je strategische aanpak, zodat je alles kunt halen uit het Microsoft Power Platform. Onze focus ligt daarbij op een zo kort mogelijke time-to-value en op een duurzame meerwaarde. Meer weten? Contacteer ons per mail voor een vrijblijvend gesprek!
 

Meer over Data Driven, Microsoft Teams

Blogpost / 26-5-2021

Hoe optimaliseer je je IT voor hybride werken met Microsoft 365?

Klaar om hybride samen te werken? Dat doe je onder andere met intelligente communicatie gebaseerd op Teams Calling en Meetings.
Wortell-insider-risk-microsoft-ggd
Blogpost / 14-10-2021

Hoe zorg je voor een vlotte telefonische bereikbaarheid bij thuiswerk? Zes Microsoft Teams tips.

Vandaag ondervinden veel professionals nog de logistieke uitdagingen van de noodgedwongen shift naar thuiswerk. De telefonische bereikbaarheid van je...
6 nieuwe functies in Teams om productiever te werken | Wortell
Blogpost / 3-3-2021

6 nieuwe functies in Teams om productiever te werken | Wortell

Microsoft lanceerde voor haar samenwerkingshub Teams weer heel wat nieuwe functies die je nog productiever laten werken. De top 6 verzamelden we.
Word meester in hybride vergaderen en stel je vergaderpubliek centraal
Blogpost / 27-1-2021

Word meester in hybride vergaderen en stel je vergaderpubliek centraal

Videoconferenties en online vergaderen; een hybride werkcultuur die we moeten vastgrijpen zonder onze humane verbondenheid uit het oog te verliezen.
Blogpost / 11-1-2021

5 tips voor een kwaliteitsvolle videovergadering

We vergaderen veel en nog meer sinds we telewerken. Maar zijn je meetings ook voldoende productief? Ga voor kwaliteit met de tips in deze blog.
Vacature

Solution Architect

Jij vertaalt de ideeën en wensen van de klant naar technische- oplossingen & ontwerpen.