Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Hybride werken: optimaliseer de inrichting van je vergaderruimtes

Kennis
Meeting Rooms
Video-conferencing
25-3-2022

Hybride werken heeft zijn intrede gedaan tijdens de pandemie, maar ondertussen is het duidelijk dat deze werkvorm ook na de coronacrisis zal blijven. Wereldwijd zijn organisaties druk bezig om hybride samenwerkingen maximaal te faciliteren. Wat onontbeerlijk is: vergaderruimtes met Microsoft Teams. Maar hoe pak je dat nu het best aan?

De basis: waar sta je nu en waar wil je naartoe?

Grote organisaties hebben vaak verschillende contracten lopen om videovergaderen mogelijk te maken. Dat zorgt voor veel versnipperde kennis. Een consistente aanpak is cruciaal wanneer je technologie wil inzetten om betere samenwerkingen te realiseren.

Bij Wortell gebruiken we hiervoor de tools van Microsoft. Het portfolio biedt alles wat je nodig hebt. We zijn dan ook heel bewust Microsoft partner. Bovendien ga je niet snel-snel vergaderruimte kopen met een Microsoft 365 licentie. Om succesvol hybride te vergaderen, moet je een bepaald traject doorlopen.

Eerst breng je de huidige situatie in kaart. Dan bekijk je wat voor jouw bedrijf de ideale opstelling zou zijn. Is de mailomgeving hybride? Heb je nog ergens Skype for Business draaien? Hoe kun je meeting rooms integreren in jouw werkwijze? Wanneer je die antwoorden hebt verzameld, bepaal je welke standaard je wil creëren voor je ruimtes. Uiteindelijk wil je een platform uitbouwen waarop je management en support kunt samenbrengen.

Laat je inspireren

Hybrid Work Roadshows in Mechelen, Gent of Hasselt

Acht je organisatie veel belang aan een moderne aanpak rond digitaal samenwerken? Hou dan even halt! We stellen je een exclusieve roadshow voor die zich volledig opbouwt rond alle 'must knows' om een integrale hybride werkplek aan je werknemers te kunnen aanbieden.

De ruimtes zelf: vergaderen met één druk op de knop

Zodra je de strategie hebt bepaald, kun je naar de vergaderruimtes zelf kijken. Hoe groot zijn deze? Hoe zijn de akoestiek en lichtinval? Is er al materiaal aanwezig dat je kunt gebruiken?

Houd te allen tijde je einddoel voor ogen: je gebruikers vlekkeloos laten vergaderen. Dat houdt in dat iedereen de werking van Microsoft Teams op een telefoon of laptop onder de knie moet hebben. Maar ook de werking van een meeting room moet voor alle gebruikers duidelijk zijn.

Microsoft sluit daar naadloos op aan: in een goed ingerichte Microsoft Teams meeting room moet de gebruiker maar één knop in te drukken om de vergadering te starten. Audio en video werken goed en medewerkers kunnen zich volledig focussen op de meeting.

Microsoft Teams Rooms

Aan de slag: begeleiding van a tot z

Wil je graag aan de slag met Teams meeting rooms? Wortell kan je hier van a tot z in begeleiden. We brengen samen je wensen en doelstellingen in kaart. Daarna richten we alle vergaderruimtes in. Wij regelen leveringen en komen de hardware fysiek installeren — van schermen tot camera's en microfoons. Via het Meeting Room As a Service-concept kunnen we ook adoptie, beheer en onderhoud voor jou verzorgen.