Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

De voordelen van hyperconverged infrastructure | Blog | Wortell

Kennis
4-12-2020

Hypergeconvergeerde systemen maken deel uit van de nieuwe kijk op infrastructuurtechnologie van datacenters. CIO's hebben steeds minder middelen om steeds meer taken uit te voeren en zijn op zoek naar technologieën die hen helpen te voldoen aan hun bedrijfsbehoeften terwijl ze de algemene operationele efficiëntie verbeteren.

De voordelen van hypergeconvergeerde systemen?

Hypergeconvergeerde oplossingen bieden CIO's verschillende doorslaggevende voordelen in vergelijking met traditionele IT-infrastructuur, zoals:

  • Lagere investeringen
    Hypergeconvergeerde systemen combineren servers en opslaghardware in één oplossing, waardoor het aantal fysieke firewalls (voor servers en opslag) dat moet worden aangekocht aanzienlijk wordt beperkt. Hypergeconvergeerde systemen bestaan vaak uit algemeen beschikbare hardware, wat de initiële aankoopkosten verder beperkt. Tot slot is er nog een besparing op het moment van de aankoop omdat hypergeconvergeerde systemen de kosten en complexiteit sterk beperken bij het implementeren en integreren van systemen. De meeste systemen kunnen in minder dan twee uur worden geïmplementeerd. Bij traditionele IT-hardware duurt dit enkele weken.

  • Productiviteit van IT-medewerkers

    Bij traditionele IT-oplossingen wordt de productiviteit van de medewerkers sterk belemmerd door tijdrovend dagelijks beheer. Bij hypergeconvergeerde systemen moeten IT-medewerkers niet langer dagelijks onderhoud uitvoeren voor de toepassingen. Een nieuwe virtuele machine (VM) kan bijvoorbeeld in enkele minuten worden ingesteld voor hypergeconvergeerde systemen. Bij traditionele hardware en software kan dit uren duren. Zo kunnen IT-medewerkers meer tijd besteden aan het zoeken naar nieuwe manieren om het bedrijf te ondersteunen en kunnen ze zo op zoek gaan naar nieuwe hulpmiddelen en technieken.

  • Bedrijfskosten op lange termijn

    Met hyperconvergeerde systemen kunnen systeemclusters op hypervisorniveau beheerd worden, waardoor IT-verantwoordelijken meer virtuele machines kunnen managen, vergeleken met traditionele gedeelde opslagoplossingen. Dit beperkt het dagelijkse onderhoud dat is vereist voor een hypergeconvergeerd systeem aanzienlijk. Er zijn ook geen medewerkers meer nodig met gespecialiseerde opslagoplossingen. Bij sommige hypergeconvergeerde systemen kan je ook API's gebruiken waardoor er minder administratief werk nodig is om het systeem te onderhouden. Bij sommige hypergeconvergeerde systemen kan de benodigde tijd om opslag te beheren, worden beperkt van één à twee uur per dag tot één à twee uur per maand.

hyperconverged-drivers