Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

INSPIRE: MS365 takeaways voor moderne werkplek | Blog | Wortell

Kennis
4-12-2020

Gisterenavond, onze lokale tijd, werd het jaarlijkse, wereldwijde congres INSPIRE – de visionaire hoogmis van het jaar voor alle Microsoft medewerkers en partners – alweer afgetrapt. In een lichtelijk andere versie dan normaal; je kan het al raden natuurlijk… virtueel! En naar goede gewoonte volgen ook wij heel wat van hun keynotes om daarna alle hoogtepunten tot bij jullie te brengen.

De maand juli brengt ons niet enkel de zomer maar ook een nieuw fiscaal Microsoft jaar waar doelen worden bijgesteld en heel wat productwensen en -innovaties worden aangekondigd. Na enkele bizarre maanden waar we onze werkplek en bijhorende gewoonten drastisch moesten bijsturen, hebben we allemaal bewezen dat we met de hulp van technologie heel wat creatief en innovatief potentieel in onze mars hebben. Nu heel wat organisaties, en hopelijk ook jij, ‘dat nieuwe normaal’ voor zichzelf aan het definiëren zijn, willen we jullie Microsoft’s aankondigingen over een moderne, digitale werkplek met Microsoft 365 en Microsoft Teams zeker niet onthouden.

Plan jij deze Microsoft 365 takeaways in je agenda?

Microsoft Teams

Intussen zijn er nog maar weinig organisaties waarvoor Teams nog onbekend is en velen bouwden een eerste ervaring op tijdens het noodgedwongen thuiswerken in de eerste coronaperiode. Efficiënt virtueel vergaderen werd met deze applicatie een van de belangrijkste scenario’s om op een productieve manier te kunnen blijven communiceren. Daarnaast is het van belang om als organisatie ook een duurzame, contextuele manier van samenwerken, samen te stellen waarin je medewerkers zich betrokken en gestimuleerd voelen.

Bij Microsoft zijn ze uiteraard niet aan hun proefstuk toe en blijven ze verder inzetten op de ontwikkeling en integratiemogelijkheden van Microsoft Teams.
Zo zullen er heel wat low-code oplossingen beschikbaar worden gesteld om rechtstreeks in Teams apps te ontwikkelen, uit te rollen en te beheren alsook data nog beter te visualiseren met onder andere Power Apps en Power BI. Niet enkel eigen applicaties zullen hun weg makkelijker naar Teams vinden, ook integraties met applicaties en diensten van derde partijen worden verder doorgevoerd eind dit jaar.

GIF1_-PowerApps-Full-V2

Omdat we als organisaties ook meer en meer inzetten op een hybride vorm van samenwerken waar werken van overal mogelijk moet zijn, blijft ook de aandacht hoog rond het inrichten van kantoorruimtes met toestellen die Teams ondersteunen. Het steeds optimaler beheren van deze toestellen wordt eveneens hoog op de agenda geplaatst.

Microsoft Lists

Alweer een nieuwe Microsoft 365 applicatie, denk je misschien? Maar wel een verdomd veelbelovende! Lists zal je in staat stellen om je werk op een betere en meer overzichtelijke manier te organiseren aangezien de tool dieper geïntegreerd is binnen SharePoint en Microsoft Teams dan bijvoorbeeld Microsoft TO DO. Je kan eventuele problemen, je routines, je contacten, enzovoort, beter beheren en voor iedereen transparant maken door de mogelijkheid om met aanpasbare weergaven, regels en opmerkingen te werken. Een echte win dus voor je productiviteit. Microsoft Lists zal eind deze maand (juli 2020) beschikbaar zijn. Een mobiele applicatie voor iOS wordt tegen het einde van dit jaar verwacht. Kan je niet wachten om te ontdekken hoe jij Microsoft Lists voor je dagelijkse activiteiten kan inzetten? Dan kan je alvast de Lists demo bekijken.

IMAGE-4_MS-Lists-HR

Microsoft Yammer

Je kent ‘m intussen wel; Yammer is je interne communicatiekanaal om slimmer met mekaar kennis te delen en samen te werken. Wat er voor deze Microsoft applicatie op het programma staat? Wel, een volledig nieuw design en een verder ontwikkelde gebruikerservaring. Zo zal niet enkel de mobiele client maar ook de webapplicatie de mogelijkheid bieden om nieuwe features en integraties te gebruiken. Daarmee kan je je gehele organisatie nog beter connecteren.

  • Integraties met Power communities via Microsoft 365. Later meer daarover!
  • Features om in je conversaties meer visibiliteit en betrokkenheid te creëren in belangrijke gesprekken.
  • Mogelijkheid om externe gasten makkelijker toe te laten.
  • Live events hosten in Yammer is nu beter mogelijk en dieper geïntegreerd met Microsoft 365.

Kortom; Microsoft heeft met Yammer weer heel wat nieuwe mogelijkheden omgezet naar de praktijk. Wist je trouwens dat we als partners heel wat feedback van onze klanten verzamelen? UserVoice is een platform waar eindgebruikers of organisaties productverbeteringen kunnen voorstellen en die zoals in dit voorbeeld ook vaak op de roadmap worden geplaatst voor uitvoering. Jouw mening en ervaring is dus steeds waardevol.

Microsoft Universal Print

Universal Print is een Microsoft 365 Cloud printoplossing, die in preview publiekelijk werd voorgesteld. Wanneer je je werkplek wil optimaliseren en groei voor ogen hebt, kan een eenvoudig printerbeheer en -gebruik niet achterwege blijven. In de digitale ( r )evolutie naar full-Cloud is het namelijk belangrijk dat printers eenvoudig kunnen aangeboden worden in een SaaS of cloudmodel. Universal print geeft de mogelijkheid om de printervaring optimaal aan te bieden vanuit de Cloud. 

En Microsoft 365 in combinatie met Azure biedt hier de sleutel tot succes. De snelheid waarmee je naar de Cloud kan migreren en de toegevoegde waarde die hieraan verbonden is, geeft je de mogelijkheid om dadelijk voelbare impact te realiseren. Clouddiensten zijn immers makkelijker in te schakelen en bieden sneller waarde in de steeds veranderende wereld waarin we vandaag leven.

GIF-12_Universal-Print-IT-Admin


Hoe Microsoft Inspire optimaal inzetten?

Meer dan ooit volgt Microsoft de visie om maximaal in te zetten op betere oplossingen die ingezet kunnen worden in verschillende marktsegmenten. Net als wijzelf, gelooft Microsoft niet in een rol waar enkel techniciteit bij komt kijken. Samen zetten we in op succesvolle trajecten waar adoptie en change management de noodzakelijke plaats krijgen. Enkel zo creëer je impact tijdens een digitale verandering. En daarom hebben wij ook als eerste Belux partner ons ingezet om de ‘Advanced specialization in Adoption & Change Management’ te behalen. Deze erkenning houdt in dat we een diepgaande kennis, uitgebreide ervaring en bewezen successen hebben vergaard waarmee we dagelijks klanten helpen bij de Microsoft 365 adoptie.

Daarnaast leidden onze medewerkers zich in die mate op dat we reeds 10 golden competences wisten te bemachtigen. Een specialisatie-uitdaging van Microsoft die we dus met succes zijn aangegaan. En we blijven ambitieus. We scherpen onze kennis steeds aan en zullen ook verschillende workshops uitwerken opdat de moderne mogelijkheden van de Cloud steeds voor organisaties als de jouwe tastbaar blijven. Als Cloud Change agent hebben we alvast de juiste ambitie! 

Microsoft weet de focus alweer op punt te stellen, zoveel is duidelijk. 
Must-read INSPIRE 2020 blog: "Waar moet nu jouw security focus liggen?"

 

Klik hier