Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Je werkplek zelf beheren: do of don't?

Voor de pandemie zagen we de werkplek al enorm evolueren: technologieën werden steeds meer gesofisticeerd, waardoor de dynamiek van de werkplek veranderde.

Door de coronacrisis is deze ontwikkeling in stroomversnelling geraakt. Thuiswerken is een noodzaak geworden en we doen het op grote schaal. Organisaties waren genoodzaakt om afscheid nemen van het idee dat al hun medewerkers standaard 40 uur per week fysiek op kantoor aanwezig waren.

Werken doen we vandaag van op alle mogelijke locaties en apparaten. Bedrijven zijn daarom volop bezig met een transitie naar de cloud. Maar wat doe je na de implementatie met het beheer van deze nieuwe moderne werkplek? Ga je hier intern mee aan de slag of besteed je dit uit aan een externe partij?

Gratis webinar op 31 maart

De Moderne IT Organisatie: Employee IT

Een (hybride) werkplek waarbij samenwerk- en communicatiediensten optimaal ingericht zijn, daar draait het bij Employee IT allemaal om. Maar wat doe je zelf en wat besteed je uit aan partners in het huidige cloudtijdperk? We vertellen het je graag in ons webinar.

Zelf doen: niet zonder interne capaciteit en expertise

De overgang van een traditionele naar een moderne werkplek, vereist capaciteit en kennis. Technologie verandert zó snel dat je innovaties en updates zeer nauwkeurig moet opvolgen om bij te blijven. Bovendien brengt de moderne werkplek veel uitdagingen met zich mee, van security tot infrastructuur. Als je dat allemaal intern wil beheren, moet je met veel verschillende partijen schakelen en ben je erg veel tijd kwijt.

Het is essentieel om de moderne werkplek niet vanuit de 'ouderwetse' gedachte uit te rollen. Je moet je manier van werken herbekijken en in vraag durven stellen. Anders dreigt een groot aantal functionaliteiten van de nieuwe technologie verloren te gaan — en daarin zit nu net het potentieel om het werk van gebruikers gemakkelijker en efficiënter te maken.

Als je het goed aanpakt, kun je met de moderne werkplek volledig in de behoeftes van de business voorzien. Je kunt de beschikbare tools slim inzetten of een bepaald proces automatiseren om de besluitvorming te versnellen. Maar daar moet je dan wel echt de ruimte en expertise voor hebben. Want wat je niet ten gronde beheerst, kun je niet optimaal toepassen, laat staan: aanleren.

Uitbesteden: win tijd voor kernprocessen en innovatie

De moderne werkplek moet functioneren als een geöliede machine. Wanneer je het technische gedeelte intern beheert, verlies je veel tijd aan technische details. Wil je graag dat je IT-afdeling kan focussen op kernprocessen en innovatie? Dan is het verstandig om het beheer uit te besteden aan een partij die haar expertise in dit domein al heeft gebouwd en de digitale omgeving volledig op jouw bedrijf kan afstemmen.

Zo kun jij op je twee oren slapen dat je altijd een veilige, up-to-date werkplek hebt die onmiddellijk inzetbaar én duurzaam is — zónder dat je de technologische roadmap dagelijks op de voet moet volgen en bijsturen. Vermijd tijdrovende en frustrerende kinderziekten.

Een externe expert inschakelen, betekent ook dat je altijd een expert hebt om mee te sparren — niet alleen over productontwikkeling, maar ook over procesverbetering.

Een goede partner kan je helpen om bijvoorbeeld de in- en uitdiensttreding van werknemers te automatiseren. Daarmee beperk je tijdrovende, foutgevoelige en manuele activiteiten en zorg je voor veiligheid en meetbaarheid!

Brochure

Ontdek alles over de moderne werkplek, Work.

Wil je graag meer weten over een samenwerking met een externe expert die een totaalpakket biedt om deze beheerstaken over te nemen? Neem zeker contact op met Wortell. We bespreken graag alle opties met jou.

Meer over Werkplek

Ga naar Stap voor Stap naar succes: M365 Gebruikersadoptie
Blogpost / 30-1-2024

Stap voor Stap naar succes: M365 Gebruikersadoptie

Gemeenten kiezen Wortell om medewerkers mee te nemen bij hun digitale transformatie. In de Nederlandse gemeenten zijn flink veel veranderingen gaan...
Ga naar 5 redenen waarom on-site-support in de zorg heel hard nodig is
Blogpost / 2-10-2023

5 redenen waarom on-site-support in de zorg heel hard nodig is

Bezuinigingen zijn een terugkerend onderwerp van gesprek binnen de zorg.  Eén gebied waar je de hand absoluut niet op de knip moet houden?...
Ga naar Vlaamse gemeenten gaan voor digitaal
Blogpost / 31-1-2023

Vlaamse gemeenten gaan voor digitaal

Wij bij Wortell Belgium werken met heel wat gemeenten en openbare diensten samen. Die gemeenten worden wel eens een beetje lacherig als log en stug om...
Ga naar De hybride werkplek, werkt die voor iedereen?
Blogpost / 9-6-2022

De hybride werkplek, werkt die voor iedereen?

Keren we massaal terug naar de werkplek, werken we vanop afstand of combineren we de twee? Het verbaast niemand dat hybride werken na de coronapandemi...
Ga naar 3 pijlers voor een veilige moderne werkplek voor jouw overheidsinstelling
Blogpost / 24-2-2022

3 pijlers voor een veilige moderne werkplek voor jouw overheidsinstelling

Een veilige, moderne werkplek inrichten. Hoe pak je dat precies aan bij een overheidsinstelling? We leggen het je uit aan de hand van drie pijlers.
Ga naar Je werkplek zelf beheren: do of don't?
Blogpost / 7-7-2023

Je werkplek zelf beheren: do of don't?

Voor de pandemie was de werkplek al flink aan het veranderen: technologieën werden steeds uitgebreider, waardoor de dynamiek van de werkplek...
Ga naar Betrokkenheid en productiviteit van thuiswerkende medewerkers verhogen
Blogpost / 31-5-2021

Betrokkenheid en productiviteit van thuiswerkende medewerkers verhogen

Productiviteit is onmogelijk los te zien van betrokkenheid. Ontdek in deze blog hoe je beide elementen van je thuiswerkende medewerker hoog kan houden...
Ga naar Hoe optimaliseer je je IT voor hybride werken met Microsoft 365?
Blogpost / 26-5-2021

Hoe optimaliseer je je IT voor hybride werken met Microsoft 365?

Klaar om hybride samen te werken? Dat doe je onder andere met intelligente communicatie gebaseerd op Teams Calling en Meetings.
Ga naar Synergics is nu Wortell: één missie, véél synergie
Blogpost / 2-9-2021

Synergics is nu Wortell: één missie, véél synergie

Vanaf 7 september 2021 was het zover: dan smolt het Belgische Synergics officieel samen met Wortell.
Ga naar Microsoft Inspire 2021 | 15 juli | In het teken van de hybride werkplek
Blogpost / 19-7-2021

Microsoft Inspire 2021 | 15 juli | In het teken van de hybride werkplek

Op 15 juli 2021 vond de tweede dag van Microsoft Inspire plaats. Experte Virginie geeft je de belangrijkste inzichten en innovaties mee.
Word meester in hybride vergaderen en stel je vergaderpubliek centraal Ga naar Word meester in hybride vergaderen en stel je vergaderpubliek centraal
Blogpost / 27-1-2021

Word meester in hybride vergaderen en stel je vergaderpubliek centraal

Videoconferenties en online vergaderen; een hybride werkcultuur die we moeten vastgrijpen zonder onze humane verbondenheid uit het oog te verliezen.