Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Je werkplek zelf beheren: do of don't?

Voor de pandemie was de werkplek al aanzienlijk aan het veranderen: technologieën werden steeds uitgebreider, waardoor de dynamiek van de werkplek groeide.

Door de COVID-19-crisis is deze ontwikkeling in stroomversnelling geraakt. Thuiswerken op aanzienlijke schaal is een noodzaak geworden. Dit betekent dat organisaties afscheid hebben moeten nemen van het idee dat alle medewerkers standaard 40 uur per week naar kantoor komen, terwijl er ergens in een datacenter een server draait. 

Werken doen we nu vanaf allerlei locaties en apparaten. Daarom zijn organisaties volop bezig met een transitie naar de cloud. De vraag is: wat doe je na de implementatie met het beheer? Ga je hier zelf mee aan de slag of beleg je dit bij een externe partij? 

Zelf doen: interne capaciteit en expertise vereist 

Voor de transitie van een traditionele naar een moderne werkplek is capaciteit en kennis vereist. De technologie verandert zó snel dat je innovaties en updates zeer nauwkeurig moet bijhouden. Bovendien bestaat de werkplek uit heel veel onderdelen — van security tot infrastructuur. Als je al deze zaken zelf moet beheren, moet je met veel verschillende partijen schakelen en ben je erg veel tijd kwijt. 

Als je het beheer in eigen handen wilt houden, is het bovendien essentieel om de moderne werkplek niet vanuit de 'ouderwetse' gedachte uit te rollen. Dan benut je de opties van de nieuwe technologie namelijk niet — en daarin zit juist het potentieel om het werk van gebruikers makkelijker te maken. 

Pak je de zaken op de juiste manier aan, dan kan je met de moderne werkplek in de behoeftes van de business voorzien — bijvoorbeeld door de beschikbare tools slim in te zetten of een bepaald businessproces te automatiseren om de besluitvorming te versnellen. Daar moet je echter wel de ruimte en expertise voor hebben. 

Uitbesteden: tijd voor kernprocessen en businessvraagstukken 

De moderne werkplek moet als water uit de kraan fungeren. Wanneer je het technische gedeelte intern belegt, ben je vaak al je tijd kwijt aan technische randzaken. Wil je dat je IT-afdeling kan focussen op kernprocessen en businessvraagstukken? Dan is het meestal verstandiger om het beheer uit te besteden aan een partij die zijn expertise rondom dit onderwerp heeft gebouwd. 

Zo weet je ook zeker dat je altijd een veilige, up-to-date werkplek hebt die direct inzetbaar én toekomstbestendig is — zónder dat je de technologische roadmap dagelijks op de voet moet volgen. 

Daarnaast is het handig dat je altijd een partner hebt om mee te sparren — niet alleen over productontwikkeling, maar ook over procesverbetering. 

Een goede partij helpt je bijvoorbeeld om de in- en uitdiensttreding van medewerkers te automatiseren. Daarmee neem je tijdrovende, foutgevoelige handmatige activiteiten weg en zorg je voor veiligheid en aantoonbaarheid! 

Meer weten over een samenwerking met een externe expert die een totaalpakket aan ontzorging biedt? Neem gerust eens contact op met Wortell. We bespreken de mogelijkheden graag met je. 
Meer informatie?

Download de brochure

Ontdek alles over de moderne werkplek, Work.

Meer over Werkplek

Ga naar Stap voor Stap naar succes: M365 Gebruikersadoptie
Blogpost / 30-1-2024

Stap voor Stap naar succes: M365 Gebruikersadoptie

Gemeenten kiezen Wortell om medewerkers mee te nemen bij hun digitale transformatie. In de Nederlandse gemeenten zijn flink veel veranderingen gaan...
Ga naar 5 redenen waarom on-site-support in de zorg heel hard nodig is
Blogpost / 2-10-2023

5 redenen waarom on-site-support in de zorg heel hard nodig is

Bezuinigingen zijn een terugkerend onderwerp van gesprek binnen de zorg.  Eén gebied waar je de hand absoluut niet op de knip moet houden?...
Ga naar Vlaamse gemeenten gaan voor digitaal
Blogpost / 31-1-2023

Vlaamse gemeenten gaan voor digitaal

Wij bij Wortell Belgium werken met heel wat gemeenten en openbare diensten samen. Die gemeenten worden wel eens een beetje lacherig als log en stug om...
Ga naar De hybride werkplek, werkt die voor iedereen?
Blogpost / 9-6-2022

De hybride werkplek, werkt die voor iedereen?

Keren we massaal terug naar de werkplek, werken we vanop afstand of combineren we de twee? Het verbaast niemand dat hybride werken na de coronapandemi...
Ga naar 3 pijlers voor een veilige moderne werkplek voor jouw overheidsinstelling
Blogpost / 24-2-2022

3 pijlers voor een veilige moderne werkplek voor jouw overheidsinstelling

Een veilige, moderne werkplek inrichten. Hoe pak je dat precies aan bij een overheidsinstelling? We leggen het je uit aan de hand van drie pijlers.
Ga naar Je werkplek zelf beheren: do of don't?
Blogpost / 25-2-2022

Je werkplek zelf beheren: do of don't?

Werken doen we vandaag van op alle mogelijke locaties en apparaten. Bedrijven zijn daarom volop bezig met een transitie naar de cloud. Maar wat doe je...
Ga naar Betrokkenheid en productiviteit van thuiswerkende medewerkers verhogen
Blogpost / 31-5-2021

Betrokkenheid en productiviteit van thuiswerkende medewerkers verhogen

Productiviteit is onmogelijk los te zien van betrokkenheid. Ontdek in deze blog hoe je beide elementen van je thuiswerkende medewerker hoog kan houden...
Ga naar Hoe optimaliseer je je IT voor hybride werken met Microsoft 365?
Blogpost / 26-5-2021

Hoe optimaliseer je je IT voor hybride werken met Microsoft 365?

Klaar om hybride samen te werken? Dat doe je onder andere met intelligente communicatie gebaseerd op Teams Calling en Meetings.
Ga naar Synergics is nu Wortell: één missie, véél synergie
Blogpost / 2-9-2021

Synergics is nu Wortell: één missie, véél synergie

Vanaf 7 september 2021 was het zover: dan smolt het Belgische Synergics officieel samen met Wortell.
Ga naar Microsoft Inspire 2021 | 15 juli | In het teken van de hybride werkplek
Blogpost / 19-7-2021

Microsoft Inspire 2021 | 15 juli | In het teken van de hybride werkplek

Op 15 juli 2021 vond de tweede dag van Microsoft Inspire plaats. Experte Virginie geeft je de belangrijkste inzichten en innovaties mee.
Word meester in hybride vergaderen en stel je vergaderpubliek centraal Ga naar Word meester in hybride vergaderen en stel je vergaderpubliek centraal
Blogpost / 27-1-2021

Word meester in hybride vergaderen en stel je vergaderpubliek centraal

Videoconferenties en online vergaderen; een hybride werkcultuur die we moeten vastgrijpen zonder onze humane verbondenheid uit het oog te verliezen.