Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Microsoft Inspire 2021 | 14 juli | De opkomst van Windows 365

Kennis
19-7-2021

Op 14 juli werd Microsoft Inspire 2021 afgetrapt, hét event voor het Microsoft partner ecosysteem waarin alle nieuwe Cloud-solutions en opkomende innovaties aangekondigd worden. Dit jaar was het opnieuw een online editie waarbij elke partner zonder beperkingen van overal in de wereld digitaal kon aansluiten. Ilias geeft je de drie belangrijkste inzichten van dag 1 mee.

Windows 365 

Dé hoofdrolspeler op de eerste dag van Microsoft Inspire was zonder twijfel de opkomst van Windows 365, een tool die vanuit de cloud een complete en gepersonaliseerde computerervaring biedt naar eender welk apparaat en dus bedrijven en hun werknemers kracht, eenvoud en veiligheid zal bieden in de hybride werkrealiteit.

Net zoals applicaties naar de cloud werden gebracht met SaaS, hebben we nu het besturingssysteem naar de cloud geüpload. Dit biedt organisaties meer flexibiliteit en stelt hun medewerkers in staat om op een veilige manier productiever en meer verbonden te zijn met elkaar, ongeacht hun locatie. -Satya Nadella (Microsoft President & CEO)

De hybride werkrealiteit is here to stay. Windows 365 helpt bedrijven de uitdagingen van dit nieuwe model op te lossen door flexibiliteit, aanpasbaarheid aan Windows 10 & 11, maatwerk, Zero Trust-principes en meer veelzijdigheid te bieden. Windows 365 zal op 2 augustus 2021 beschikbaar zijn voor alle bedrijven.

Microsoft Dynamics 365 

Een andere fundamentele pijler in de transformatie van bedrijfsapplicaties is de Dynamics-suite. Modulaire applicaties zijn de toekomst voor bedrijven, met gekoppelde datagrammen en een standaard datamodel.

Tijdens de conferentie zagen we de voordelen van Dynamics 365 for Sales en de integratie met LinkedIn. Contactgegevens kunnen nu rechtstreeks uit de Sales applicatie gehaald worden, wat een echte meerwaarde is bij het contacteren van een potentiële klant. Het kan eveneens gebruikt worden vanuit Outlook, wat het erg makkelijk maakt om leads en contacten van daaruit toe te voegen aan de applicatie. Bovendien toont het de geschiedenis van de betrokkenheid van de klant in een dashboard aan de zijkant.

Ook werd Dynamics 365 for Talent uitgelicht, een applicatie gericht op HR die een verbonden ervaring biedt gedurende de hele levenscyclus van de werknemer. De applicatie kan integreren met LinkedIn, waardoor functieprofielen vanuit het sociale netwerk rechtstreeks gematcht kunnen worden met kandidaten. Met de applicatie kan je bovendien gemakkelijk interviewtijdstippen inplannen en backendprocessen integreren. Ons klinkt dit alvast goed in de oren!

Toepassingen, infrastructuur, data en AI

De derde belangrijke pijler van de dag richtte zich op cloud-gebaseerde applicaties, data, infrastructuur en AI als de basis voor digitale transformatie.

De inzet van Microsoft is terug te vinden in Azure, waar ze AI toegankelijk hopen te maken zodat alle bedrijven, ongeacht hun grootte, oplossingen kunnen automatiseren en hun productiviteit kunnen verbeteren. Zo liet Microsoft zien hoe, door middel van een bot en gezichts- en stemherkenning, de veiligheid kon worden verbeterd door automatisch de taal van de klant te detecteren, erop te reageren en gevoelens te analyseren aan de hand van gezichtsuitdrukkingen. Wij zijn alvast benieuwd hoe dit gaat evolueren!


Benieuwd hoe Dag 2 van het Inspire event verliep? Virginie lijst de belangrijkste inzichten voor je op.