Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Microsoft Viva, hét platform om je employee experience te verhogen

Kennis
4-6-2021

Vandaag spenderen organisaties enorm veel geld aan de employee experience. Denk aan investeringen in training en ontwikkeling, welzijn en nog zoveel meer. In dit e-tijdperk vraagt dat om digitale oplossingen, maar dat is niet bepaald een sinecure. Online raken we sowieso alsmaar sneller overprikkeld. Dus is het binnen de virtuele werkomgeving niet zo eenvoudig om informatie te delen en snel terug te vinden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de security uitdagingen. De oplossing bij uitstek? Microsoft Viva, het platform bij uitstek om je employee experience te verhogen!  

Employee experience uitgelicht & uitgelegd  

Niet iedereen heeft een helder begrip van wat de employee experience precies inhoudt. Zoals de term verraadt, omvat het alle interacties die iemand heeft met je werkplek. En dat dekt een hele lading, zeker nu iedereen verspreid werkt. Volgens onderzoek van Microsoft zal 30% van de werknemers na de coronacrisis op afstand blijven werken. De employee experience staat en valt dus niet langer met een fysieke locatie. Ze behelst een waaier van activiteiten en touchpoints die je personeel met de werkplek heeft. Met als doel meer betrokkenheid en individuele groei te creëren. Met Viva wil Microsoft je dan ook ondersteunen om een positieve totaalervaring te bieden aan je talent. Vergeet niet: tevreden werknemers zorgen voor tevreden klanten.

Zo ondersteunt Microsoft Viva je employee experience 

Microsoft Viva is niet zomaar een employee experience platform. Het is naadloos integreerbaar met je andere vertrouwde tools, zoals Microsoft Teams. Centraal staan de leermogelijkheden van werknemers, hun welzijn, het vlot delen en vinden van kennis en interne communicatie. Laten we de verschillende onderdelen van Microsoft Viva eens onder de loep nemen!  


Viva connections

Viva Connections is je SharePoint Intranet in MS Teams, en geeft je een persoonlijke nieuwsfeed. Het voordeel is dat je niet meer apart naar SharePoint moet surfen en dat je gewoon in je vaste Teams omgeving kan werken. Updates plaatsen en volgen: Viva Connections is de nieuwe versie van het Intranet, en daarmee een stap voorwaarts om organisatiebreed te communiceren.

Viva insights

Dit is vergelijkbaar met 'My Analytics', een applicatie binnen Microsoft 365 die je vertelt hoe je jouw tijd het beste benut en optimaliseert. Het geeft je met andere woorden inzicht in je eigen productiviteit. Dat komt dan samen met workplace analytics en de productivity score. Deze tool geeft weer hoe bepaalde zaken effect hebben op je gemoedstoestand en welzijn. Ze geeft suggesties en advies over hoe je jouw tijd beter indeelt. Microsoft is onlangs ook een samenwerking aangegaan met meditatie app Headspace. Ook die vind je terug in Viva Insights.   

Viva Learning

Viva Learning is gericht op learning & development van medewerkers. Net zoals onder andere LinkedIn Learning, Microsoft Learn en Coursera kan je deze toepassing lanceren vanuit je MS Teams omgeving. Geen aparte applicaties, dus!

Met Viva Learning krijg je een overzicht van de trainingen die je volgt, maar ook suggesties van trainingen die interessant kunnen zijn voor jou.  

Viva Topics

Viva Topics stond eerder bekend als Project Cortex en is een systeem dat thema’s voorstelt via artificiële intelligentie.

In Topics is het ook mogelijk om vragen te stellen via Q&A én er is een integratie met Yammer! Concreet wordt kennis binnen Viva Topics vanuit allerlei plekken samengebracht op een centrale plek. Heel nuttig voor organisaties die intern veel kennis willen verspreiden. 

Hoe ga je nu aan de slag met Viva? 

Een succesvolle start met Viva gaat vooraf door een diepgaande strategie. Welke noden heeft je organisatie? Waar wil je naartoe?
Zo kan Viva je het beste ondersteunen. Wil je daarbij op zeker spelen, dan staat Wortell voor je klaar.

Contacteer ons voor begeleiding van a tot z!