Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Hoe kan je zorgeloos migreren naar de Cloud? | Blog | Wortell

Kennis
4-12-2020

Hoe zit het met je cloud-plannen dit jaar? Uit een onderzoek van Beltug blijkt dat maar liefst 65 procent van de 1.400 ondervraagde IT-verantwoordelijken wakker ligt van de migratie naar de cloud. Nochtans is dat helemaal niet nodig. Bekijk een overstap naar de cloud liever als een upgrade die je het leven makkelijker zal maken en niet als een obstakel dat je moet overwinnen. Met een goed uitgekiend stappenplan kom je al een heel eind.

Minder kopzorgen met de cloud

Bij een overstap naar de cloud kom je natuurlijk wel voor een uitdaging te staan. De IT-architectuur moet gedeeltelijk tot volledig hertekend worden. Maar dat hoeft helemaal geen reden te zijn om je zorgen te maken. De voordelen van de cloud zullen je snel overtuigen om de stap te wagen. Zo hoef je je niks meer aan te trekken van updates of back-ups: dat regelt de cloud provider voor jou. Werken via de cloud is extreem flexibel. Dure investeringen in hardware zijn overbodig en je betaalt een vast bedrag per maand per gebruiker. Zo weet je altijd perfect op voorhand wat het je zal kosten. Bovendien krijg je overal toegang tot je gegevens. Het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding.

Zachte overgang met stappenplan

De cloud biedt dus heel wat voordelen. Bovendien hoef je echt niet te vrezen dat uw migratie naar de cloud de bedrijfscontinuïteit zou ondermijnen. Je vergemakkelijkt de overgang door in fases te werken. Bij Wortell ontwikkelden we daarom onze eigen SPRINT-tactiek, wat staat voor Strategie, Plan, Readiness, Implementatie, New Way of Working en Transform.

In de eerste fase bepalen we samen de strategie: wat is de visie van je bedrijf, wat wens je te bereiken en waar wil je over een aantal jaar staan? Daarna maken we een plan waarin we uitleggen hoe we alles vlot zullen laten verlopen. In een derde fase kijken we of je bedrijf effectief klaar is om gebruik te maken van de cloud. Vervolgens gaan we over tot de implementatie waarna we je meteen wegwijs maken in de New Way of Working (NWOW). We tonen zeer gedetailleerd hoe de cloud zal helpen om efficiënter en productiever te werken. Nu kan je zelfstandig aan de slag. Heb je toch nog vragen, dan bieden we uiteraard alle ondersteuning zodat je altijd en overal maximaal voordeel haalt uit het nieuwe cloudplatform.

Toch nog bang van de cloud?

Ontdek waarom je moet overstappen naar de cloud: KMO en Cloud, een perfecte combinatie.