Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Snellere digitale transformatie dankzij Cloud

Kennis
10-12-2020

De manier waarop we met elkaar omgaan, hoe we bepaalde activiteiten uitvoeren en onze tijd spenderen is de voorbije jaren sterk veranderd. Zo doen we bijvoorbeeld onze boodschappen steeds vaker online en voeren we bepaalde financiële en administratieve taken steeds vaker uit via een applicatie. Kortom, digitalisering is niet meer weg te denken uit onze maatschappij.

Als organisatie dien je daar op gepaste wijze op te reageren. Je moet digitaal aanwezig en actief zijn om mee te kunnen met je concurrentie en succes te boeken. Nadenken over deze digitale transformatie van je organisatie en het juiste plan van aanpak kiezen is dan ook essentieel. Maar wat betekent digitale transformatie nu eigenlijk en hoe kan de Cloud jouw organisatie helpen om sneller te digitaliseren?

Wat is digitale transformatie?

Digitale transformatie is het gebruiken van nieuwe digitale technologieën om bedrijfsprocessen, competenties en bedrijfsmodellen te optimaliseren. Het is een fenomeen dat elke sector domineert en dat steeds vaker een vereiste is voor klanten en aandeelhouders. De digitale revolutie dwingt jouw organisatie om toegankelijker, slimmer en sneller te zijn. Maar hoe begin je aan een digitale transformatie?

De Cloud als hulpmiddel

De digitale wereld evolueert zo snel dat je als organisatie aan diezelfde snelheid mee moet kunnen en dat steeds met oog op efficiëntie en veiligheid. Het digitaliseren van je IT-infrastructuur is dan ook een belangrijke stap in de goede richting. Alleen, hoe begin je daaraan? Want je hele IT-apparatuur vervangen of aanpassen kost niet alleen handenvol geld, het duurt ook lang en is niet helemaal future-proof. De kans bestaat immers dat alles wat je vervangt, binnen enkele jaren alweer verouderd is. Gelukkig bestaan er ondertussen enkele innovatieve oplossingen om je organisatie sneller digitaal te transformeren.

Eén van de nieuwe digitale technologieën die je daarbij kan helpen, is de Cloud. Cloud computing betekent niets anders dan het gebruik maken en aanbieden van computer services over een netwerk via het internet. Zo kan je in de Cloud bijvoorbeeld bestanden beheren en verwerken, gebruik maken van verschillende applicaties en je data veilig opslaan. Met andere woorden: de Cloud zorgt voor een moderne, digitale werkomgeving. En dat is goed want een digitale werkomgeving zorgt voor productievere werknemers.

Stap je over naar cloud computing, dan zal de digitale transformatie van jouw organisatie des te sneller verlopen. De Cloud zorgt tenslotte niet alleen voor een snellere implementatie, je kan ook sneller op maat gemaakte applicaties ontwikkelen, testen en aanbieden. Omdat deze apps beschikbaar zijn vanuit de Cloud, kunnen je medewerkers efficiënter samenwerken vanop om het even welke locatie. Een belangrijke meerwaarde in de komst van het “nieuwe werken” en de vraag naar meer flexibiliteit op de werkvloer.

In de Cloud blijft je software up-to-date zodat je geen seconde tijd verliest aan het optimaliseren van je tools. Je organisatie blijft steeds operationeel en up-to-date én je medewerkers kunnen zich blijven concentreren op het realiseren van hun doelstellingen.

De voorbije jaren aarzelden heel wat organisaties om over te schakelen naar cloudoplossingen omdat ze zich zorgen maakten over de beveiliging van bedrijfsgegevens en belangrijke data. Gelukkig hebben verschillende cloud providers met hun sterk beveiligde cloudoplossingen bewezen dat de Cloud de manier bij uitstek is om de weerbaarheid te vergroten. Geen overbodige luxe in een tijd waar hackers, malware en andere vormen van cybercriminaliteit nog steeds uit zijn op het loskrijgen van belangrijke en bedrijfsgevoelige data.

Neem je SPRINT naar digitale transformatie

Overstappen naar de Cloud kan jouw organisatie dus helpen bij een snelle digitale transformatie. Weet je niet goed hoe je deze overstap het best kan aanpakken? Dan kan onze SPRINT-methode jou misschien wel helpen.

  • Strategie - Bepalen van de juiste strategie en doelstellingen.
  • Planning - Overleggen van potentiële oplossingen.
  • Readiness - Uitvoeren van analyses en een audit ter voorbereiding.
  • Implementatie - Technische voorbereiding en uiteindelijke migratie.
  • Nieuwe werken - Opleiden van medewerkers omtrent de beschikbare tools.
  • Transformatie en beheer - Voortdurende monitoring en waakzaamheid.

 

Wens je meer informatie over hoe de Cloud jouw organisatie kan helpen om digitaal te transformeren? Neem dan snel contact op met ons of lees hoe Wortell aan digitaal transformeren doet.

Wij helpen je graag bij het zoeken naar de meest geschikte oplossing voor jouw organisatie.