Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Snelweg naar een datagedreven organisatie: steun op de expertise van een partner

Een succesvolle transformatie naar een datagedreven organisatie, valt of staat met het kiezen van de juiste partner. We doen graag de werkwijze van Wortell uit de doeken.

Als je met ons in zee gaat, begeleiden wij je in het proces om een datagedreven organisatie te worden. We leveren meer dan alleen een technische oplossing. Samen met jou onderzoeken we waar de werkpunten liggen om je doelstellingen te behalen. Wortell is je partner bij elke stap van het proces.

Eerst verzamelen we de antwoorden op een aantal belangrijke vragen. Welke databronnen heb je? Wat is de kwaliteit van je data? Wat is je uiteindelijk doel? En is je data hiervoor voldoende ontwikkeld?

Met die antwoorden bepalen we met jou welke technische toepassingen het best passen bij jouw behoeftes en IT omgeving. Misschien kan ons Smart Data Platform voorzien in alles wat jullie nodig hebben. In dat geval bepalen we eerst de informatiebehoefte. Dan ontsluiten we de eerste applicaties om inzicht in het betreffende domein te bieden. Hierbij is het cruciaal dat we de verschillende databronnen kunnen combineren. Wil je bijvoorbeeld aan klantretentie doen, dan is het waarschijnlijk zinvol om betaalgedrag, support tickets van de helpdesk en opzeggingen van bepaalde modules of contracttermijnen te combineren. Op die manier kun je op voorhand inschatten welke klanten je dreigen te verlaten. En op basis daarvan kun jij ingrijpen.

Volgens de gecombineerde en gevalideerde datastromen bouwen we voor jou een dashboard op maat. Zo krijg jij op elk moment actueel inzicht in up-to-date, gecombineerde data. Dit doen we vrijwel meteen. Dan kun jij in no-time de eerste stappen zetten richting datagedreven werken.

Dit doen we in eerste instantie voor één afdeling. Als dat goed zit, bekijken we welke andere afdelingen ook van dat soort inzichten kunnen profiteren. Naast de technische oplossing en de werkpunten, ondersteunen we ook de integratie en adoptie bij de eindgebruikers. Parallel bepalen we welke andere databronnen we kunnen ontsluiten om je data te verrijken en je organisatie te helpen om nog meer datagedreven te worden.

In 5 stappen naar datagedreven werken

Je hoort het: met ons aan je zijde kun je razendsnel aan de slag. Maar het is belangrijk om te beseffen dat het parcours naar datagedreven werken verschillende tussenstops heeft. In grote lijnen zijn er vijf fases: 

  1. Reporting: wat is er gebeurd? 

  2. Monitoring: wat gebeurt er nu? 

  3. Evaluatie: waarom gebeurt dit? 

  4. Data mining: wat gaat er gebeuren? 

  5. Voorspelling/simulatie: wat kunnen we doen om de toekomst in positieve zin te beïnvloeden? 

Wil je deze fases vlot doorlopen, dan is het belangrijk dat je motivatie ook goed zit. Je moet als organisatie ook echt datagedreven willen werken om hier een succes van te maken. Een doel definiëren en de techniek implementeren, is niet voldoende. Adoptie is de belangrijkste factor: je medewerkers moeten de nieuwe manier van werken echt omarmen. Eén keer per week een rapport bespreken, is niet voldoende. Data moet een onderdeel worden van de dagelijkse flow.

Ook bij de adoptie van datagedreven werken, staat Wortell je bij. Onze adoptie consultants gaan graag met je medewerkers aan de slag. 

Onepager

Smart Data Platform

Wil je meer te weten komen over de Smart dienstverlening van Wortell? Download nu de onepager.