Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Betere meetings in Teams door nieuwe features

Kennis
10-12-2020

De voorbije maanden hebben ons getoond dat plaats- en tijdsonafhankelijk werken het nieuwe normaal is en het ziet ernaar uit dat dit nog een tijdje zo zal blijven. De nood naar interactie met collega’s vermindert echter niet. Zelfs tijdens de vakantieperiode, waarbij veel collega’s afwezig zijn, blijft connectie met je organisatie en je andere collega’s belangrijk. Microsoft Teams heeft zopas nieuwe functionaliteiten en updates aangekondigd die deze connectie een stuk eenvoudiger maken. In deze blog geef ik je alvast enkele nieuwe mogelijkheden mee die je zeker kan gebruiken waarmee je jouw werking naar een hoger niveau tilt.

Schakel de nieuwe vergaderervaring in met Microsoft Teams

In Microsoft Teams is het nu mogelijk om de nieuwe vergaderervaring in te schakelen. Omdat we nu meer dan ooit tevoren online communiceren en kennis delen, is aandacht voor een vlotte manier van werken bijzonder van belang. Deze nieuwe vergaderervaring maakt het online werken nog aangenamer en efficiënter. Hoe schakel je deze nieuwe ervaring in?

 

  1. Klik op je persoonlijke icoon rechts bovenaan in de Microsoft Teams app en kies voor ‘instellingen’;
  2. In het tabblad ‘Algemeen’ vink je het vakje “Nieuwe vergaderingservaring inschakelen” aan;
  3. Start Microsoft Teams opnieuw op.

Kreeg je al een melding van Microsoft Teams over deze nieuwe vergaderervaring? Dan hoef je waarschijnlijk niets te doen en verloopt alles automatisch. Voorlopig werkt de nieuwe vergaderervaring trouwens enkel in de desktop app.

Eens je deze nieuwe mogelijkheid hebt ingeschakeld, merk je meteen een aantal veranderingen op. Als eerste valt het op dat een virtuele vergadering opent in een nieuwvenster. Dit wil zeggen dat je verschillende vensters tegelijkertijd kan gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld tijdens je meeting gemakkelijk andere informatie op Teams raadplegen, zoals bijvoorbeeld een document, zo lang je niet gaat multitasken natuurlijk 😉.

Daarnaast zal je merken dat het balkje met de functionaliteiten tijdens je vergadering naar bovenaan is verschoven. Op die manier staat de balk niet langer in de weg van de presentatie of het scherm dat je deelt.

Grotere connectie en focus met je hele organisatie

Je hebt waarschijnlijk zelf al gemerkt hoe belangrijk het is om niet enkel met je team, maar ook met je hele organisatie een connectie te kunnen behouden. We hoorden al vaak hoe aangenaam het zou zijn om iedereen op hetzelfde moment te kunnen zien, net zoals op kantoor of in een zaalruimte. Goed nieuws voor iedereen die op die functionaliteit aan het wachten was! Teams heeft nu ook de mogelijkheid ingevoerd om de functie “Galerie groot” in te schakelen. In deze modus kan je tot wel 49 mensen op je scherm zien, fantastisch toch?

Als je het leuk vindt om het gevoel te hebben dat je in dezelfde ruimte zit als je collega’s, kan je ook “modus bijeenhouden” inschakelen. Persoonlijk vind ik deze iets leuker omdat het echt een samenhorigheidsgevoel geeft met je organisatie. Met deze nieuwe mogelijkheid wil Microsoft Teams verbondenheid creëren en de focus en concentratie op peil houden in een online meeting.

Deze nieuwe functionaliteiten zullen ongetwijfeld je online manier van werken en productiviteit de hoogte in jagen. Wil je steeds op de hoogte blijven van nieuwe mogelijkheden binnen Office 365, slimmere manieren van werken en tips & tricks met betrekking tot online werken? Hou dan zeker onze website en sociale media in de gaten.

Hoe zie jij 't evolueren in je organisatie? Zijn jullie klaar om beter, contextueel samen te werken in Microsoft Teams? Contacteer Wortell