Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Hoe zorg je voor een vlotte telefonische bereikbaarheid bij thuiswerk? Zes Microsoft Teams tips.

Vandaag ondervinden veel professionals nog de logistieke uitdagingen van de noodgedwongen shift naar thuiswerk. De telefonische bereikbaarheid van je personeel is daar één van. Wist je dat Microsoft Teams hiervoor de oplossing is? We geven je vijf manieren waarop deze toepassing je organisatie ondersteunt. 

Waarom Microsoft Teams, vraag je je af? Je kunt je telefooncentrale niet zomaar meenemen naar de thuiswerkplek. Natuurlijk zijn je medewerkers mobiel bereikbaar, maar niet iedereen bezit een smartphone van je bedrijf. Bovendien is een vlotte bereikbaarheid op je vast nummer nu eenmaal een pak professioneler. Met Microsoft Teams garandeer je een vlotte bereikbaarheid wanneer (een deel van) je medewerkers niet op kantoor zijn. De techniek is vaak onder de motorkap aanwezig. Stel je alles één keer goed in, dan kun je het hele telefoonverkeer laten verlopen via Microsoft Teams. Tijds- én plaatsonafhankelijk!

#1 Iedereen bereikbaar op eigen vast nummer en toestel

Via Microsoft Teams zijn al je medewerkers bereikbaar op hun eigen vaste nummer op een toestel naar keuze. Wanneer zij iemand bellen, wordt hun persoonlijke nummer of het nummer van je organisatie getoond. En zijn ze niet bereikbaar, dan beschikken ze over een zakelijke voicemail — net als bij je huidige telefooncentrale.

#2 Kort op de bal spelen 

Wil je dat een service aanvraag altijd direct wordt beantwoord? Of dat een sales vraag nooit tussen de mazen van het net glipt? Met Microsoft Teams kun je het hoofdnummer én de afdelingsnummers onderbrengen in slimme routeringen. Zo zorg je voor een feilloze bereikbaarheid van jouw organisatie.

#3 Op maat van iedere medewerker

Heb je last van omgevingsgeluiden? Dan kun je een door Microsoft gecertificeerde headset gebruiken. Ben je bang dat die een ‘bad hair day’ veroorzaakt? Dan maak je alleen gebruik van je speaker. Je kunt zelfs een ouderwets telefoontoestel met krulsnoer gebruiken. Inderdaad, zelfs dat is mogelijk in combinatie met Microsoft Teams. Anders gezegd: deze oplossing biedt voor ieder wat wils.

#4 Helder onderscheid tussen privé en professioneel

Een bestaand contact bellen? Er is integratie met je persoonlijk adresboek, dat gekoppeld is aan jouw mobiele telefoon. Zo kun je zakelijke contacten van je mobiel toestel met je vast nummer opbellen. Het grote voordeel? Je kunt je vast nummer routeren tijdens je afwezigheid. Dus hoef je niet paraat te staan op je mobiel nummer. Je houdt privé en professionele communicatie altijd gescheiden!

#5 Efficiënter communiceren

Wil je je collega spreken? Voordat je belt, kun je zijn of haar status even bekijken. Zit je collega in een meeting, dan kun je even via chat aankondigen dat je een vraag hebt. En als je een 'do not disturb’ status ziet, plan je de call op een later moment in. Zo ben je allebei een stuk productiever én communiceer je efficiënter dan ooit.

#6 Slimmer samenwerken

Binnen Microsoft Teams kun je ook collega's of externe partners toevoegen aan een gesprek. Groepsgesprekken uitbreiden met video en content? Ook dat kan. Want in tegenstelling tot een traditioneel telefoongesprek is Microsoft Teams niet eendimensionaal. Het resultaat: een slimme samenwerking!

Bellen met Teams: volledige ontzorging nodig?

Met Teams Calling van Wortell geniet je maximale ontzorging. Wij bieden een aantal standaard componenten. Denk aan toegang tot het publieke telefoonnet, de juiste Microsoft 365 licenties, de inrichting van openingstijden, wachtrijen en keuzemenu's en inzicht in het telefoonverkeer via je eigen dashboard. Aanvullend kun je ook add-ons voor receptie, contactcenters en wallboards gebruiken. Contacteer ons gerust!

Event.

Kom jij op 17 november ook naar onze Teams Calling & Meetings sessie?

Samen met én bij Microsoft en online organiseren we dit hybride seminar waarin we je Teams ervaring uitbreiden met telefonie en hybride vergaderen.

Meer over Telefonie, Microsoft Teams

Blogpost / 27-10-2022

Hoe kan interne communicatie jouw hele organisatie helpen?

Dankzij een sterke interne communicatiestrategie zijn je werknemers beter geïnformeerd. Maar wist je ook dat het een invloed kan hebben op rekrut...
Blogpost / 25-2-2022

Governance bij hybride werken: 5 tips voor soepel en veilig samenwerken met Microsoft Teams

De tijd waarin thuiswerken een optie was, is voorbij. Bedrijven over de hele wereld maken het een vast onderdeel van hun beleid. Zo werd Microsoft Tea...
Blogpost / 1-6-2021

Versterk je digitale HR dankzij het Microsoft PowerPlatform

Lees hoe het Microsoft PowerPlatform je HR digitalisering versterkt en ondersteunt met meer efficiëntie, datacentralisatie en klantentevredenheid...
Blogpost / 26-5-2021

Hoe optimaliseer je je IT voor hybride werken met Microsoft 365?

Klaar om hybride samen te werken? Dat doe je onder andere met intelligente communicatie gebaseerd op Teams Calling en Meetings.
Blogpost / 26-5-2021

Hoe optimaliseer je je IT voor hybride werken met Microsoft 365?

Klaar om hybride samen te werken? Dat doe je onder andere met intelligente communicatie gebaseerd op Teams Calling en Meetings.
Blogpost / 20-10-2021

Hoe creëer je een consistente meeting ervaring voor zowel thuis- als kantoorwerkers? 5 tips.

Hoe zorg je voor een feilloze meeting ervaring in de hybride wereld? In Microsoft Teams Rooms schuilt de oplossing.
Blogpost / 26-10-2021

Meeting rooms as a service? Zo helpt het je organisatie van a tot z.

De nieuwe en meer digitale manier van werken vraagt om een aangepaste vergaderinfrastructuur. De rol van facility managers verandert, en door de vele...
6 nieuwe functies in Teams om productiever te werken | Wortell
Blogpost / 3-1-2023

6 nieuwe functies in Teams om productiever te werken | Wortell

Microsoft lanceerde voor haar samenwerkingshub Teams weer heel wat nieuwe functies die je nog productiever laten werken. De top 6 verzamelden we.
Word meester in hybride vergaderen en stel je vergaderpubliek centraal
Blogpost / 27-1-2021

Word meester in hybride vergaderen en stel je vergaderpubliek centraal

Videoconferenties en online vergaderen; een hybride werkcultuur die we moeten vastgrijpen zonder onze humane verbondenheid uit het oog te verliezen.
Blogpost / 11-1-2021

5 tips voor een kwaliteitsvolle videovergadering

We vergaderen veel en nog meer sinds we telewerken. Maar zijn je meetings ook voldoende productief? Ga voor kwaliteit met de tips in deze blog.