Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Gasten toevoegen in Teams | Blog | Wortell

Kennis
4-12-2020

Sinds Microsoft Teams een aantal maanden geleden beschikbaar werd gemaakt, hebben ondertussen wereldwijd al meer dan 125.000 organisaties ondervonden hoe je teamwerk kan activeren met Teams. Nu is Teams nog beter door de uitrol van guest access ofwel gasten toegang voor alle Office 365 commerciële en educatie customers, terwijl Teams zich in het verleden beperkte tot interne toegang.

Vanaf nu kan iedereen met een Azure Active Directory account toegevoegd worden als een ‘guest’ in Teams. Het voordeel hiervan is dat je niet enkel teams kan creëren cross-departementen, maar ook met mensen van buitenaf. Hierdoor kunnen externe gasten betrokken bij het project deelnemen in chats, vergaderingen bijwonen, samenwerken op documenten, noem maar op! De IT-admin kan op zijn beurt snel en gemakkelijk toegang verlenen aan gasten of even snel diezelfde toegang terugroepen. Een bijkomend veiligheidsvoordeel is dat de gastgebruikers bewerkingen en activiteiten dezelfde compliance en auditing bescherming genieten als de rest van het team.

teams-gasten-01We merkten het al langer bij onze klanten en ook wij wachtten vol ongeduld op deze vernieuwing binnen Teams. Het nieuwe Microsoft luistert naar de klanten en zijn gebruikers en dat kunnen wij enkel maar aanmoedigen. Microsoft heeft hard gewerkt om deze gastentoegang binnen Teams mogelijk te maken, met drie principes in gedachten: teamwork, security & compliance en tot slot IT manageability:

Teamwork

Teams komen in alle vormen en maten. Binnen een team wil je gemakkelijk kunnen communiceren en delen met anderen waar je aan werkt, inclusief met externen buiten jouw organisatie. Vanaf nu kan iedereen met een Azure Active Directory (Azure AD) account als gast in Teams worden toegevoegd. Dat betekent dat iedereen met een van de meer dan 870 miljoen gebruikersaccounts - via Microsoft-commerciële cloud services en in Azure AD geïntegreerde apps van derden - kan deelnemen in teams. Later zal Microsoft ook de mogelijkheid aanbieden om iedereen met een Microsoft Account (MSA) toe te voegen als gast in Teams. Als de gast geen bestaand MSA heeft, worden ze gevraagd een gratis account aan te maken met hun huidige bedrijfs- of consumenten-e-mailadres, zoals Outlook.com of Gmail.com.

Security & compliance

Microsoft kreeg ook vaak de vraag van klanten om voor gasten dezelfde beveiliging te voorzien. Daarom worden gastenaccounts in Teams veilig beheerd binnen Azure AD via Azure AD B2B Collaboration. Dit maakt bedrijfsbeveiliging en compliancy mogelijk. Azure AD gebruikt ook adaptieve machine learning algoritmes en heuristieken om onregelmatigheden en verdachte incidenten op te sporen, waardoor je regels kan opmaken ten einde op te treden bij mogelijk misbruik of twijfel. Multifactor verificatie of beter bekend als Multi-factor authentication is hier een voorbeeld van. Daarnaast hebben IT-afdelingen met Azure AD een ongeëvenaard inzicht in de activiteiten van externe gebruikers in hun organisatie door middel van gedetailleerde inlog- en toegangsrapporten. De inhoud en de activiteiten van de gastgebruiker zijn onder dezelfde regelgeving en auditbeveiliging als de rest van Office 365.

IT manageability

De toegang voor gasten in Teams komt samen met de mogelijkheid voor IT om centraal te beheren hoe gasten participeren binnen hun Office 365 omgeving. Daarnaast kunnen ze op een snelle en gemakkelijke manier de toegang voor gasten verlenen, bekijken en beheren, of terugtrekken.