Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Tim Hermie is eerste MVP van Wortell| Blog | Wortell

Kennis
4-12-2020

Geweldig nieuws tijdens deze uitdagende tijden. Want eind vorige week kreeg onze medewerker, Tim Hermie, de “MVP-bekroning” voor zijn harde inzet van niemand minder dan Microsoft.

Wat is een MVP?

Een MVP staat binnen Microsoft voor Most Valuable Professional. Al meer dan 20 jaar spelen de Microsoft MVP's een cruciale rol bij de ondersteuning, vooruitgang en acceptatie van Microsofts technologieën. Tegenwoordig zijn er wereldwijd maar 4.000 MVP's. Velen van hen ontwerpen, bouwen en innoveren nu op meerdere platforms, devices en technologieën, waaronder open source, en creëren zo holistische oplossingen terwijl ze anderen aansporen en helpen dit ook te doen. Kortom, MVP’s zijn ambassadeurs. Het zijn ware community-contribuanten die in lijn met Microsofts prioriteiten de soms geavanceerde technologieën en constante innovatie gepassioneerd mee verspreiden.

Hoe word je een MVP?

Eigenlijk is het simpel. Er bestaat niet zoiets als een MVP-checklist. De belangrijkste componenten zijn dat je expert bent in wat je doet, dat je Microsoft hiervan op de hoogte stelt en bovenal: dat je graag doet wat je doet. Of je nu een bevlogen spreker of blogger bent, een social media superstar of een top GitHub of Stack Overflow contribuant,... zolang je overloopt van passie voor de producten en diensten van Microsoft en dit deelt, prikkel je Microsofts nieuwsgierigheid.

De eerstvolgende stap tot deze prestigieuze erkenning is de nominatie. Om in aanmerking te komen voor de MVP award ben je namelijk aangewezen op een fulltime medewerker van Microsoft of een Microsoft MVP die jou dient te nomineren. Hierop volgend krijg je dan persoonlijk een link toegestuurd om jouw nominatie te vervolledigen. Eens dat voltooid is, neemt Microsoft jouw nominatie in beraad. Vanwege het hoge aantal inzendingen, kan deze beraadslaging soms oplopen tot 90 dagen.

Tims MVP-journey

Het is met andere woorden helemaal geen vanzelfsprekendheid om zo’n prestigieuze award toegekend te krijgen. Zoals hierboven vermeld stond, is deze eer slechts 4000 mensen over heel de wereld toebedeeld. We zijn dan ook ontzettend blij en trots met een erkende MVP in ons midden.

Een van de prominente stappen in Tims MVP-journey werd gezet op het moment dat hij een Microsoft Certified Trainer (MCT) werd. Dankzij het behalen van dit certificaat, word je door Microsoft beschouwd als een van de belangrijkste technische en educatieve experts in Microsofts technologieën.  “En van daar ging de bal aan het rollen”, aldus Tim. “Niet veel later veranderde ik van job en kwam ik terecht bij Wortell, een Microsoft Gold Partner. Hier kreeg ik meteen het vertrouwen en de opportuniteiten die ik zocht om me nog verder te ontplooien in mijn expertise- en interesseveld.” Zo werkte Tim samen met zijn Team Lead verschillende standaard en op maat gemaakte offerings uit voor onze klanten, gaf hij zowel interne als externe trainingen die vandaag gefaciliteerd worden door Wortell’ eigen opleidingsplatform: Wortell Academy, reisde hij al meerdere continenten af als spreker op verschillende tech-events en is hij een fervente blogger (cloud-boy.be).

Tijdens een van de MCT workshops, ontmoette Tim ook verschillende gelijkgestemden met dezelfde passie voor Microsoft technologieën, en in het bijzonder Client Management en Azure. Niet veel later besloten ze om een eigen community op te zetten, “MC2MC” (Microsoft Cloud and Client Management Community) gedoopt, met Tim als een van de founding fathers. Al deze initiatieven bleven dus niet onopgemerkt. Op 1 mei 2020 kreeg Tim zijn onwaarschijnlijk verdiende award. Hij mag zich nu een Microsoft Most Valuable Professional noemen.

Klik hier