Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Je bedrijfsdata is veilig bij Microsoft| Blog | Wortell

Kennis
4-12-2020

Veel bedrijven maken zich zorgen over het idee dat al hun data bij Microsoft staan en dat ze geen controle meer zouden hebben over wie toegang heeft tot die data. De vrees dat de medewerkers van Microsoft makkelijk aan jouw bedrijfsgegevens kunnen, is echter onterecht en niet correct.

Niemand bij Microsoft heeft namelijk toegang tot data in Office 365 en Azure. Er is ook geen vorm van “platform administrator” die kan worden gebruikt. Als men bij Microsoft toegang krijgt tot jouw data, is dat steeds op vraag van jou. Indien dat het geval is, zijn er twee belangrijk principes die gevolgd worden: “Just-in-time” toegang en “Customer Lockbox”.

Just-in-time access- principe

Just-in-time access: het principe is dat men bij Microsoft gedurende een zeer korte tijdspanne kan inloggen op de tenant van de klant met een welbepaald doel. Dat gebeurt vanop een geïsoleerd werkstation en onder toezicht van derden die moeten garanderen dat het juiste proces gevolgd wordt.

toegang-bedrijfsdata-01

Customer Lockbox-concept

Customer Lockbox: dit is het concept waarbij je als klant in de admin portal expliciet de toestemming geeft aan een Microsoft medewerker om in te loggen, om zo een vraag van jou te bekijken. Het proces bestaat al langer maar het verschil vandaag is dat je als klant vlak voor de interventie ook nog eens de toestemming geeft. De flow om je vraag te verwerken ziet er nu als volgt uit:

toegang-bedrijfsdata-02De vraag tot goedkeuring die je zal krijgen in de admin portal schetst duidelijk de vraag en de reden waarom men die toegang nodig heeft. Er is tevens een link om alle details en vorige stappen te bekijken. In principe ben je weliswaar wel zelf op de hoogte van waarom iemand van Microsoft toegang vraagt tot jouw account aangezien jij het proces geïnitieerd hebt. Toch zal Microsoft dit toelichten en hanteert het hierbij complete transparantie.

toegang-bedrijfsdata-03Je hoeft je dus geen zorgen te maken als bedrijfsleider als het aankomt op de privacy van je bedrijfsdata met betrekking tot Microsoft. Alles gebeurt op jouw aanvraag en op jouw voorwaarden.

Maar hoe zit het dan met de veiligheid van je bedrijfsdata als je werknemers van thuis uit werken? Dat antwoord kan je hier lezen! Wil je ondertussen meer bijleren over de praktische kant van veilig werken vanop eender welke locatie en op eender welk toestel? Bekijk dan nu onze webcast!

Klik hier