Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Van experimenteren naar professionaliseren: tijd voor de volgende ‘cloud-stap'

Tijdens de pandemie stapten organisaties massaal over naar de Cloud. Dat gebeurde in de meeste gevallen op een snelle, experimentele manier. Begrijpelijk, want mensen moesten plotseling allemaal thuiswerken en werkgevers wilden delen van de IT naar de buitenwereld ontsluiten om te kunnen doorwerken. 

Het resultaat is dat er nu veel moderne werkplekken draaien die destijds vliegensvlug zijn gecreëerd. Microsoft 365, Teams, Azure Virtual Desktop, Intune, en applicaties en diensten die draaien in Azure: wel is er vaak maar zeer beperkt nagedacht over de inrichting daarvan. Hierdoor stapelen de risico’s zich nu op. Is alles wel veilig opgezet? Hoe beheer je deze omgeving op een goede manier? En vooral: bied de huidige opzet de business de juiste toegevoegde waarde? 

De risico’s in kaart: 4 mogelijke gevolgen van ‘alles zo laten’ 

Wat als je een halsoverkop opgezette omgeving gewoon laat stáán? Dat kan diverse gevolgen hebben. We zetten de vier meest voorkomende voor je op een rij! 

1. Securityproblemen 
Heb je je omgeving niet volledig dichtgetimmerd? Of is dat ooit wel gedaan, maar heb je er vervolgens niet meer naar omgekeken? Dan is het risico dat er iets niet goed staat erg groot en daarmee ook de kans op een datalek, een hack of een ransomwareaanval groter. Een serieus aandachtspunt, want door zulke zaken kan je operatie volledig stilvallen. 

2. Instabiele werkplek 
Werken applicaties snel genoeg of crashen ze weleens? Verloopt authenticatie op de juiste manier? Is je dataconnectiviteit goed? Een niet goed ingerichte omgeving kan resulteren in een instabiele werkplek. En daardoor neemt de productiviteit van eindgebruikers soms aanzienlijk af. 

3. Onbenutte mogelijkheden 
Microsoft Teams en Microsoft 365 kunnen eindgebruikers helpen om veel efficiënter en productiever te werken. Maar heb je bij de inrichting voldoende nagedacht over de toegevoegde waarde die de werkplek aan medewerkers kan bieden? Bij veel organisaties blijven nuttige opties momenteel onbenut. Erg zonde! 

4. Te dure licenties 
Bij het opzetten van je omgeving heb je waarschijnlijk snel voor bepaalde licenties gekozen. Maar gebruik je die allemaal (nog steeds)? Misschien heb je bijvoorbeeld een veel te zware Azure Virtual Desktop-omgeving opgezet. Of je betaalt voor licenties die je in de praktijk helemaal niet nodig hebt. Op dit gebied valt vaak flink wat te besparen! 

Op naar een veilige, stabiele omgeving 

Vind je het hoog tijd om je Azure-omgeving écht goed te beveiligen? Wil je de inrichting van Intune echt goed inregelen? Ben je benieuwd of je Azure Virtual Desktop-omgeving correct is opgebouwd? 

Wij helpen je graag bij een professionaliseringsslag. Onze experts nemen je vluchtig opgezette omgeving kritisch onder de loep om deze veilig en stabiel te maken. Dit kunnen we wij snel doen door gebruik te maken van onze bewezen standaarden. En om te zorgen dat zij dit ook blíjft, kunnen we het beheer ook overnemen. Zo werk jij met een veilige omgeving die de productiviteit van je medewerkers verhoogt. En je hebt eindelijk ruimte om toegevoegde waarde voor de business te creëren! 

Contact

Meer weten of jouw mogelijkheden eens bespreken? Neem gerust contact met ons op.