Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Gebruik je nog Skype? Schakel over naar Teams voor juli 2021!

Kennis
17-11-2020

Microsoft kondigde aan dat Teams de primaire tool voor intelligente communicatie in Microsoft 365 zal worden. Microsoft Teams zal bijgevolg geleidelijk Skype for Business vervangen. In deze blog leggen we jou daarom uit wat de verschillen zijn tussen beide platformen en waarom je de stap naar Teams ook voor je telefonie moet overwegen.

Waarom Skype for Business inruilen?

Skype for Business Online wordt op 31 juli 2021 buiten gebruik gesteld, waarna het niet langer toegankelijk zal zijn of ondersteund zal worden. Organisaties die nog steeds Skype for Business gebruiken, worden bijgevolg aangemoedigd om te migreren naar Microsoft Teams. Zo bouw je een duurzamer en nog meer centraal platform uit waarmee je de groei van je organisatie garandeert.

Microsoft Teams is de samenwerkingstool van Microsoft, in het Microsoft 365 pakket. De applicatie is ontworpen om de samenwerking tussen collega’s én externen te verbeteren. En dat via een contextuele, chatgebaseerde online werkruimte. Microsoft Teams kunnen we daarom een "all-in-one hub" noemen voor teamwerk omdat het een professioneel platform biedt om samen te werken, gesprekken en vergaderingen te houden en inhoud te delen. Het is zelfs mogelijk om met andere apps te werken, rechtstreeks binnen de Teams-app en het is het ideale platform om je telefooncentrale cloudgebaseerd te maken. Je belt er heel eenvoudig naar vaste en mobiele nummers mee.
Heel wat mogelijkheden dus en misschien heb je ’t reeds beschikbaar in je licentie.

Wat is het verschillen tussen Skype for Business en Microsoft Teams?

Wat vast staat, is dat je comfortabel je gehele organisatie kan overschakelen naar een nieuwer platform zonder in te boeten aan de handige functies die Skype kent. Microsoft Teams heeft namelijk alle Skype for business functies in het aanbod, plus een heleboel extra kenmerken die ongetwijfeld nuttig zijn in je dagdagelijkse werking.

Teams is daarenboven bruikbaar op allerlei toestellen, dus zowel op computers als op mobiele apparaten dankzij de mobiele apps én een webbrowser versie.

Zoals je kan zien op de bovenstaande afbeelding, omvat Teams ook meer dan enkel bellen, chatten en vergaderen. Teams is de toepassing bij voorkeur als je wil samenwerken. Je kan er contextueel communiceren, samenwerken aan bestanden, taken opvolgen en nog veel meer dankzij de integratie met Microsoft en derde partij applicaties. Het ontbreekt dus niet aan personalisatie om efficiënt te werk te gaan.

De chat functionaliteit in Teams is bovendien persistent en kan in een context geplaatst worden, in tegenstelling tot de instant chat van Skype. Deze laatste verdwijnt namelijk telkens nadat je het venster sluit. Dit wil zeggen dat je in Teams steeds op een later moment terug naar de chat kan gaan kijken.

Twijfel je nog? In de bijgevoegde lijst kom je snel te weten welke verschillen er tussen Skype for Business en Microsoft Teams zijn. Je zal merken dat Microsoft Teams vanuit een andere insteek, namelijk efficiënter samenwerken, vertrekt. En daar komt dus een nieuwe manier van werken bij kijken. Zo gebruik je de tool gedurende de hele levenscyclus van een gesprek, een project of een vergadering.

 

Vrees de migratie niet: alles wordt overgezet én er volgen mooie extra's

Ben je overtuigd maar heb je nog een beetje schrik om je Skype configuratie kwijt te zijn? Maak je geen zorgen, alles wordt namelijk overgezet en je kan direct genieten van de extra’s.

Eens de migratie gedaan achter de rug is, krijg je dit te zien bij het opstarten van Microsoft Teams:

Hop dus maar ongetwijfeld op die Teams trein en zet met je organisatie de stap naar een digitale, professionele werkomgeving waar intelligente communicatie en samenwerking helemaal geïntegreerd zijn.