Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Videobellen in Teams, van 4 naar 9 personen

Kennis
4-12-2020

Sinds de start van de coronacrisis is het een goede gewoonte geworden om vergaderingen virtueel te houden. Microsoft Teams is hiervoor een zeer gewilde tool. Toch waren er nog een aantal verbeterpunten die kunnen zorgen voor een vlotter verloop.  

Meer online vergaderen met meer deelnemers

Eén specifiek verbeterpunt werd door heel wat gebruikers aangehaald: je kon maximaal 4 personen tegelijkertijd zien op je scherm. Dit zorgde er al eens voor dat je soms volop ja zat te knikken om vervolgens de vraag: "ben je er nog?", te horen. Blijkbaar was jij als zesde deelnemer aan de vergadering niet in beeld voor anderen, waardoor je non-verbale communicatie niet het gewenste effect had.  

Dit verbeterpunt kunnen we gelukkig gezamenlijk afvinken dankzij de nieuwe functionaliteit van MS Teams. Tot voor kort kreeg je slechts vier personen in beeld tijdens een Microsoft Teams vergadering en kwam jij zelf pas in beeld bij de anderen wanneer je begon te praten. Daar kwam halverwege mei verandering in voor de  44 miljoen dagelijkse gebruikers van Microsoft Teams. 

Heb jij 't ook al gemerkt? We zullen nu steeds 9 deelnemers kunnen zien tijdens een virtuele vergadering. Meer zichtbare deelnemers aan de vergadering betekent dus meer lichaamstaal laten zien én meekrijgen. Negen deelnemers op je beeldscherm staat echter niet gelijk aan het maximum aantal deelnemers aan een Teams vergadering. Je overleg kan door tot wel 250 deelnemers gevolgd worden! Al kan je je dan misschien toch best afvragen hoe productief je vergadering nog zal zijn. 

Microsoft geeft zelf aan druk bezig te zijn met het verder ontwikkelen van de zichtbaarheid van deelnemers door in de toekomst nog meer deelnemers in beeld te brengen. Wanneer dat zal zijn, wachten we ook bij Wortell nog even af. 

Over productiviteit gesproken … zin om ook productiever te vergaderen? Contacteer Wortell om meer uit Teams en uit je werkdag te halen.