Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Waarom security awareness en hoe kan training helpen?

Kennis
6-7-2023
In onze alsmaar meer verbonden wereld wordt het belang van cybersecurity steeds groter. Eén belangrijk aspect hiervan is security awareness. We leggen graag uit wat security awareness is en hoe training kan helpen om hackers buiten de deur te houden.   

Wat is cyber security awareness en waarom is het zo cruciaal?  

Cybersecurity awareness is het besef van de potentiële risico's en bedreigingen die voortvloeien uit het gebruik van digitale technologieën en het internet. Het overkoepelt met andere woorden de nodige kennis en vaardigheden om deze risico's te herkennen. En je organisatie zo te beschermen tegen cyberaanvallen. 

Het belang hiervan kan niet genoeg worden onderstreept. Security awareness maakt deel uit van een omvattende cybersecurity strategie. Organisaties in verschillende sectoren hebben al een security awareness training programma op touw gezet. En wel om deze redenen: 

 1. Menselijke fouten zijn vaak de oorzaak van cyberaanvallen: wist je dat veel cyberaanvallen het gevolg zijn van menselijk toedoen? Denk maar aan het klikken op kwaadaardige links of het onthullen van gevoelige gegevens. Security awareness training helpt medewerkers deze fouten te voorkomen.
   
 2. Steeds toenemende dreigingen: cybersecurity is een voortdurend veranderend domein. Met elke innovatieve technologische doorbraak vervaagt de grens tussen de digitale en fysieke wereld, wat het cybersecurity domein enkel complexer en groter maakt.
   
 3. Versterking van data privacy en compliance beleid: als organisatie verwerk je waarschijnlijk gevoelige informatie, zoals klant- en bedrijfsspecifieke gegevens. Dat vraagt om een gedegen data privacy en compliance aanpak. Maar de laatste stap van zo’n beleid is misschien wel het belangrijkste: security awareness!
Next level beveiliging

Managed Detection and Response

Wij bieden jou een veilige werkomgeving.

Cyber security awareness, een dynamische training  

Maar hoe is jouw organisatie hierbij gebaat? Wat houdt een goed security awareness programma concreet in?  

 • Lager risico op cyberaanvallen en datalekken: door medewerkers bewust te maken van de potentiële risico's en hen te trainen in het herkennen en voorkomen van bedreigingen, beperk je het risico op cyberaanvallen en datalekken aanzienlijk. 

 • Verbetering van de algemene beveiligingscultuur: goede security awareness training creëert een cultuur waarin medewerkers de verantwoordelijkheid nemen voor de beveiliging van de organisatie. En elkaar ondersteunen in het handhaven van veilige praktijken.  

 • Bescherming van je reputatie: door het risico op cyberaanvallen en datalekken te verminderen, helpt security awareness training de reputatie van je organisatie te beschermen. Een extra concurrentievoordeel, dus!   

 • Stijging van productiviteit: beter geïnformeerd en opgeleid personeel kan efficiënter en veiliger omgaan met technologie, wat leidt tot een hogere productiviteit. Ook daalt de uitvaltijd als gevolg van beveiligingsincidenten. 

 • Kostenbesparing: security awareness training kan op korte én lange termijn aanzienlijke kosten besparen. Zeker aangezien de kosten voor het herstellen van zulke incidenten vaak veel hoger zijn dan de kosten van preventieve maatregelen.  

Download de Cybersecurity gezondheidscheck voor 2023

Voldoet jouw organisatie aan de benodigde cybersecurityeisen van 2023 en daarna? Doe de check en ontdek of je voldoet aan de nodige security eisen.

Awareness training bij Wortell: interactief en sectorgericht 

Laat die dure individuele trainingen die slechts één of twee keer per jaar plaatsvinden maar achterwege. Dankzij de Security Awareness training van Wortell blijven medewerkers continu alert op het gebied van cybersecurity! Dit dynamische trainingsprogramma omvat maandelijkse trainingen en tests. Op maat voor je organisatie en de sector waarin je actief bent, natuurlijk. 

Wat ons programma juist zo aantrekkelijk en toegankelijk maakt? Wel, het is enorm interactief. Zo zijn er video's, spelletjes, quizzen, nieuwsbrieven, documenten en trainingsmodules beschikbaar. Daarin wordt de voortgang nauwgezet bijgehouden. Als een medewerker een bepaalde bekwaamheid heeft bereikt, krijgt hij of zij geen materiaal van een lager niveau meer aangeboden. We creëren ook meer bewustzijn rondom het thema 'security' door posters op te hangen in het hele gebouw.  

Tijdens het programma staan we steeds voor je klaar. Als je twijfelt of een bericht mogelijk een phishingmail is, hoef je deze enkel naar ons door te sturen. Wortell onderzoekt de verdachte e-mail en brengt je op de hoogte van onze bevindingen. 

Meer info over een security awareness traject?

Geef cyberaanvallers geen enkele kans en zet in op security awareness training. Contacteer ons voor een vrijblijvend adviesgesprek.