Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Wat is een sociaal intranet en welke voordelen biedt het voor jouw organisatie?

Goede communicatie is essentieel voor alle organisaties en overheden. Niet alleen om vlot samen te werken, maar ook voor het bevorderen van interne kennisdeling, betrokkenheid en motivatie. En daar kan een sociaal intranet het verschil maken! Hieronder ontdek je alle voordelen én welk software je hiervoor kunt gebruiken. 

Wat is een sociaal intranet?  

Wat is dat nu eigenlijk, zo’n sociaal intranet? Het is een interne communicatie- en samenwerkingsplatform dat exclusief toegankelijk is voor alle medewerkers.  

Vergelijk het met een traditioneel intranet, maar dan met aanvullende social functies. In plaats van een opslagplaats voor statische informatie zoals documenten en contactgegevens, biedt het sociaal intranet een centrale ontmoetingsplaats voor alle collega’s.  

Zo hebben zij niet alleen toegang tot alle benodigde informatie, tools en middelen, maar kunnen ze ook meer betrokkenheid tonen voor elkaars werk. Het werk verloopt dus een pak efficiënter, en tegelijk wordt de teamgeest versterkt. Dat is precies het doel van een sociaal intranet: de productiviteit en onderlinge samenwerkingen bevorderen, en zo ook het gevoel van samenhorigheid stimuleren.   

Debble Digitale Werkplek

De Debble Digitale Werkplek

Benieuwd wat een digitale werkplek precies is en wat de waarde ervan is voor jouw organisatie? Lees dan verder over de Debble Digitale Werkplek.

De voordelen van een sociaal intranet  

Een goed sociaal intranet heeft een waaier van voordelen die de interne keuken van je organisatie naar een hoger niveau tillen. Een greep uit de mogelijkheden:  

  • Betere communicatie: wil je ervoor zorgen dat je medewerkers goed op de hoogte zijn van wat er speelt binnen het bedrijf? Dan zijn interne nieuwsberichten een slimme manier om relevante kennis te delen. Bovendien kan je belangrijke documenten centraliseren, zodat iedereen 24/7 toegang heeft tot de juiste informatie.  

  • Vlottere samenwerking: gedeelde werkruimten creëren en documenten in real-time uploaden, bewerken en bespreken? Binnen het sociaal intranet hebben bevoegde medewerkers meteen toegang tot de meest recente versies. Via opmerkingen, suggesties en wijzigingen werken ze samen aan projecten. Minder mailverkeer én kortere feedback loops, dus!   

  • Verhoogde productiviteit: doordat medewerkers sneller toegang hebben tot informatie, verliezen ze minder tijd aan het zoeken naar de juiste (versies van) documenten. Dat betekent meer ruimte voor het werk dat echt voldoening geeft!  

  • Maximale betrokkenheid en tevredenheid: het voeren van gesprekken, delen van kleine gelukjes en zelfgeschreven artikels maken het intranet een bron van werktevredenheid. Je medewerkers zullen zich extra betrokken voelen en halen meer voldoening uit hun werk!  

Kortom: het sociaal intranet is een waardevolle aanwinst voor elk bedrijf dat effectieve communicatie, samenwerking en productiviteit wil stimuleren.  

Debble, de digitale werkplek voor jouw organisatie

Het belang van de juiste social intranet software  

Lukraak een intranet installeren en je medewerkers toegang geven? Dat kan. Maar wil je de vele voordelen benutten, dan ga je best strategisch te werk. Dat houdt in: de juiste social intranet software en een doordachte implementatie. Enkel zo zorg je ervoor dat je  medewerkers het intranet ook effectief gebruiken, zodat het een meerwaarde is voor je organisatie.   

Debble is de oplossing die je nodig hebt! Deze digitale werkplek is ontworpen om je medewerkers te helpen productiever te zijn en beter samen te werken. Dankzij de gepersonaliseerde en intuïtieve interface krijgen teams gemakkelijk toegang tot de informatie, tools en toepassingen die ze nodig hebben. Debble is gebouwd op Microsoft-technologieën zoals SharePoint en Teams, waardoor de oplossing naadloos integreert binnen de bestaande Microsoft 365-omgeving. Ontdek hier hoe Stad Menen vaart bij Intranet+, de op Debble gebaseerde digitale werkplek!  

Ontdek alles over Debble

Wil jij ook het onderste uit de kan halen van jouw sociaal intranet? Samen bekijken we hoe Debble toegevoegde waarde biedt voor jouw organisatie. Contacteer ons gerust voor een persoonlijke demo en get Debbled!