Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Cloud als middel voor een wendbare organisatie

Kennis
4-12-2020

Om aan deze veranderingen te voldoen en in de toekomst helemaal mee te kunnen, kiezen heel wat organisaties voor Cloud computing. De Cloud verbetert immers de wendbaarheid van de organisatie op verschillende manieren. We lichten het even verder voor je toe.

Schaalbaarheid als belangrijk uitgangspunt

Schaalbaarheid, of scalability, is een term die je regelmatig tegenkomt wanneer het gaat over de integratie van de Cloud binnen organisaties. Het hangt nauw samen met de wendbaarheid en betekent zoveel als de mate waarin een systeem of netwerk kan uitbreiden naargelang de groei van de organisatie. ‘Het nieuwe werken’ en andere recente digitale ontwikkelingen vragen bijvoorbeeld om een aangepaste IT-omgeving. De vaste IT-infrastructuur van weleer voldoet niet meer door de groeiende behoefte aan flexibiliteit en innovatie.

De Cloud biedt de geschikte oplossing voor organisaties om zich mee te bewegen in de voortdurende technologische vooruitgang. Heeft je organisatie nood aan nieuwe applicaties of een uitbreiding op de huidige IT-infrastructuur? Dan kan je Cloud provider daar in een vingerknip voor zorgen. De applicaties zijn steeds onmiddellijk beschikbaar voor al je medewerkers. Je kan met de Cloud dus up- en downscalen naargelang de noden van je organisatie. Een onmisbare waarde in deze digitale wereld.

Private, public of hybrid: voor elk wat wils

Nu, wanneer je de Cloud wil integreren in je organisatie, heb je de keuze om deze in te richten zoals je zelf wil. Je kan daarbij kiezen voor een private Cloud, publieke Cloud of een hybrid Cloud. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat je je IT-infrastructuur te allen tijde en ongelimiteerd kan schalen wanneer je organisatie dat vereist? Dan opteer je best voor een publieke Cloud. Omdat je de resources van je Cloud provider deelt met andere organisaties, zijn er heel wat uitbreidingsmogelijkheden beschikbaar. Dat scheelt natuurlijk ook in de kostprijs van een public Cloud aangezien je provider de nodige infrastructuur voorziet.

Wens je liever een meer op maat gemaakte cloudoplossing, dan opteer je beter voor de private Cloud. De resources beschikbaar in de Cloud worden dan uitsluitend door jouw organisatie gebruikt. Je kan hierbij kiezen voor een private Cloud on-premise of in handen van een externe service provider. Deze kan snel schakelen wanneer een situatie dat vereist wat je natuurlijk heel wat meer flexibiliteit biedt.

Je kan ook kiezen om beide cloudoplossingen met elkaar te combineren. In dat geval wordt de public Cloud gebruikt voor bedrijfsprocessen die geen al te gevoelige data bevatten en de private Cloud voor taken waarbij men gebruik maakt van vertrouwelijke bedrijfsgegevens.

Je hebt dus verschillende mogelijkheden om de wendbaarheid en schaalbaarheid van je organisatie te optimaliseren met behulp van de Cloud. Zo heb je steeds de nodige technische middelen in huis om je organisatie voldoende te ondersteunen bij een plotse uitbreiding of verandering.

Wens je meer informatie over hoe de Cloud je kan helpen bij het organiseren van de wendbaarheid binnen je organisatie? Neem dan snel contact op met ons. Onze medewerkers geven je graag meer uitleg over de verschillende cloudoplossingen en helpen je bij jouw digitale transformatie.
  

Klik hier