Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Wortell Belgium ook dit jaar erkend als baanbrekende werkgever!

Kennis
14-11-2022

Voor de derde keer op een rij heeft Wortell Belgium het certificaat van Baanbrekende Werkgever buitgemaakt! Een Baanbrekende Werkgever gaat er voluit voor om de mens centraal te plaatsen in het beleid rond hybride werken en mobiliteit. Wat dat betekent ontdek je in deze blog.

Mensgericht hybride werken  

Om te worden erkend als Baanbrekende Werkgever, kunnen organisaties deelnemen aan een certificatietraject. Dit traject daagt zijn deelnemers uit actief aan de slag te gaan met de manier waarop we werk en mobiliteit organiseren. Het is daarom steeds gestoeld op de volgende drie pijlers: 

  • Minder onderweg 

  • Slimmer en groener onderweg 

  • Mensgericht hybride werken  

 

Van welzijnsbeleid naar hybride vitaliteitsbeleid 

Vorig jaar stond het Wortell engagement binnen de Baanbrekende Werkgever in het teken van optimaal hybride werken, maar dit jaar gaan we nog een stapje verder door de focus te leggen op het welzijn van onze medewerkers binnen deze hybride werkcontext.  

Voor veel bedrijven luidt namelijk de hamvraag: hoe kunnen we het welzijn en vitaliteit van onze medewerkers garanderen en ondersteunen binnen een hybride context? Hier bij Wortell  weten we al langer dan vandaag dat vitaliteit en welzijn ingebed moet worden in de kern van onze bedrijfscultuur. Hiermee willen we: 

  1. De War for Talent overstijgen 
  2. Een cultuur van bevlogenheid creëren  
  3. (Gezondheids- & welzijns-) risico’s voorkomen en/of beperken  
  4. High potentials ondersteunen 

Deze doelstellingen en waarden hadden we eerder al in een reeks welzijnsinitiatieven gegoten. Vandaag gaan we nog een stap verder en werken we aan een hybride vitaliteitsbeleid. Dit is niet gewoon gericht op het verhogen van fysiek en mentaal welzijn, maar besteedt daarbuiten ook extra aandacht voor de uitdagingen in de hybride context.  

 

Wat doet Wortell concreet? 

Binnenkort volgt een jaarkalender met vitaliteitsinitiatieven die zorgen voor een continue focus op welzijn binnen de organisatie. Initiatieven gaan van online learning, tot Employee Assistant Programs (EAP) en After work drinks.  Hierbij hebben we aandacht voor het reeds bestaande aanbod en anderzijds het gewenste aanbod om ons hybride vitaliteitsbeleid te laten aansluiten op de noden van onze huidige en toekomstige medewerkers.?  

Hier is alvast een tipje van de sluier: stoelmassages! En geloof ons, we hebben nog heel wat nieuws in petto voor onze Wortell’ers. De Wortell deelname aan het baanbrekende werkgever certificatietraject zorgt er alvast voor dat we onze medewerkers op de eerste plaats zetten.  Want dit is hetgeen wat werken bij Wortell zo aantrekkelijk maakt!  

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen een baanbrekende werkgever? Bekijk dan zeker eens onze openstaande vacatures en become part of the Wortell family!  💚💜