Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Referentie case: self-assessment applicatie in Azure PaaS voor Attentia

Cases
4-12-2020

Herinner jij je nog dat vervelende medische onderzoek op de werkvloer? Beeldschermwerkers, bedienden dus die uren achter hun desktop of laptop spenderen, zijn hier niet langer toe verplicht. Toch, als werkgever dien je vijfjaarlijks wel een risicoanalyse voor te leggen. Hoe kom je dan tot zo’n analyse? Een terechte vraag die Attentia aangreep.

De uitdaging van Attentia

Attentia stelde bijgevolg een ‘Self assessment beeldschermwerk’ samen. Een digitale vragenlijst voor alle medewerkers in een organisatie rond ergonomie, werkomgeving, beeldschermwerk en stress. Een tool die als zeer gebruiksvriendelijk wordt ervaren..
Als werknemer vul je de vragenlijst in waar en wanneer je ’t zelf wenst. Uiterst flexibel dus! In ruil krijgen ze individuele feedback in de vorm van ergonomische tips om hun lichaamshouding te verbeteren en eventuele klachten te beperken. Als werkgever krijg je inzicht in de mentale en fysieke gezondheid van je medewerkers. De ‘Self assessment beeldschermwerk’ mag je dus zeker aanschouwen als een budgetvriendelijk, efficiënte en snelle oplossing om risico’s in kaart te brengen en in een analyse te verwerken. Je proactiviteit om jouw werknemers tips aan te reiken die tot hun persoonlijke Well-being bijdragen, zal zeker gesmaakt worden. Een win-win situatie dus voor beide partijen.

Attentia differentieert zich al jaren met een Cloud verhaal. Het schrijven van nieuwe of herwerken van bestaande applicaties is voor hen dan ook erg belangrijk om hun aanbod oplossingen continue op de behoeften van hun klanten te kunnen afstemmen. En dat is wat hen concurrentieel sterk maakt. Belangrijk is daarbij dat hun klant snel aan het werk kan gaan met de nodige tools of oplossingen en het is tevens mooi meegenomen als deze ook nog eens plaats en tijdsonafhankelijk gebruikt kunnen worden.

Voor een “Self assessment beeldschermwerk” neemt Attentia voor de klant de HR rol op van implementatie en communicatie tot en met de rapportage met bijhorend actieplan. Ze werkten dus een oplossing uit voor hun klanten van A tot Z, vervat in een applicatie. Om deze applicatie zo toegankelijk mogelijk te maken, zowel op technisch als end-user vlak, riepen ze de hulp in van enkele Wortell experts.

De oplossing van Wortell (voorheen Synergics)

Waar Attentia ervoor zorgde dat de applicatie geschreven werd, bestond de rol van Wortell erin deze naar Microsoft Azure te brengen. Wortell bood daarmee een volledig platform aan, PaaS oftewel een Platform as a Service, waarop de applicatie uitgerold kon worden en feilloos op een veilige manier kan draaien. Dit wil zeggen dat Attentia zich niet meer hoefde te beroepen op virtuele machines die vervolgens beheerd zouden moeten worden. Meteen ook het grootste verschil met IaaS.
De grootste voordelen die ze hiermee winnen? De operationele kost van de machines valt weg, wat je toch heel wat geld bespaart. En ook tijd, want Attentia dient enkel nog de toepassingen en services te beheren. Daarnaast wordt door te kiezen voor PaaS de schaalbaarheid van de applicatie vereenvoudigd waardoor je niet enkel groei maar ook stabiliteit garandeert.

Over Attentia

Bij Attentia geloven ze dat gelukkige mensen de drijvende kracht zijn achter iedere succesvolle onderneming, geven ze hun klanten door de combinatie van data van hun diensten, sociaal secretariaat en preventie & bescherming, een breder inzicht voor een succesvol HR & Well-being beleid. Hun strategische focus werd reeds meerdere jaren op rij bekroond met de prestigieuze HR Excellence Award. Attentia telt verspreid over heel het land 40 kantoren met ruim 650 medewerkers. Daarmee zijn ze een groeiend en financieel gezond bedrijf.

Meer weten over wat Azure voor jouw bedrijf kan opleveren?

Met 'Azure on Tour' organiseren we een gratis roadshow voor softwarehuizen. Onze 'Inspirational Intro' (voormiddag) en 'Tech Taster' (namiddag), brengen elk respectievelijk business of technical wise de highlights van de Cloud en Azure als platform in kaart.