Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Zeticon - schaalbare cloudoplossing

Cases
10-12-2020

Zeticon is het bedrijf achter de Media Asset Management-software MediaHaven. Met hun snelle, schaalbare softwareoplossing zorgen zij ervoor dat hun klanten grote hoeveelheden media veilig kunnen opslaan, supersnel en doelgericht kunnen opvragen en makkelijk kunnen delen over diverse platformen heen. Mediabedrijven, overheid en archieven maken gretig gebruik van de performante en gebruiksvriendelijke oplossing voor het beheer van hun vaak heel diverse patrimonium of archief.

Zeticon kiest voor de Cloud

Nick Vercammen is al 5 jaar CTO bij Zeticon en vertaalt er de noden van klanten en business naar concrete innovatie. Omdat MediaHaven naast klanten met enkele duizenden bestanden ook klanten heeft die dagelijks tot 25 terra byte invoeren, is schaalbaarheid cruciaal. In het begin beschikte Zeticon over eigen infrastructuur, maar omdat storage een constante zorg bleef en een rem dreigde te worden op de groei van het bedrijf, werd er al snel gezocht naar een meer schaalbare oplossing.

Waarom Wortell (voorheen Synergics)?

“In die periode kwamen we in contact met Jochen en Christophe van Wortell. We voerden gesprekken met IBM, waarbij we vroeger servers kochten, en met Wortell, die de migratie naar Microsoft Azure voorstelden,” vertelt Nick. “Door de belofte van Microsoft om ons te ondersteunen in onze business activiteiten en onze marktpositie te verstevigen door het mogelijk te maken een internationaal publiek aan te spreken, werd er gekozen voor Azure.” Na het uitwerken van drie mogelijke scenario’s en het bepalen van de acute noden van het bedrijf, werd er gekozen voor een pure Lift & Shift. Daarbij werd de bestaande omgeving zo goed mogelijk gereproduceerd op Azure. “Alles is zéér vlot verlopen,” garandeert Nick. “In maart hebben we beslist, en in april zaten we op Azure.” “Het draait perfect, en de bedrijfszekerheid is verzekerd. We kennen geen groeipijnen, en dat is erg positief.”

En wat brengt de toekomst? “Klanten worden stilaan ook zelf vragende partij voor een cloudoplossing,” vertelt Nick ons. “Zeticon onderzoekt dan zelf de mogelijkheden en toetst die af bij Wortell, die klanten dan kan begeleiden.” Vaak wordt er zo naar innovatieve oplossingen gezocht, met een perfecte synergie tussen Zeticon en Wortell. “Gebruikersbeheer in een Microsoft Active Directory dat bij de klant ter plaatse staat, kan zo bijvoorbeeld perfect gekoppeld worden aan wat er bij ons in de cloud draait,” verzekert Nick. “We krijgen ook geregeld de vraag om met Wortell workshops te regelen voor klanten om bepaalde oplossingen toe te lichten”.

Waarom Azure

Zeticon koos voor de flexibele schaalbaarheid van het Microsoft Azure cloudplatform, en voor een partner die met hen meewerkt en meedenkt, en hen helpt hun business goals te verwezenlijken. Met hun nieuwe veelzijdige omgeving verzorgen ze het mediabeheer van onder andere de provincies Oost- en West-Vlaanderen, en het omvangrijke archief van onder andere de Kazerne Dossin en het Vlaams Audio-Visueel Archief (VIA). Omdat ze hun applicatie nu door de Azure cloud wereldwijd kunnen deployen, kijkt Zeticon ook steeds meer over onze grenzen heen, en strikten ze klanten als Arcadia University in Pennsylvania. “Als ik vandaag de beslissing opnieuw zou moeten nemen bij een ander bedrijf, dan zou ik opnieuw voor Azure kiezen,” verzekert Nick ons nog.