Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Migreren naar Azure voor het hoger onderwijs

Onderwijs op afstand, blended learning, digitaal toetsen, decentraal lesgeven en AI maken een stormachtige groei door in het hoger onderwijs. Met name het afgelopen jaar waarin mbo, hbo en wo instellingen door Covid-19 grote stappen hebben gezet in onderwijsvernieuwing. Want nieuwe technologie bleek een vereiste om onderwijs te bieden waar studenten, docenten en de maatschappij om vragen. Het antwoord op deze vraag is een goed beveiligd, schaalbaar platform dat de nieuwste mogelijkheden biedt. 

Waarom migreren naar Azure?

Onderwijsinstellingen hebben verschillende redenen om te kiezen voor Azure. 

Schaalbare en kostentransparante infrastructuur

Azure biedt je de mogelijkheid om je infrastructuur snel op te schalen als de situatie daarom vraagt. Met de schaalbare en kostentransparante infrastructuur hoef je nooit bang te zijn dat je servers het aantal requests niet aankunnen. Omdat je alleen betaalt voor je gebruik, hoef je je ook geen zorgen te maken over de kosten.

Profiteren van continue innovatie 

Microsoft Azure innoveert continu met allerlei nieuwe apps en technologie. Zo kent het samenwerkings- en productiviteitstools met Office 365, maar ook IoT- en AI-toepassingen. Dit opent de deur naar allerlei nieuwe onderwijstoepassingen

Security in de cloud is van het hoogste niveau

In het onderwijs is dataveiligheid een groot goed. En in de cloud beschik je altijd over de nieuwste versies. Updates en upgrades rollen (semi-) automatisch uit. Dit neemt niet alleen patching en managing uit handen, maar het is vooral ook veiliger omdat alle devices up-to-date zijn. Azure biedt dankzij security by design, de juiste beveiligingscertificaten en veiligheid van het hoogste niveau. Het is hierdoor veiliger dan menig datacenter. Je kunt overigens zelf kiezen waar je data fysiek staat, kies bijvoorbeeld het datacenter in de Kop van Noord-Holland.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Download een van onze brochures of meld je aan voor een van de aankomende events!

De eerste stap naar Azure

Azure Readiness Scan

Met de Azure Readiness Scan onderzoeken we óf en tegen welke kosten jij naar Azure kunt bewegen.

Aankomende events

Migrate& Modernize Thursday Education
Event

Migrate & Modernize Thursday

Op donderdag 25 maart organiseren we samen met Microsoft het Migrate & Modernize Thursday event, speciaal voor het het onderwijs. Tijdens dit event geven we een break out sessie waarin we je meer vertellen over onze bewezen cloud aanpak voor het hoger onderwijs en nemen we je mee in hoe we ROC TOP mochten helpen in de transformatie van on-premise naar Azure.

teams-meeting
Whitepaper

Modern onderwijs komt vanuit de cloud

De techniek verandert snel en de afhankelijkheid van ICT groeit. Docenten en studenten moeten overal kunnen beschikken over informatie. Het traditionele ICT landschap gaat hierdoor op de schop. We zetten de drie voordelen van een migratie naar de cloud op een rij in dit whitepaper.

Handige Informatie

brochure

Azure Readiness Scan

Wil je je infrastructuur migreren naar Azure maar weet je niet waar je moet beginnen? Start dan met een Azure Readiness Scan! In 4 stappen brengen we de roadmap voor jouw specifieke situatie in kaart. Benieuwd hoe we dat doen? Download dan de brochure van onze Azure Readiness Scan.
brochure

Azure Out of the Box

Bekijk de bewezen Azure inrichting (Azure Landing Zone) die wij met Azure Out of the Box neerzetten in de factsheet.
Event

Innovatie binnen het hoger onderwijs

Hoe bereid je je als onderwijsinstelling binnen het hoger onderwijs voor op de nieuwe hybride situatie en waar moet extra aandacht naar uit gaan? Schrijf je in voor het educatie event van Wortell en laat je hierover inspireren door onze verschillende sprekers.