Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Strategische samenwerking KPMG en Wortell: een gedeelde visie op digitale transformatie en cyberweerbaarheid

Persberichten
MDR (Managed Detection and Response)
4-6-2024

Lijnden en Amstelveen, 04/06/2024 - In een tijd waarin de wereld snel verandert en digitale ontwikkelingen in een ongekend tempo doorgaan, is het voor organisaties belangrijker dan ooit om zich te beschermen tegen cyberdreigingen en hun digitale weerbaarheid te vergroten.

KPMG en Wortell, twee toonaangevende spelers in de sector, zetten zich in voor een holistische aanpak van deze uitdagingen. Met een gezamenlijke focus op het ondersteunen van organisaties bij hun digitale transformatie en het versterken van hun digitale weerbaarheid, slaan zij nu als partners de handen ineen om deze missie gezamenlijk voort te zetten. Door hun krachten te bundelen, kunnen zij niet alleen de beveiliging en weerbaarheid van hun klanten verbeteren, maar ook organisaties in staat stellen om AI voor hen te laten werken, waardoor ze efficiënter en effectiever kunnen zijn in hun dagelijkse werkzaamheden.

Gedeelde visie op holistische benadering

"Deze samenwerking is een logische stap in onze gedeelde visie op het belang van een holistische benadering van digitale transformatie en cyberweerbaarheid," zegt Maarten Goet, Directeur Cyber Security bij Wortell. “Al jarenlang helpen wij organisaties om hun weg te vinden in het voortdurend veranderende digitale landschap. Dit partnerschap versterkt onze mogelijkheden om dat te blijven doen."

Dennis de Hoog, Business Manager Secure bij Wortell, vult aan: "Door de strategische aanpak en implementatiekracht van KPMG te combineren met de diepgaande expertise van Wortell als Microsoft-partner, kunnen wij organisaties nu nog beter ondersteunen.” Het gaat hier onder andere om een risico-gebaseerde aanpak voor het implementeren van securityprogramma’s, 24/7 Managed eXtended Detection & Response (MxDR) diensten, Incident Response, forensisch onderzoek, crisismanagement en diverse Red Teaming activiteiten.

Proactieve benadering van digitale veiligheid

"Veel organisaties reageren positief verrast wanneer ze kennismaken met onze proactieve, integrale benadering voor de implementatie van cybersecurityoplossingen. We zijn verheugd om deze integrale aanpak nu te bundelen met de diepgaande kennis van Microsoft Security-producten bij Wortell," zegt Henrik Smit van KPMG. "De integrale aanpak voor het implementeren van cybersecurityoplossingen is momenteel een hot topic voor veel organisaties. Waar leg je de prioriteit en hoe sluiten de technische oplossingen aan op de eisen die voortkomen uit wet- en regelgeving (bijvoorbeeld: NIS2), het dreigingslandschap, of een nieuwe gewenste manier van werken?

Samen helpen we organisaties de juiste technische keuzes te maken. De aanpak en ‘Leading Practices’ van KPMG op het gebied van compliance, securityarchitectuur, securityprocessen en rollen en verantwoordelijkheden dragen bij aan een betere integratie. Zo helpen we organisaties zich sneller en effectiever te verdedigen tegen de toenemende digitale dreigingen."

Next level beveiliging

Managed Detection and Response

Cybersecurity als next level beveiliging tegen alle bedreigingen van buitenaf.

Toekomstvisie

Deze samenwerking markeert een belangrijke mijlpaal in de inspanningen van KPMG en Wortell om organisaties te ondersteunen bij het veiligstellen van hun digitale toekomst. Met een gedeelde toewijding aan zowel innovatie als veiligheid zijn zij vastbesloten om organisaties te ondersteunen in het voortdurend evoluerende digitale tijdperk.

Klanten profiteren van gezamenlijke diensten

Klanten profiteren van een uitgebreide beveiligingsoplossing die actief bedreigingen detecteert, voorkomt en aanpakt, terwijl tegelijkertijd de operationele efficiëntie wordt verbeterd. De gezamenlijke diensten van KPMG en Wortell bieden een allesomvattende benadering van cybersecurity, waarmee organisaties zich effectief kunnen aanpassen binnen het veranderende dreigingslandschap.

Ook speelt de samenwerking op het gebied van M365 Copilot hierin een cruciale rol, omdat het klanten helpt hun digitale veerkracht te versterken en hun efficiëntie te verhogen.

Femke Cornelissen, Chief Copilot bij Wortell, benadrukt de unieke kansen die deze samenwerking biedt: "M365 Copilot vertegenwoordigt een unieke kans voor Wortell en KPMG om onze klanten te helpen hun digitale veerkracht te versterken. Door onze krachten te bundelen, kunnen we niet alleen de beveiliging van onze klanten verbeteren, maar ook gebruikers volledig in staat stellen om AI voor hen te laten werken, waardoor ze efficiënter en effectiever kunnen zijn in hun dagelijkse taken. We Empower People!"

Edith Payman – van de Laar, Microsoft Alliance Lead bij KPMG Nederland, gelooft in de kracht van het netwerk: “Door deze samenwerking kunnen Wortell, KPMG en Microsoft hun klanten breder ondersteunen met veilig digitale innovatie trajecten, bijvoorbeeld op Generative AI en M365 Copilot. We kijken naar de som der delen en vullen elkaar perfect aan op kennis, inhoud, oplossingen en resources. Digitale transformatie in combinatie met cyberweerbaarheid vraagt om een holistische benadering waarbij de klant centraal staat en dat is wat wij onze klanten willen bieden.”

Over KPMG en Wortell

KPMG is een toonaangevende leverancier van strategische consultancy- en beveiligingsdiensten, terwijl Wortell gespecialiseerd is in onder andere het bieden van geavanceerde MxDR-securityoplossingen. Samen streven ze ernaar om organisaties te helpen hun digitale veerkracht te versterken en zich effectief te beschermen tegen cyberdreigingen.

Femke Cornelissen (Chief Copilot bij Wortell), Dennis de Hoog (Business Manager Secure bij Wortell), Henrik Smit (Directeur CyberOps bij KPMG Nederland), Maarten Goet (Directeur Cyber Security bij Wortell) & Edith Payman – van de Laar (Microsoft Alliance Lead bij KPMG Nederland).