Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Microsoft Viva

Employee Experience Platform.

Microsoft Viva, dé nieuwe aankondiging vanuit Microsoft. Het verbindt een aantal verschillende workloads en brengt het als onderdeel van Microsoft 365. Het bestaat uit vier onderdelen: Connections, Insights, Topics en Learning. In een reeks van 6 video’s en blogs bespreekt Franck met verschillende experts alle onderdelen van Microsoft Viva.

Maar voordat we dat gaan doen en op al deze onderwerpen de diepte ingaan lichten we ze alvast even heel kort toe:

  • Viva Connections: een digitale hub en opvolger voor wat wij kennen als het intranet.
  • Viva Insights: hiermee geeft Microsoft inzicht in hoe het met je gaat. Denk bijvoorbeeld aan work-life balance. Maar ook op een hoger niveau geven ze inzichten. Bijvoorbeeld hoe gaat de samenwerking binnen een team en tussen verschillende teams.
  • Viva Topics: dit gaat over het samenbrengen van informatie binnen je organisatie. Dit doet Microsoft op basis van Artificial Intelligence. Zo legt Microsoft een basis voor een kennisbank.
  • Viva Learning: dit is een interface over diverse lesmaterialen heen. Dit wordt allemaal gebracht binnen Microsoft Teams. 

Nu denk je misschien dat zijn vier onderwerpen en 6 video’s? Dat klopt! Los van de specifieke onderdelen van Microsoft Viva gaan wij ook in op de visie die Microsoft volgens ons heeft met de lancering van dit nieuwe platform. Daarnaast sluiten we af met de vraag of Microsoft Viva de standaard intranetoplossingen zoals we die nu kennen gaat vervangen.

Dus kortom: blijf ons volgen voor alles over Microsoft Viva!

1. Microsoft Viva als Employee Experience platform

Microsoft positioneert Viva als Employee Experience platform. En dan gaan onze oren echt open. Wat vinden wij daarvan? In deze video praten Jaïr Hokstam en Franck van Diest over Microsoft Viva, de term Employee Experience, trends in de markt en wat het voor jouw organisatie kan betekenen.

Bekijk snel de video of lees de blog.
 

2. Viva Connections: de hub die alles samenbrengt?

In aflevering 2 gaan we uitgebreid in op Viva Connections, een van de onderdelen van Microsoft Viva. Robert is MVP en daarom onderdeel van de Microsoft Dev Kitchen. Ondanks dat veel van wat hij gezien heeft nog NDA is, heeft hij genoeg inzichten over Microsoft Viva die hij kan delen. Lees daarom snel deze blog over Microsoft Viva en in het bijzonder Viva Connections.

Bekijk snel de video of lees de blog.

3. Viva Topics: grootste probleem in kennismanagement gekraakt

In aflevering 3 gaan we uitgebreid in op Viva Topics, een van de onderdelen van Microsoft Viva. Martin Kras is al langere tijd bezig met de voorloper van Viva Topics namelijk Project Cortex. Als expert gaat hij in deze video verder in op Viva Topics en de mogelijkheden die dit organisaties gaat bieden. Viva Topics kraakt wat ons betreft het grootste probleem in kennismanagement!

Bekijk snel de video of lees de blog.

4. Viva Learning: breng kennis en adoptie naar een hoger niveau

In aflevering 4 gaan we uitgebreid in op Viva Learning, een van de onderdelen van Microsoft Viva. Binnen Viva Learning worden diverse trainingsmaterialen en cursussen aangeboden voor jouw organisatie. In deze video delen Hans, Alroye en Franck hun eerste indruk van Viva Learnings en hoe zij denken dat je het in kunt gaan zetten binnen je organisatie.

Bekijk snel de video of lees de blog.

5. Viva Insights: maakt de Employee Experience compleet

In aflevering 5 gaan Robert en Franck uitgebreid in op Viva Insights, een van de onderdelen van Microsoft Viva. Robert is MVP en daarom goed op de hoogte van alles wat met Microsoft Viva te maken heeft. Dit keer gaan we verder in op Viva Insights. Bekijk in de video snel wat Viva Insights te bieden heeft.

Bekijk snel de video of lees de blog.

6. Microsoft Viva: het einde van het out-of-the-box intranet?

Welke impact heeft Microsoft Viva op standaard intranet oplossingen? Gaat Microsoft Viva deze oplossingen vervangen of heeft een standaard intranet oplossing op het Microsoft platform nog bestaansrecht? Exact dit is waar Corné van Bunnik en Franck van Diest in deze video op in gaan.

Bekijk snel de video of lees de blog.

Kennis

Ga naar Je informatie onder controle: Het succesverhaal van Contoso!
Blogpost / 18-1-2024

Je informatie onder controle: Het succesverhaal van Contoso!

Herken je dit: medewerkers zijn te veel tijd kwijt aan administratie in plaats van het werk waarvoor ze oorspronkelijk aangenomen zijn? Heb je het gev...
Ga naar Hoe zet Wortell Microsoft Viva voor je in?
Blogpost / 25-11-2022

Hoe zet Wortell Microsoft Viva voor je in?

Sinds de pandemie heeft het thuiskantoor een permanente plek in de samenleving gekregen. Nu meer bedrijven inzetten op hybride werken, moeten ze wendb...
Ga naar Microsoft Inspire 2021 | 15 juli | In het teken van de hybride werkplek
Blogpost / 19-7-2021

Microsoft Inspire 2021 | 15 juli | In het teken van de hybride werkplek

Op 15 juli 2021 vond de tweede dag van Microsoft Inspire plaats. Experte Virginie geeft je de belangrijkste inzichten en innovaties mee.