Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

De Cloud baant de weg naar de toekomst!

Sneller kunnen schakelen, minder kosten en betrouwbaardere IT. Dat is de Cloud in een notendop. Als groeiende organisatie heb je een IT-omgeving nodig die toegankelijk, betrouwbaar én veilig is.

De voordelen van de Cloud

Als je bij het lezen over de Cloud steevast denkt: “Wat is de Cloud? En wat zijn de voordelen ervan? Waarom zou ik als organisatie voor de Cloud kiezen?”, staan we daar niet van versteld. Vaak heerst er een bepaalde terughoudendheid ten opzichte van de Cloud terwijl de kans zelfs groot is dat je vandaag de Cloud al inzet voor je persoonlijke administratie of om te ontspannen. Denk maar aan je mailbox en documentlocaties, en ook Netflix en Instagram zijn cloudapplicaties.

Bij Wortell (voorheen Synergics) klinkt het anders en kiezen we voluit voor de Cloud. Waarom? Hieronder lees je onze vier belangrijkste drijfveren om voor de Cloud te kiezen.

 Je bedrijfsdata is veilig bij Microsoft| Blog | Wortell

1. Je werkt productiever

De Cloud garandeert jouw organisatie en medewerkers meer productiviteit. Je hebt als organisatie slechts een eindige hoeveelheid aandacht om te verdelen over al je verantwoordelijkheden en altijd is er tijd tekort. De Cloud kan er dan op zijn beurt voor zorgen dat heel wat van die taken vlotter verlopen. Eén van de top drie voordelen die ervaren wordt bij het gebruik van de Cloud is namelijk dat meer dan 40% zegt dat ze alles sneller kunnen afwerken.

Meer over productiever werken
Event | Wortell op SecureLink Checkup Seminarie | Wortell

2. Het verhoogt je wendbaarheid

De Cloud biedt je als organisatie over het algemeen meer wendbaarheid aan in vergelijking met hosten op een lokale server. Wanneer je bijvoorbeeld meer bandbreedte nodig hebt, kan een cloudoplossing onmiddellijk voldoen aan deze nieuwe vereiste terwijl een traditionelere IT-infrastructuur eerst een complexe en ongetwijfeld dure update dient te ondergaan.

Meer over wendbaar organiseren
 Sneller werken met Delve, je persoonlijke dashboard | Wortell

3. Je garandeert meer veiligheid

De Cloud laat jouw organisatie ook toe om veiliger te functioneren, te verenigen en te ondernemen. Want met een cloudomgeving is veiligheid niet enkel en alleen jouw eigen verantwoordelijkheid meer, maar een gedeelde. Een cloud-provider bouwt namelijk een bepaalde weerstand en bescherming in om het risico op een inbreuk te minimaliseren.

Nog niet (helemaal) overtuigd? Lees dan ons artikel waar we de belangrijkste voor- én nadelen rond veiligheid in de Cloud op een rijtje zetten.

Meer over veilig ondernemen
Case | Zeticon - schaalbare cloudoplossing | Wortell

4. Je neemt betere beslissingen

Tot slot spoort een cloudomgeving je organisatie aan te innoveren. Want naarmate we verder het digitale tijdperk ingaan, groeit de hoeveelheid data die organisaties verzamelen. Verborgen in de miljoenen data bits voortkomend van klantentransacties en bedrijfsprocessen, wacht onschatbare en bruikbare informatie om geïdentificeerd en vertaald te worden in nieuwe opportuniteiten.

Meer over sneller innoveren